НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлът Bitfi на Джон Макафи бе хакнат

АВГ. 31, 2018 19:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейлът Bitfi на Джон Макафи бе хакнат
 

Bitfi портфейлът, за който се твърдеше, че не може да бъде хакнат, промотиран от Джон Макафи, неотдавна публикува изявление, че ще премахне маркера "unhackable" от техните маркетингови материали в отговор на пробив в сигурността, осъществен от Twitter потребителят @spudowiar.


Те също преустановиха своята "bounty" програма, но стартираха "конвенционалнa" чрез платформата на Hacker One.


Въпросното изявление твърди, че Bitfi е наел мениджър по сигурността, за да "потвърди уязвимостите", открити от изследователите. Те казаха:
Макар че нашето намерение е да обединим общността и да ускорим възприемането на цифровите активи по целия свят, осъзнаваме, че някои от нашите действия са били в противоречие с тази цел.

Source: Bitfi official website


Дори когато Bitfi заяви, че вече няма да претендира, че портфейлът не може да бъде хакнат, уебсайтът показва термина както на тяхната начална страница, така и на някои други страници.

Атаката успешно премахна всички съхранени средства от портфейла Bitfi, който не беше модифициран, с присъщите недостатъци в архитектурата на портфейла. Слабостта беше открита от изследователите Салим Рашид и Райън Кастелучи като част от екипа "THCMKACGASSCO" и от този проблем могат да се възползват нападателите дори когато портфейлът е изключен.

Портфейлът се базира на двустранен метод, за да гарантира сигурността на средствата на потребителите. Едната е тайната фраза, която е основата на всеки портфейл, съхраняващ криптовалути, а другият е "солената" фраза или стойност, която се използва за криптиране на тайната фраза, за да се откаже достъп.

В изявление до TechCrunch Рашид заяви, че частните ключове се съхраняват в паметта на портфейла. Освен това той публикува следното видео на Twitter:


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Съдят Ledger заради 'прикриване на пробива на сигурността'

Първоначалната жалба, подадена до Окръжния съд на САЩ за Северния окръг на Калифорния, твърди, че Ledger и Shopify (платформа за електронна търговия, която си партнира с Ledger) "небрежно са допуснали...
АПР. 11, 2021 17:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съдия отхвърли искането на SEC за финансовите записи на директорите на Ripple

SEC беше поискала личните финансови записи за последните осем години на Брад Гарлингхаус и Крис Ларсен, настоящи и бивши главни мениджъри на Ripple. В неотдавнашното решение обаче Нетбърн постанови, ч...
АПР. 11, 2021 11:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

12 години затвор за мъж опитал да си купи химическо оръжие с Биткойн

Джейсън Уилям Сисър, мъж от Мисури, се опита да купи опасно химическо оръжие в тъмната мрежа с Биткойн. Той каза на потенциалния продавач, че възнамерява да го използва скоро, като по този начин ще уб...
АПР. 10, 2021 11:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изтекоха данните на половин милиард потребители на Facebook

Според анализатор на сигурността, чувствителна лична информация на над половин милиард потребители на Facebook е изтекла на добре известен хакерски форум - потенциален риск за милиони търговци на крип...
АПР. 5, 2021 13:12 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света