НАЧАЛО Регулации

Позитивната регулация на криптовалутите може да помогне на Брекзит

ЮЛИ. 9, 2019 15:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Позитивната регулация на криптовалутите може да помогне на Брекзит

Главният изпълнителен директор на финансовия консултантски гигант deVere Group заяви, че позитивното регулиране на криптовалутите трябва да бъде интегрална част от Великобритания след Брекзит.

Найджъл Грийн направи коментарите си в интервю за Fintech News на 9 юли.

 

DeVere, които имат около $10 милиарда под формата на АUA (Assets under advisement), е обезпокоен, че Великобритания ще се окаже в рецесия в случай, че Брекзит не се случи, което политиците обещават да се случи още през октомври.

 

"Нарастващият пазар на криптовалути вече предостави осезаеми икономически ползи на други големи икономики", каза Грийн.

 

Великобритания, след като напусне Европа, ще бъде на уникалната позиция, в която ще може да изследва и приеме технологията на криптовалутите, което може да доведе до рестартиране на сектора на финансовите услуги на Обединеното кралство.

 

Великобритания досега не успяват да предоставят цялостна регулаторна пътна карта за криптовалутите, предпочитайки мечия подход, който дори включва идеи като забрана на крипто дериватите.

 

Несигурността обаче не успя да сломи бизнес ентусиазма, като лондонска фирма стартира първите в света биткойн облигации - и то този месец.

 

За Грийн изходът от Европейския съюз би помогнал на Лондон допълнително да запази статута си на финансов център, да го освободи от бюрокрацията и да остави депутатите свободно да приемат про-крипто подход, подобен на Швейцария и Япония.

 

Криптовалутите - които са дигитални, глобални и без граници- са безспорно бъдещето на парите. Това се отбелязва с нарастващия размер на инвестициите на дребно и институционални инвестиции в разрастващия се сектор. Време е Обединеното кралство да насочи вниманието си към бъдещето, за да вземе преднина в играта.

 

Биткойн всъщност изглежда се възползва от неопределеността на Брекзит по-рано тази година, набирайки сила като смесени съобщения започнаха да идват от Уестминстър.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Новият председател на CFTC активно подкрепя криптовалутите (видео)

В своето встъпително интервю на срещата на върха на Yahoo Finance All Markets в Ню Йорк, Хийт Тарбърт каза, че според него регулираните фючърси и деривати на Етериум ще започнат скоро.Той смята, че...
ОКТ. 20, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бермудските острови ще приемат криптовалути за плащане на данъци

Правителството на Бермудските острови обяви в сряда, че ще приема плащания в USD Coin (USDC) „за данъци, такси и други правителствени услуги“, според прессъобщение на финансовия крипто стартъп Circ...
ОКТ. 17, 2019 12:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase лиценз за електронни пари в Ирландия

На 11-ти октомври Зеешан Фероз, главният изпълнителен директор на подразделението от Обединеното кралство на Coinbase, обяви че борсата е станала една от няколкото компании, която получава лиценз...
ОКТ. 15, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC въвеждат проект за мониторинг на транзакциите

Първоначално програмата получи зелена светлина през 2012 г. и има за цел да проследява всички сделки с акции и опции, извършени на борси в Съединените щати. Платформата ще събира всички тези данни в е...
ОКТ. 14, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света