НАЧАЛО Други

Правителството на Южна Корея откри слабости в крипто обмените

АВГ. 20, 2018 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Южна Корея откри слабости в крипто обмените

Резултатът от неотдавнашната инспекция на 21 национални обмена на криптовалути от южнокорейското правителство вече е публикуван.

Инспекциите бяха проведени през юни и юли като продължение на предишни инспекции през януари и март тази година.


Те идентифицираха 17 от 85 позиции, които се нуждаеха от незабавен фокус, от които 11 се отнасяха до управлението на крипто портфейлите.

Това, което беше ясно идентифицирано при проверката през март, бе фактът, че много от обмените нямаха адекватни мерки за сигурност, включващи специализиран персонал по сигурността и управлението, система за управление на пароли, контрол на крипто депозити и тегления, както и система за наблюдение на портфейлите за аномалии.

При тази последна инспекция правителствените агенции, отговорни за проверките, поясниха, че само 11 от 21-те борси са се справили с нерешените краткосрочни корекции на техните системи. Осем бяха подобрили системите за управление на портфейла. Те бяха: Upbit, Bithumb, Korbit, Coinnest, Coinlink, Coinone, Coinplug и Huobi Корея. Правителствено изявление твърди, че:

При управлението на портфейли с виртуална валута повечето от уязвимостите в бизнеса все още не са подобрени.

Дванадесет компании не предоставиха адекватни мерки за сигурност, за да се справят с изтичането на данни и загубата на средства от студените портфейли, а десет компании не успяха да идентифицират и наблюдават подозрителна дейност. Десет компании все още нямаха резервно копие на портфейла и системи за възстановяване.

През септември ще бъде извършена още една проверка, за да се провери дали идентифицираните проблеми са коригирани. Освен това, нови обмени ще бъдат подложени на проверка в рамките на същите критерии. Ким Чонг-сам, говорител на Министерството на информацията и комуникациите, заяви:

Поради слабата сигурност на обмените на виртуални валута, трябва да внимаваме когато инвестираме ... Ще продължим да проверяваме обмените на виртуални валути, за да подобрим сигурността.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света