НАЧАЛО Финтех

Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

ФЕВ. 15, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

Крипто инвестиционната компания Polychain Capital събра 200 милиона долара за втори фонд, насочен към рисково инвестиране, този фонд ще надмине предишния им рисков фонд с 25 милиона долара.

Вторият рисков фонд отвори врати в началото на 2020 г. и приема минимални инвестиции от 1 милион долара за период до три години.


Подобно на първия рисков фонд на Polychain Capital, вторият фонд ще подкрепи крипто стартъп компании в ранен етап, като събира средства, за инвестиционни рундове.


Първият рисков фонд (venture capital), който събра 175 милиона долара от инвеститори, в размери от 500,000 и 5 милиона долара, инвестира по-голямата част от капитала си до края на миналата година, след като стартира през първото тримесечие на 2018 г., според Polychain.


Капиталът е разделен 40 процента на стартъпи, които подобриха съществуващата блокчейн инфраструктура и 60 процента на стартъпи, които изследваха по-малко тестваните индустриални концепции.


Вторият рисков фонд е регистриран през декември миналата година, според документите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Polychain Capital отказа коментар за напредъка на финансирането и спецификата поради ограниченията на инвеститорите.


Блокчейн мрежи с подобрена поверителност, инженеринг и гъвкавост ще бъдат приоритет във втория рисков фонд, като инвестиции в облачната платформа Dfinity и блокчейн проекти за оперативна съвместимост Cosmos и Polkadot.


С първия си фонд Polychain казва, че е търсил излагане към крипто борси и попечители чрез инвестициите си, които се считат за основополагащи за индустрията. Тази стратегия, стои зад ключовите инвестициите на Polychain в Coinbase.


Междувременно по-новите инвестиции в портфолиото на водещите предприятия са насочени към децентрализирани финансови предприятия - дигитализирани финансови инструменти и брокери, които се саморегулират и избягват ръчния надзор, като често правят сетълмент в криптовалута.


Досега Polychain подкрепяше децентрализираното финансиране (DeFi) Powerhouse Maker DAO, dYdX, blockchain банката Dharma и протокола за кредитиране Compound, сред други.


Към днешна дата никоя от отчетените инвестиции на Polychain Capital не е публикувала публична оферта и не е била придобита.


Съобщава се, че инвеститорите в Polychain Capital са броили технологични дружества за рисков капитал Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Foundation of Founders и Union Square Ventures - някои от които са инвестирали съвместно в портфейлни компании на Polychain.


Записите от SEC показват, че активите във всички фондове на Polychain Capital са намалели от 967,8 милиона долара през август 2018 г. до 595,1 милиона долара през март 2019 г. Общите активи представляват криптовалути, собствен капитал в инвестиции на дружества и изхарчени пари за инвеститори, както са оценени към момента на подаване на формулярите за разкриване.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Балтическата дигитална банка Lunar привлече инвестиция от 20 милиона

През август 2019 г. Luna r събра 26 милиона евро свеж капитал и получи пълен европейски банков лиценз от датския орган за финансов надзор.Последната инвестиция - водена от Seed Capital, с участието ...
АПР. 4, 2020 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut ще предложи крипто на всички потребители поради глобалната пандемия

Компанията заяви, че разширява достъпа по-рано от планираното поради глобалната икономическа криза.В имейл до потребителите от 1-ви април финтех компанията, основана в Обединеното кралство, обяви, че ...
АПР. 3, 2020 22:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бизнесите с канабис се обръщат към приложения за разплащане с криптовалути

Според доклад на CoinDesk, диспенсърите за канабис в Боулдър, Колорадо, са се включили към затворената бета версия за Strike, приложение за Биткойн платежни услуги, създадено от поддръжника на Ligh...
АПР. 3, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старата банка в Тайланд използва технологията на Ripple

Най-старата банка в Тайланд е дългогодишен партньор на Ripple и през януари стартира приложение за трансгранични плащания, захранвано от Ripple, наречено „SCB Easy“.Сега SCB казват, че отново се докос...
МАР. 27, 2020 19:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света