НАЧАЛО Други

Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

АВГ. 2, 2018 08:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Замбия ще използва блокчейн за регистрация на земи

Блокчейн домейна Overstock ще си партнира с правителството на Замбия, за да построи блокчейн регистър за земя, съобщиха от компанията.


Medici Land Governance (MLG), дъщерното дружество на Overstock.com, задвижвано от блокчейн, е подписало меморандум за разбирателство с Тревър Каунда, постоянен секретар на Министерството на земята и природните ресурси в Замбия.

Съгласно споразумението, MLG ще предостави на Замбия "програма за управление на земите, която събира и осигурява информация за собствеността върху имотите, използвайки блокчейн".

MLG се съгласиха да предоставят удостоверения за собственост в дигитална и печатна форма на правителството на страната до 30 ноември 2018 г., за да служат като доказателство за концепция за рационализиран процес, според съобщението.

Основателят и главният изпълнителен директор на Overstock.com Патрик Бърн заяви в изявление, че проектът ще помогне на страната да се придвижи към глобална икономика, която изгражда доверие чрез технология.

"Такъв регистър би позволил на хората от всички социално-икономически класове да изградят справедливост и да я използват в своя полза, както се прави в Запада от доста време насам", добави той.

Замбия се бори с ниските нива на участие в официалните системи за регистрация на поземлени имоти, което попречи на икономическото развитие в страната, според съобщението.


MLG е 14-та портфейлна компания под Medici Ventures.


Бърн работи с перуанския икономист Ернандо де Сото za съвместно предприятие за имуществени права, наречено De Soto Inc. Бизнесът има за цел да осигури услуги за около пет милиарда физически лица, като им предостави достъп до световните капиталови пазари.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Венецуела легализира копаенето на крипто, но има уловка

Според местния новинарски уебсайт CriptoNoticias, новият указ е одобрен от Йоселит Рамирез, ръководител на 'Националния надзор на крипто активите и свързаните с тях дейности' (SUNACRIP) на Венецуела. ...
СЕП. 25, 2020 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв разкри детайли за дигиталния долар

Говорейки в основното си обръщение на 23-ти септември, Лорета Местер подчерта, че Федералният резерв проучва дигиталните валути на централната банка (CBDC) още преди пандемията, отбелязвайки, че негов...
СЕП. 24, 2020 19:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо бившият директор на Ripple премести близо половин милиард XRP?

След като мнозина започнаха да спекулират къде биха могли да се насочат токените, Ларсен разкри, че е преместил XRP портфейла си в New York Digital Investments Group (NYDIG).Попечителство 2.0Компаният...
СЕП. 24, 2020 15:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света