НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Правителствата са пристрастени към дефицита, което пречи на масовото приемане

МАР. 26, 2019 14:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Правителствата са пристрастени към дефицита, което пречи на масовото приемане

Председателят и главен изпълнителен директор на CME Group, Тери Дъфи, каза на Business Insider, че на Биткойн му липсват основни характеристики, които биха го направили привлекателен за правителствата.А именно, че не е подкрепен от фиатна валута, а криптовалутите като Биткойн, които работят с ограничено предлагане, в крайна сметка пречат на създателите на парична политика да я използват при дефицит.

Според Дъфи:

Правителствата не могат да функционират, освен ако не могат да работят на дефицит. Опитвам се да разбера защо биха казали: ‘Звучи ми добре, защото искам да бъда отговорен и да управлявам всичко равномерно. Не мога да вземам заем срещу нищо.


Според доклада, Дъфи твърди, че подкрепените от фиатни валути стейбълкойни, са типът криптовалутни регулатори, които могат да направят рали, защото носят характеристиките на традиционните пари.

Правителствата продължават да използват паричната политика, като например количественото облекчаване (QE), за да печатат пари по желание, за да насърчават ликвидността и кредитирането.

Усилията на Английската централна банка в 10-годишната QE политика имаше поразителни резултати, които доведоха до гласуването за Брекзит.

Решението беше прието с превенцията на превръщането на рецесията във втората Велика депресия, но страничните ефекти от нея означават повишаване на неравенството. Политиката на правителствените строги икономии, наложена вече почти десетилетие, наруши стандарта на живот и проправи пътя за гласуване за Брекзит.


Тъй като лихвените проценти все още са близо до дъното и машината за печатане на пари продължава, Великобритания също не разполага с адекватна огнева мощ, за да се бори със следващия спад, въпреки че икономистите предупреждават, че може да бъде в непосредствена близост.

Биткойн е напълно различна парична система, предназначена да държи банките под контрол. Тя се основава на нови правила, предназначени да оформят глобална финансова система, изградена въз основа на нововъзникващи технологии и криптография.

Но когато става въпрос за регулатори, оксиморонът е налице: Биткойн продължава да попада в ръцете на политиците, които оформят традиционната финансова система.


А с ограниченото си предлагане от 21 милиона, Биткойн и неговите крипто братовчеди не могат да бъдат променяни поради произволни правила, политически цели или правителствена стратегия - или някой от инструментите, които се прилагат към традиционното финансиране и паричната политика.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето още колко Биткойн купи MicroStrategy

Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на компанията за анализ на корпоративни данни MicroStrategy, обяви в понеделник чрез публикация в Twitter и фирмен документ, че фирмата е закупила допълните...
НОЕ. 30, 2021 16:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Големите инвеститори се насочиха към тези 4 криптовалути

“Продуктите за инвестиране в цифрови активи отбелязаха приток от $306 милиона миналата седмица, което предполага продължаващ апетит към цифровите активи.”Както обикновено, BTC поведе всички цифрови ак...
НОЕ. 30, 2021 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво трябва да следим при Биткойн?

В нова стратегическа сесия Коуен разглежда това, което той нарича “лента за подкрепа на бичия пазар”, която е комбинация от 20-седмичната проста пълзяща средна (SMA) и 21-седмичната експоненциална пъл...
НОЕ. 29, 2021 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор предвижда отскок за Биткойн - ето какво мисли за Етериум

Псевдонимният търговец Smart Contracter каза на своите последователи в Twitter, че Биткойн дава знаци, че корекцията е почти приключила.“Няма признаци за обръщане ‘все още’, но току-що имахме окончате...
НОЕ. 29, 2021 08:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света