НАЧАЛО Други

Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

АВГ. 2, 2018 08:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

Блокчейн домейна Overstock ще си партнира с правителството на Замбия, за да построи блокчейн регистър за земя, съобщиха от компанията.


Medici Land Governance (MLG), дъщерното дружество на Overstock.com, задвижвано от блокчейн, е подписало меморандум за разбирателство с Тревър Каунда, постоянен секретар на Министерството на земята и природните ресурси в Замбия.

Съгласно споразумението, MLG ще предостави на Замбия "програма за управление на земите, която събира и осигурява информация за собствеността върху имотите, използвайки блокчейн".

MLG се съгласиха да предоставят удостоверения за собственост в дигитална и печатна форма на правителството на страната до 30 ноември 2018 г., за да служат като доказателство за концепция за рационализиран процес, според съобщението.

Основателят и главният изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн заяви в изявление, че проектът ще помогне на страната да се придвижи към глобална икономика, която изгражда доверие чрез технология.

"Такъв регистър би позволил на хората от всички социално-икономически класове да изградят справедливост и да я използват в своя полза, както се прави в Запада от доста време насам", добави той.

Замбия се бори с ниските нива на участие в официалните системи за регистрация на поземлени имоти, което попречи на икономическото развитие в страната, според съобщението.


MLG е 14-та портфейлна компания под Medici Ventures.


Бърн работи с перуанския икономист Ернандо де Сото za съвместно предприятие за имуществени права, наречено De Soto Inc. Бизнесът има за цел да осигури услуги за около пет милиарда физически лица, като им предостави достъп до световните капиталови пазари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света