НАЧАЛО Други

Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

АВГ. 2, 2018 08:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

Блокчейн домейна Overstock ще си партнира с правителството на Замбия, за да построи блокчейн регистър за земя, съобщиха от компанията.

 


Medici Land Governance (MLG), дъщерното дружество на Overstock.com, задвижвано от блокчейн, е подписало меморандум за разбирателство с Тревър Каунда, постоянен секретар на Министерството на земята и природните ресурси в Замбия.

Съгласно споразумението, MLG ще предостави на Замбия "програма за управление на земите, която събира и осигурява информация за собствеността върху имотите, използвайки блокчейн".

MLG се съгласиха да предоставят удостоверения за собственост в дигитална и печатна форма на правителството на страната до 30 ноември 2018 г., за да служат като доказателство за концепция за рационализиран процес, според съобщението.

Основателят и главният изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн заяви в изявление, че проектът ще помогне на страната да се придвижи към глобална икономика, която изгражда доверие чрез технология.

"Такъв регистър би позволил на хората от всички социално-икономически класове да изградят справедливост и да я използват в своя полза, както се прави в Запада от доста време насам", добави той.

Замбия се бори с ниските нива на участие в официалните системи за регистрация на поземлени имоти, което попречи на икономическото развитие в страната, според съобщението.


MLG е 14-та портфейлна компания под Medici Ventures.


Бърн работи с перуанския икономист Ернандо де Сото za съвместно предприятие за имуществени права, наречено De Soto Inc. Бизнесът има за цел да осигури услуги за около пет милиарда физически лица, като им предостави достъп до световните капиталови пазари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

DeFi пазарите демонстрират безпрецедентен растеж през 2021 година

Пазарите на DeFi показват ръст от 143% до момента през 2021 г. Това се равнява на $37,69 милиарда, съчетавайки протоколи за кредитиране, децентрализирани борси, деривати, плащания и протоколи за актив...
ФЕВ. 28, 2021 15:57 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Марк Кюбан: Криптовалутите ще променят начина на работа на повечето бизнеси

В ново интервю Кюбан каза на Джейсън Калаканис от Angel Podcast, че блокчейн технологията и децентрализираното финансиране (DeFi) са на ръба да революционизират много индустрии.Титанът на предприемачи...
ФЕВ. 28, 2021 12:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Блокчейн и крипто ще предизвикат текущата финансова система'

“Няма съмнение, че блокчейн технологията като цяло и по-специално криптовалутите ще предизвикат традиционното банкиране, включително резервното банкиране, по начини, които все още не можем да си предс...
ФЕВ. 27, 2021 18:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Andreessen Horowitz ръководи инвестиционен кръг в размер на $25 милиона

Andreessen Horowitz, която управлява портфолио на стойност около $16,6 милиарда, обяви, че води инвестиционния кръг от серия А на Optimism на 25-ти февруари.Търсенето на решения за мащабиране на втори...
ФЕВ. 27, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света