НАЧАЛО Крипто Крими

Пореденият арест заради копаене на крипто с краден ток

ДЕК. 28, 2018 16:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пореденият арест заради копаене на крипто с краден ток

Mъж в Тайван е бил арестуван заради твърденията, че е изкопал милиони долари в криптовалути, използвайки краден ток.


Според доклада на EBC Dongsen News в сряда, човек с фамилията Ян е заподозрян в кражба на електроенергия на стойност над $3,25 милиона чрез различните си бизнес помещения, за да копае биткойн и етериум, събирайки същата сума в печалби от добива.

Съобщава се, че Ян е използвал електрозахранването в 17 магазина в Тайван за незаконните си крипто добивни операции. Първо той наема интернет кафе или магазин за играчки, след това наемa електротехници, за да препроектират oкабеляването така, че откраднатото електричество да не се измерва.

Тайванската енергийна компания, държавният доставчик на режийни услуги на острова, първи разкриха операциите след забелязване на нестабилно електрозахранване и започване на разследване. Ян е заподозрян и впоследствие е арестуван от полицията.

Ван Джъчeн, заместник-ръководител на четвъртата бригада на тайванското криминално разследващо бюро, съобщи в статията:
Групата набира електротехници, които успяват да проникнат в запечатаните измервателни уреди, за да добавят частни линии, чрез които да използват електричество безплатно, преди това използване да достигне до електромера.

Няколко такива случая на добив с откраднат ток се появиха напоследък, тъй като лесните печалби се оказаха твърде изкушителни за някои. Миналия месец двама директори в китайско училище бяха обвинени, след като откраднаха електроенергията от институцията за да копаят Етериум.

Още през юни полицията в източната китайска провинция Анхуй арестува мъж, който твърди, че е откраднал значителен обем енергия за добив на Биткойн и Етериум , след като местната електрическа компания отчете повишаване на потреблението на електроенергия. През април, в района на Тиендзин в Китай бяха арестувани шестима души заради твърденията, че са използвали 600 крипто копачки, за да генерират Биткойн със захранване от местната електрическа мрежа.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Tether е глобен за пореден път

Tether беше глобен с $41 милиона долара в петък от Комисията за търговия със стокови фючърси на САЩ (CFTC) поради липса на достатъчно парични резерви, достатъчно консистентно, за да се каже, че едноим...
ОКТ. 21, 2021 10:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамници откраднаха $1.4 милиона в Биткойн през приложения за запознанства

Scammers stole $1.4 million through Bitcoin dating app scam, says report https://t.co/68wlzQ2HtR— iMore (@iMore) October 14, 2021Потребителите на iPhone губят $1.4 милиона от крипто измамнициПотребите...
ОКТ. 15, 2021 08:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Заплашват студент с нож заради неговия Биткойн

Жертвата е била заплашена с нож само няколко дни след като се е записала в християнския университет в Кентърбъри, където споменала за въпросните криптовалути на своя съквартирант.По време на 20-минутн...
ОКТ. 13, 2021 20:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Създател на NFT проект изчезва с близо $3 милиона в Етериум

Изглежда, че създателят на популярната серия NFT Evolved Apes се е укрил с инвестиционни средства на стойност $2.7 милиона. "Evil Ape", псевдонимът на създателя, вече не е в социалните медийни платфор...
ОКТ. 6, 2021 14:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света