НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлът Bitfi на Джон Макафи бе хакнат

АВГ. 31, 2018 19:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлът Bitfi на Джон Макафи бе хакнат

Bitfi портфейлът, за който се твърдеше, че не може да бъде хакнат, промотиран от Джон Макафи, неотдавна публикува изявление, че ще премахне маркера "unhackable" от техните маркетингови материали в отговор на пробив в сигурността, осъществен от Twitter потребителят @spudowiar.


Те също преустановиха своята "bounty" програма, но стартираха "конвенционалнa" чрез платформата на Hacker One.


Въпросното изявление твърди, че Bitfi е наел мениджър по сигурността, за да "потвърди уязвимостите", открити от изследователите. Те казаха:
Макар че нашето намерение е да обединим общността и да ускорим възприемането на цифровите активи по целия свят, осъзнаваме, че някои от нашите действия са били в противоречие с тази цел.

Source: Bitfi official website


Дори когато Bitfi заяви, че вече няма да претендира, че портфейлът не може да бъде хакнат, уебсайтът показва термина както на тяхната начална страница, така и на някои други страници.

Атаката успешно премахна всички съхранени средства от портфейла Bitfi, който не беше модифициран, с присъщите недостатъци в архитектурата на портфейла. Слабостта беше открита от изследователите Салим Рашид и Райън Кастелучи като част от екипа "THCMKACGASSCO" и от този проблем могат да се възползват нападателите дори когато портфейлът е изключен.

Портфейлът се базира на двустранен метод, за да гарантира сигурността на средствата на потребителите. Едната е тайната фраза, която е основата на всеки портфейл, съхраняващ криптовалути, а другият е "солената" фраза или стойност, която се използва за криптиране на тайната фраза, за да се откаже достъп.

В изявление до TechCrunch Рашид заяви, че частните ключове се съхраняват в паметта на портфейла. Освен това той публикува следното видео на Twitter:


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света