НАЧАЛО Други

Портфейла на основателя на F2Pool събира $13 милиона от ново финансиране

ОКТ. 30, 2018 14:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Портфейла на основателя на F2Pool събира $13 милиона от ново финансиране

Cobo, базиран в Пекин крипто портфейл, затвори кръг от $13 милиона за финансиране от Серия А в стремежа си да разшири услугите си в чужбина.


Компанията обяви най-новото финансиране за дялово участие в сряда, което се подкрепя от Danhua Venture Capital, фондацията NEO и Wu Capital, семеен бизнес в Китай и ограничен партньор във фондове, създадени от инвестиционни компании като Sequoia China.

Стартирал през ноември 2017 г., Cobo е основан от Мао Шисинг, с прякор Discus Fish във китайската крипто общност и бивш инженер на Google и Facebook, наречен Дзиен Чангхао, чийто предишен стартъп крипто портфейл Bihang е придобит от OKCoin през 2013 г.

Мао също е инвеститор в бизнеса от ранна фаза, който напуска колеж на 23-годишна възраст, за да открие F2Pool през 2013 г., един от най-ранните минни басейни в Китай, който сега притежава около 7% от световния Биткойн хеш рейт.

Cobo, който вече има около 60 души персонал, заяви, че услугата за портфейла е успяла да натрупа около 500 000 потребители - 80% от които идват от Китай - тъй като приложението влезе в началото на тази година благодарение на предлагането на функция за залагания.

В допълнение към криптовалутите, базирани на механизма на proof-of-work (доказателство-за-работа), портфейлът също така позволява на потребителите да съхраняват proof-of-stake (доказателство за залот) крипто активите за залог и ги консолидират като обединена сила, за да продължат proof-of-stake добива за участие и да разпределят блокови награди на потребители на пропорционална основа.


С новия капитал, Cobo се оглежда за разширяване на услугите си в други развиващи се икономики, тъй като пазарът в Китай е влязъл в "плато"."Сега се стремим да наберем повече инженери, като се стремим да се разширим на пазарите в Югоизточна Азия, като Виетнам и Индонезия, както и африкански страни", каза той.

В допълнение, Лиу Лисин, главен изпълнителен директор на Cobo, заяви, че компанията пуска Cobo Vault, продукт на портфейла, за който компанията твърди, че е "на военно ниво".

Лиу добави, че Cobo Vault разполага със механизъм за самоунищожение, който - при откриване на физическа сила на премахване на чипа, който съхранява частни ключове - ще премахне всички вътрешни данни. След това потребителите могат само да възстановят достъпа до своите крипто активи чрез мнемонични фрази - набор от думи, които могат да бъдат преведени в частни ключове.


Лиу каза, че компанията е започнала предварителната поръчка на хардуера с доставки, насрочени за началото на декември.


Новото финансиране идва, след като Cobo събра общо $7 милиона от предварителен кръг на финансиране през декември миналата година, съобщи компанията.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света