НАЧАЛО Други

Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

АВГ. 2, 2018 08:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

Блокчейн домейна Overstock ще си партнира с правителството на Замбия, за да построи блокчейн регистър за земя, съобщиха от компанията.


Medici Land Governance (MLG), дъщерното дружество на Overstock.com, задвижвано от блокчейн, е подписало меморандум за разбирателство с Тревър Каунда, постоянен секретар на Министерството на земята и природните ресурси в Замбия.

Съгласно споразумението, MLG ще предостави на Замбия "програма за управление на земите, която събира и осигурява информация за собствеността върху имотите, използвайки блокчейн".

MLG се съгласиха да предоставят удостоверения за собственост в дигитална и печатна форма на правителството на страната до 30 ноември 2018 г., за да служат като доказателство за концепция за рационализиран процес, според съобщението.

Основателят и главният изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн заяви в изявление, че проектът ще помогне на страната да се придвижи към глобална икономика, която изгражда доверие чрез технология.

"Такъв регистър би позволил на хората от всички социално-икономически класове да изградят справедливост и да я използват в своя полза, както се прави в Запада от доста време насам", добави той.

Замбия се бори с ниските нива на участие в официалните системи за регистрация на поземлени имоти, което попречи на икономическото развитие в страната, според съобщението.


MLG е 14-та портфейлна компания под Medici Ventures.


Бърн работи с перуанския икономист Ернандо де Сото za съвместно предприятие за имуществени права, наречено De Soto Inc. Бизнесът има за цел да осигури услуги за около пет милиарда физически лица, като им предостави достъп до световните капиталови пазари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Уругвай постави първия си Биткойн автомат

 Преди участието на Уругвай, Южна Америка разполагаше с 79 автомата, което представлява 0.2% от глобалните битомати.Според Ámbito, първият криптомат в Уругвай е инсталиран в крайбрежния град Пунт...
ЯНУ. 16, 2022 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase придобиха фючърсна борса

Coinbase казват, че са придобили FairX, фючърсна борса, която се регулира от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ.От борсата за криптовалути казват, че първоначално ще предлагат крипто дер...
ЯНУ. 15, 2022 18:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

933 NFT селфита за $3 всяко - колекцията сега струва милиони

Колекцията, наречена “Ghozali Everyday”, включва селфита, правени от 22-годишния всеки ден от 18 до 22 години, обхващащи период от 2017 до 2021 г. Гозали продаде всяка от снимките за 0.001 ETH ($3.25)...
ЯНУ. 15, 2022 16:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руски рапър става официален посланик на TON

Изпълнителят е споменавал монетата много пъти в различни канали в социалните медии, включително Telegram, Instagram, и дори е споменавал токена в новоиздадената си песен, наречена "Защо?"Моргенштерн с...
ЯНУ. 15, 2022 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света