НАЧАЛО Регулации

Позитивната регулация на криптовалутите може да помогне на Брекзит

ЮЛИ. 9, 2019 15:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Позитивната регулация на криптовалутите може да помогне на Брекзит

Главният изпълнителен директор на финансовия консултантски гигант deVere Group заяви, че позитивното регулиране на криптовалутите трябва да бъде интегрална част от Великобритания след Брекзит.

Найджъл Грийн направи коментарите си в интервю за Fintech News на 9 юли.

 

DeVere, които имат около $10 милиарда под формата на АUA (Assets under advisement), е обезпокоен, че Великобритания ще се окаже в рецесия в случай, че Брекзит не се случи, което политиците обещават да се случи още през октомври.

 

"Нарастващият пазар на криптовалути вече предостави осезаеми икономически ползи на други големи икономики", каза Грийн.

 

Великобритания, след като напусне Европа, ще бъде на уникалната позиция, в която ще може да изследва и приеме технологията на криптовалутите, което може да доведе до рестартиране на сектора на финансовите услуги на Обединеното кралство.

 

Великобритания досега не успяват да предоставят цялостна регулаторна пътна карта за криптовалутите, предпочитайки мечия подход, който дори включва идеи като забрана на крипто дериватите.

 

Несигурността обаче не успя да сломи бизнес ентусиазма, като лондонска фирма стартира първите в света биткойн облигации - и то този месец.

 

За Грийн изходът от Европейския съюз би помогнал на Лондон допълнително да запази статута си на финансов център, да го освободи от бюрокрацията и да остави депутатите свободно да приемат про-крипто подход, подобен на Швейцария и Япония.

 

Криптовалутите - които са дигитални, глобални и без граници- са безспорно бъдещето на парите. Това се отбелязва с нарастващия размер на инвестициите на дребно и институционални инвестиции в разрастващия се сектор. Време е Обединеното кралство да насочи вниманието си към бъдещето, за да вземе преднина в играта.

 

Биткойн всъщност изглежда се възползва от неопределеността на Брекзит по-рано тази година, набирайки сила като смесени съобщения започнаха да идват от Уестминстър.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Хестър Пиърс: Крипто пазарите трябва да се саморегулират, когато е възможно

Комисарят на SEC Хестър Пиърс заяви, че подкрепя саморегулирането на пазарите на криптовалути, когато това е възможно. Комисарят направи изказването си по време на публичен разговор заедно с бившия пр...
МАР. 12, 2019 10:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В САЩ, някои фирми си плащат данъците с крипто

Две компании в щата Охайо платиха своите данъци с криптовалута, съобщи касиера на щата, Робърт Спраг, по време на форум на 19 февруари. Охайо се превърна в първият щат, който да позволи на бизнесите д...
ФЕВ. 23, 2019 20:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Отказване на крипто клиенти в полските банки

Петнадесет "финансови институции" станаха обект на официално оплакване до полски правителствен орган от криптовалутната група полската биткойн асоциация (PBS), потвърдиха на 27 юни. PBS, които не са п...
ОКТ. 31, 2018 20:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов индийски комитет иска да легализира криптовалутите

Има слухове, че правителствен комитет в Индия предлага криптовалутите да бъдат легализирани в страната, съобщава на 26-ти декември местната медия TheNewIndianExpress (TNIE). Според статията, неназован...
ДЕК. 27, 2018 12:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света