НАЧАЛО Други

Правителството на Южна Корея спонсорира блокчейн хакатон

АВГ. 28, 2018 08:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Южна Корея спонсорира блокчейн хакатон

Южна Корея продължава да се стреми да популяризира и разшири употребата на блокчейн, обявявайки хакатон, за да донесе нови идеи от обществото в понеделник, 27-ми август.


Вдъхновението на Корейската агенция за Интернет и сигурност (KISA) и Корейската агенция за насърчаване на ИТ индустрията (KIPA), събитието вече приема заявления и ще се проведе в края на ноември като част от спонсорираната от държавата "Blockchain Promotion Week".

Също така подкрепа получават от корейското министерство на науката и информационните и комуникационните технологии (ICT), което е започнало всеобхватна програма за разясняване на блокчейн, която се простира през 2019 г.

Според местната медия Money Today, хакатонът ще се съсредоточи върху "решаване на социални проблеми и иновации на публични и частни услуги чрез блокчейн технология и разработването на децентрализираните приложения (DApps), за подобряване на ефективността на публичните и частните услуги сектор, предоставяйки национални ползи".

Печелившият отбор ще получи награда на стойност 100 милиона Уон (около $ 90,000), като заявленията ще бъдат отворени до 28-ми септември.

"Използването на блокчейн технология ще доведе до новаторска промяна в живота на хората", казва Money Today, цитирайки директора на KISA, Ким Сеок-Хван, като казва:

Като участвате в този конкурс, всеки ще има възможност да участва и да допринесе.

Блокчейн се очаква да види значителни инвестиции като индустрия от корейската държава през следващите години, като най-малко 5 трилиона уон (4,4 милиарда долара) ще бъдат заделени за 2019 г.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света