НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Поредната меме криптовалута направи фурор на пазара

МАЙ. 11, 2021 08:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поредната меме криптовалута направи фурор на пазара

Крипто общността стана свидетел на това как поредната криптовалута направи умопомрачителен възход без самия токен да предлага реална стойност.

Коя е тази криптовалута? Става въпрос за новият хит в пространството - криптовалутата Shiba Inu.


Към момента на публикуване Shiba Inu (SHIB) се класира на 16-та позиция в класацията на CoinMarketCap с пазарна капитализация от близо $13 милиарда. Само в рамките на последните 7 дни криптовалутата е направила ръст от над 2000%.


Малко след като Binance обяви добавянето на SHIB към платформата си в понеделник сутринта, оценката на токена се изстреля значително, след което отново спадна, като се търгува на $0.00003493 към момента на публикуване, според данни от CoinMarketCap.


Уебсайтът на Shiba Inu твърди, че 50% от предлагането на токени SHIB е безвъзвратно заключено в Uniswap за осигуряване на ликвидност. Останалите 50% са изпратени на съоснователя на Етериум Виталик Бутерин, за да бъдат изгорени.


Понастоящем 500-те трилиона SHIB токени в публичния портфейл на Бутерин се оценяват на над $15 милиарда, далеч надхвърляйки стойността на неговите етери (ETH), които в момента са на стойност малко над $1,3 милиарда. Трябва да се отбележи, че портфейлът на Бутерин редовно получава непоискани дарения на такива монети, включително от много други имитатори на Dogecoin. Изглежда, че част от възприетата стойност на криптовалутата меме произтича от идеята, че токените на Бутерин ще останат недокоснати, но не всички изглежда са съгласни.


В съобщението на Binance за листинга на Shiba Inu се казва:


SHIBA INU (SHIB) е експеримент за изграждане на децентрализирана общност и поредния меме токен, подобен на Dogecoin.


Създаден като идентично копие на Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB) има за цел да направи цялата общност богати хора със средства, които не са подкрепени с никаква реална стойност. Дали това обаче ще се окаже поредния пъмп и дъмп? Ще продължи ли своят чудовищен възход този толкова интересен алткойн? Тепърва ще разберем.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съосноватeлят на Reddit обяви подкрепата си за Етериум

Оханян предпочита ЕтериумОханян разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че Етериум "има най-много какво да доказва“.Той обясни, че харесва Етериум заради многобройните му п...
ЮНИ. 11, 2021 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света