НАЧАЛО Регулации

Поредната крипто борса ограничава достъпа на американските потребители

ЮНИ. 20, 2019 11:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Поредната крипто борса ограничава достъпа на американските потребители

В блог публикация от 18-ти юни 2019 г., децентрализираната борса (DEX) Bancor обяви, че от 8-ми юли 2019 г. потребителите в САЩ вече няма да могат да използват услугите за търговия с дигитални валути.


Неясните регулации са виновни са това развитие

Децентрализираната P2P борса обвинява двусмислените блокчейн и крипто регулации в САЩ за решението си да забрани на потребителите на страната достъп до тяхната уеб платформа. Публикацията Bancor гласи частично:

Това решение е взето във връзка с повишената регулаторна несигурност. В този момент ние вярваме, че това е най-разумното решение за всички членове на нашата екосистема. Това ще позволи на общността на Bancor да правят иновации по-бързо и с по-голяма яснота.


Американците все пак ще могат да влизат, държат и прехвърлят криптовалути. Само функциите за крипто-към-крипто и крипто-към-фиат ще бъдат деактивирани.

Също така трябва да се отбележи, че борсата блокира само блокчейн интерфейса си, т.е. техния уебсайт bancor.network за потребители с IP адрес от САЩ.

Bancor не са единствените

По-специално, Bancor не е първата борса, която подхожда предпазливо към експлоатацията на крипто бизнесите в САЩ.

На 14 юни Binance актуализираха условията си за ползване, които вече включват ограничаване на услугите за техните потребители в САЩ. Тази ревизия дойде само ден след като обявиха, че ще стартират отделна, напълно регулирана платформа, която да обслужва търговците от САЩ.

Предложената борса ще бъде стартирана в партньорство с BAM Trading Services Inc., която получи одобрение от мрежата за финансово преследване на престъпления (FinCEN) на 11 юни 2019 г.

Въпреки че е трудно да се определи точната причина, която  предизвика Bancor да вземе такова ограничително решение, тя не може да бъде определена като напълно неоснователна.

На 8 ноември 2018 г., американският SEC осъди децентрализираната борса EtherDelta, твърдейки, че не са успели да се регистрират като национална борса за ценни книжа, въпреки че предлагат на инвеститорите покупки и продажби на подобни на ценни книжа активи, на вторичен пазар.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Binance ще търси регулаторно одобрение във Великобритания

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао каза, че борсата планира да се разшири в Обединеното кралство през следващите шест до 18 месеца, въпреки че бе инструктирана от регулатора на стра...
ДЕК. 6, 2021 11:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX с 10 предложения за регулиране на крипто пазара

В нова блог публикация борсата разкрива това, което нарича "Ключови принципи на FTX за пазарни регулации на платформи за крипто търговия".Първото в списъка е да има един основен пазарен регулатор, кой...
ДЕК. 6, 2021 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Централната банка на Китай иска да следи метавселената и NFT

Говорейки на среща на върха за националната финансова сигурност, Гоу Венджун, директор на отдела за борба с прането на пари (AML) в PBoC, посочи рисковете, свързани с оставянето на новите тенденции в ...
ДЕК. 2, 2021 08:38 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC ще обсъжда криптовалутите и блокчейн в открита среща

SEC ще проведе панелна дискусия по въпросите за крипто и дигиталните активи. Дискусията ще бъде насочена към осигуряване на защита на инвеститорите, което е основна цел на комисията. SEC ще обсъди и б...
НОЕ. 26, 2021 10:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света