НАЧАЛО Финтех

Поверителността трябва да бъде ядрото на дигиталните валути на централните банки

НОЕ. 14, 2020 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поверителността трябва да бъде ядрото на дигиталните валути на централните банки

Робърт Бенч, ръководител на приложните проучвания на Федералния резерв в Бостън, смята, че поверителността трябва да бъде фокус по време на създаването на дигитални пари.

 

"Поверителността е въпрос, който научихме, че е критичен от техническа гледна точка“, каза Бенч по време на панелна дискусия на Камарата по дигитална търговия в петък:


Едно от нещата, които научихме е, че въпросите за неприкосновеността на личните данни и идентичността трябва да бъдат разгледани на най-ранния етап от архитектурата. Превръщането на поверителността или самоличността в ад хок процес е неоптимално както от гледна точка на поверителността или идентичността, така и най-важното, от гледна точка на сигурността.


До голяма степен дигиталният свят често означава по-малко поверителност. Парите не са изключение. Докато страните разглеждат дигиталните валути на централните банки или CBDC, плащанията с тях са по-малко частни от кешовите транзакции, които са на път да бъдат заменени и CBDC може и да предоставят поверителност на потребителите, а може и да не го направят.


"Това е нещо, за което създателите на тези политики ще трябва да помислят по-рано“, каза Бенч за поверителността.


"Ако го добавите по-късно, то няма да функционира толкова добре.“


Коментарите на Бенч отговориха на въпрос на модератор по време на панелната дискусия и бивш председател на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ Крис Джанкарло, който попита за съображения за поверителност, когато става въпрос за CBDC в САЩ, както и за други дигитални пари.


В дискусията съоснователят на Tether (USDT) Крейг Селарс разглежда физическите пари като еталон за необходимата поверителност в дигиталният свят. "Те имат някои неотстраними характеристики: обръщаемост, неприкосновеност на личния живот и анонимност на peer-to-peer ниво“ каза той:


Трябва да пренасочим въпроса си към това: Ако разполагаме с нужната технология да запазим точно тези характеристики на хартиените долари, защо да приемаме дигитални долари с по-малко свобода? Аз твърдя, че не трябва.


Селарс заяви, че САЩ имат "открито пространство“ по отношение на изграждането на частна и подобна на пари в брой CBDC, за разлика от структурата на "оградената градина“, използвана в усилията на CBDC на конкурентните държави.


За разлика от това настроение в ползва на поверителността обаче, Службата за вътрешни приходи на САЩ наскоро нае две фирми за криптоаналитика, за да разрушат технологията за поверителност зад актива Monero (XMR), фокусиран върху анонимността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Администрацията на Байдън следи развитието на дигиталния юан

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
BTC пасивен доход! НОЕ. 16, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Alipay ще позволят на потребителите да тестват дигиталния юан

Според доклад на China Securities Journal в понеделник тази нова функция е резултат от участието на MYbank в разширените протоколи за тестване на електронни разплащания в дигиталната валута в страната...
МАЙ. 11, 2021 21:17 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nuvei ще придобие процесора за крипто разплащания Simplex

“Очакваме Simplex да подобри и разшири непрекъснато нарастващото портфолио от алтернативни методи на плащане, добавяйки простота към процеса на покупка и продажба на криптовалута и превръщането ѝ обра...
МАЙ. 10, 2021 15:42 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut пуска тегления на Биткойн

Revolut за първи път добави търговия с BTC, LTC и ETH за потребителите през 2017 г., но досега те успяха да го изтеглят само като фиат. Финансовата технологична компания обяви днес бета стартирането н...
МАЙ. 7, 2021 15:03 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

PayPal ще пуска собствена криптовалута?

Приемането на крипто сред големите компании продължава да расте. Този факт е илюстриран от други скорошни дискусии на компании, като главния изпълнителен директор на eBay Джейми Ланон, който обсъди но...
МАЙ. 6, 2021 16:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света