НАЧАЛО Други

Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

МАР. 3, 2021 18:31 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поредният милиардер проявява интерес към крипто пространството

Дан Льоб, милиардерът и основател на Third Point, базиран в Ню Йорк хедж фонд, заяви в Twitter вчера, че "проучва" крипто сектора и оценява различните възможности, които той предоставя.

 

Льоб е известен с превръщането на $3 милиона в хедж фонд на стойност $17,5 милиарда през годините и е добре известна фигура на Уолстрийт. Сега крипто секторът е мястото, където той търси нова възможност.

"Напоследък навлизам дълбоко в крипто", каза Льоб и добави, че това е истински тест за "интелектуална отвореност" за нови и противоречиви идеи.


"В културно отношение сравнявам свързването на крипто света със стария, подобно на намирането на портал между два различни свята в мултивселената", добави Льоб.


Хедж фонд управителят каза, че е необходимо поддържане на здравословен скептицизъм, както и задълбочаване на разбирането за крипто:


[...] да поддържаме две противоположни идеи в ума си и да запазваме способността си да функционираме


Льоб добави, че друг "конфликт", който трябва да се преодолее, е идеята човек да "закъснее" за "крипто партито" - вероятно препратка към актива, който е достигнал пазарна оценка от $1 трилион и вече е открил широк спектър от инвеститори (както на дребно, така и на институционални инвеститори) .


"Друг конфликт, който трябва да се преодолее, е идеята, че 'закъснението за крипто партито' неизбежно ще доведе до това човек да заеме 'кофти' мястото на покер масата с високи залози, а не, че все още се намираме в начален етап на нещо, което току-що бе прието в мейнстрийма“ отбеляза той. На крачки от крипто


Докато Льоб става поредният милиардер инвеститор, който стъпва в крипто сектора, регулатор от Ню Йорк отправи предупреждение за пространството на дигиталните валути.


В изявление генералният прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс посъветва членовете на криптоиндустрията и инвеститорите да останат бдителни и да не се превърнат в участник или жертвата на незаконни дейности.


Определяйки го като "непрекъснато усилие" за защита на инвеститорите от Ню Йорк, Джеймс издаде две предупреждения в отговор на "екстремния риск", който заплашва нюйоркските инвеститори, които се насочат към крипто.


Тя добави, че бизнесмените в пространството могат потенциално да бъдат изправени пред "както гражданска, така и наказателна отговорност", ако не изпълнят задълженията си по отношение на регистрацията в щата Ню Йорк, когато правят бизнес с виртуални валути.


"Твърде често алчните играчи в индустрията поемат ненужни рискове с парите на инвеститорите, но днес ние изравняваме условията и отправяме предупреждения както за инвеститорите, така и за членовете на индустрията в цялата страна", каза тя и добави, че всички инвеститори трябва да бъдат изключително внимателни, когато инвестират в криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света