НАЧАЛО Крипто Крими

Потребители на MyEtherWallet станаха жертви на фишинг атака

ФЕВ. 5, 2019 15:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Потребители на MyEtherWallet станаха жертви на фишинг атака

Според публикация от официалния акаунт на MyEtherWallet в Twitter, отчетите показват, че потребителите на популярния мрежов интерфейс на Етериум са таргетирани от фишинг имейл.

Измамната кореспонденция изисква от потребителите да се откажат от лична информация, която би могла да постави техните крипто-холдинги на риск от кражба.


Имейлът описва предполагаемо нарушение на сигурността, което е настъпило през януари 2019 г. Засегнатите потребители трябва да влязат в портфейлите си, като използват личния си ключ или seed фраза, като по този начин предават тази високочувствителна информация на нападателите.

Екипът на MyEtherWallet (MEW) предупреди потребителите за фишинг имейл, който се опитва да подмами хората да разкриват техните лични ключове. Публикацията в Twitter съдържа скрийншот на самия имейл.

В него се посочва, че MyEtherWallet стана жертва на DNS атака през януари тази година. Според измамния имейл, само потребители, които имат достъп до портфейлите си с помощта на частния си ключ или seed фраза, са били засегнати от атаката.

Засегнатите потребители трябва да посетят уебсайта и да изтеглят своя Keystore файл. След това те се насърчават да отговорят на електронното писмо с искане за допълнителни насоки за обезопасяването на портфейлите им.

В писмото, което предупреждава потребителите за измамата, MyEtherWallet предлага съвети, за да помогне на хората да не станат жертви на фишинг атаки, когато използват интерфейса на Етериум блокчейна.

На потребителите бе напомнено, че MyEtherWallet никога няма да изпраща първо имейли - само в отговор на искания - и те никога не искат частни ключове или seed фрази. Накрая, на потребителите се препоръчва винаги да бъдат внимателни, когато са изправени пред искания за такава чувствителна информация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Изтекли са имейл адресите на 3.1 милиона потребители на CoinMarketCap

Информацията излезе наяве, след като бе установено, че хакнатите имейл адреси се търгуват и продават онлайн на различни хакерски форуми. Всичко това е разкрито от Have I Been Pwned, уебсайт, посветен ...
ОКТ. 23, 2021 17:41 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света