НАЧАЛО Регулации

Правителството на Обединеното кралство трябва да има блокчейн офицер, каза законодател

ОКТ. 29, 2018 20:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителството на Обединеното кралство трябва да има блокчейн офицер, каза законодател

Законодателят в Обединеното кралство предлага правителството да настоява за по-нататъшно използване на блокчейн в публичния сектор, за да възстанови общественото доверие и да увеличи ефективността на правителството.

 


За да постигне това, Еди Хюз, член на парламента от Консервативната партия на Обединеното кралство, твърди в доклад, публикуван в сряда, че правителството трябва да "назначи главен блокчейн офицер, изправен пред публиката", според съобщение от CityA.M.

Предложеният главен офицер на блокчейн трябва да се съсредоточи върху оформянето на стратегията на Обединеното кралство да използва блокчейн в обществените услуги с дългосрочна цел да намали годишния разход на правителството с 1%, се казва в доклада.

Законодателят твърди още, че стратегията за блокчейн, водена от правителството на Великобритания, ще бъде ефективен начин за запазване на конкурентоспособността на страната в световен мащаб.

Предложението на Хюз идва в момент, когато все по-голям брой стартиращи фирми се стремят да ускорят прилагането на блокчейн в Обединеното кралство в регулирана среда.

Според доклад, публикуван от Федералното бюро за финансово поведение на САЩ (FCA), над 40 процента от 29-те стартиращи компании, се съсредоточават върху разпределената счетоводна технология.

И все пак Хюз не е единственият член на парламента, който настоява за блокчейн употреба в публичния сектор. Камарата на лордовете, горната камара на парламента на Великобритания, също публикува доклад през ноември, в който се подчертават възможностите за блокчейн в държавните служби, както вече беше съобщено от CoinDesk.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Турция забранява използването на криптовалути за разплащане

В доклада се посочва, че на доставчиците на платежни услуги също им е забранено да включват дигитални активи в своите бизнес модели "пряко или косвено“.Това се случва, след като PayPal направи съобщен...
АПР. 17, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Криптовалутите могат да бъдат таргетирани от регулаторите, според директора на Kraken

Редица служители - от министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън до президента на Европейската централна банка Кристин Лагард - алармират за използването на Биткойн за пране на пари, финансиране на те...
АПР. 16, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Британците затягат мерките за бизнесите с криптовалути

Банки, бизнеси с крипто активи: "REP-CRIM"Политиката на регулатора се промени, тъй като принуждава бизнесите, които работят с дигитални активи, да подават доклади за финансови престъпления, за да помо...
МАР. 31, 2021 20:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Великобритания ще се фокусира върху регулация на стабилните монети

Глен направи своите коментари по време на изказване на конференция, организирана от City & Financial Global във вторник, предаде Reuters.За Глен решението на Великобритания да даде приоритет на ст...
МАР. 31, 2021 13:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света