НАЧАЛО Финтех

Поверителността трябва да бъде ядрото на дигиталните валути на централните банки

НОЕ. 14, 2020 17:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поверителността трябва да бъде ядрото на дигиталните валути на централните банки

Робърт Бенч, ръководител на приложните проучвания на Федералния резерв в Бостън, смята, че поверителността трябва да бъде фокус по време на създаването на дигитални пари.

 

"Поверителността е въпрос, който научихме, че е критичен от техническа гледна точка“, каза Бенч по време на панелна дискусия на Камарата по дигитална търговия в петък:


Едно от нещата, които научихме е, че въпросите за неприкосновеността на личните данни и идентичността трябва да бъдат разгледани на най-ранния етап от архитектурата. Превръщането на поверителността или самоличността в ад хок процес е неоптимално както от гледна точка на поверителността или идентичността, така и най-важното, от гледна точка на сигурността.


До голяма степен дигиталният свят често означава по-малко поверителност. Парите не са изключение. Докато страните разглеждат дигиталните валути на централните банки или CBDC, плащанията с тях са по-малко частни от кешовите транзакции, които са на път да бъдат заменени и CBDC може и да предоставят поверителност на потребителите, а може и да не го направят.


"Това е нещо, за което създателите на тези политики ще трябва да помислят по-рано“, каза Бенч за поверителността.


"Ако го добавите по-късно, то няма да функционира толкова добре.“


Коментарите на Бенч отговориха на въпрос на модератор по време на панелната дискусия и бивш председател на Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ Крис Джанкарло, който попита за съображения за поверителност, когато става въпрос за CBDC в САЩ, както и за други дигитални пари.


В дискусията съоснователят на Tether (USDT) Крейг Селарс разглежда физическите пари като еталон за необходимата поверителност в дигиталният свят. "Те имат някои неотстраними характеристики: обръщаемост, неприкосновеност на личния живот и анонимност на peer-to-peer ниво“ каза той:


Трябва да пренасочим въпроса си към това: Ако разполагаме с нужната технология да запазим точно тези характеристики на хартиените долари, защо да приемаме дигитални долари с по-малко свобода? Аз твърдя, че не трябва.


Селарс заяви, че САЩ имат "открито пространство“ по отношение на изграждането на частна и подобна на пари в брой CBDC, за разлика от структурата на "оградената градина“, използвана в усилията на CBDC на конкурентните държави.


За разлика от това настроение в ползва на поверителността обаче, Службата за вътрешни приходи на САЩ наскоро нае две фирми за криптоаналитика, за да разрушат технологията за поверителност зад актива Monero (XMR), фокусиран върху анонимността.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Появата на дигитална йена може да 'оживи' пазара
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
BTC пасивен доход! НОЕ. 16, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi индексите не са толкова диверсифицирани, колкото си мислите

Индексите са много популярен начин за широко излагане на пазара, без да се налага да се изследват и купуват отделни активи. С експлозията при DeFi протоколите и свързаните с тях токени, тази година ст...
НОЕ. 26, 2020 16:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Появата на дигитална йена може да 'оживи' пазара

Оттогава се появиха допълнителни подробности за подхода на институцията към развитието и сътрудничеството, с индикации, че частният сектор е готов да играе основна роля, поне във фазата на тестване.По...
НОЕ. 25, 2020 10:07 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Affirm подава документи за IPO

Финансовите резултати на компанията показват, че Affirm, който раздава персонализирани заеми на вноски на потребителите на мястото на продажба, има примамлива комбинация от бързо нарастващи приходи и ...
НОЕ. 25, 2020 13:27 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света