НАЧАЛО Финтех

Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

ФЕВ. 15, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Polychain Capital набира средства в размер на 200 милиона за 2-ри инвестиционен фонд

Крипто инвестиционната компания Polychain Capital събра 200 милиона долара за втори фонд, насочен към рисково инвестиране, този фонд ще надмине предишния им рисков фонд с 25 милиона долара.

Вторият рисков фонд отвори врати в началото на 2020 г. и приема минимални инвестиции от 1 милион долара за период до три години.


Подобно на първия рисков фонд на Polychain Capital, вторият фонд ще подкрепи крипто стартъп компании в ранен етап, като събира средства, за инвестиционни рундове.


Първият рисков фонд (venture capital), който събра 175 милиона долара от инвеститори, в размери от 500,000 и 5 милиона долара, инвестира по-голямата част от капитала си до края на миналата година, след като стартира през първото тримесечие на 2018 г., според Polychain.


Капиталът е разделен 40 процента на стартъпи, които подобриха съществуващата блокчейн инфраструктура и 60 процента на стартъпи, които изследваха по-малко тестваните индустриални концепции.


Вторият рисков фонд е регистриран през декември миналата година, според документите на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Polychain Capital отказа коментар за напредъка на финансирането и спецификата поради ограниченията на инвеститорите.


Блокчейн мрежи с подобрена поверителност, инженеринг и гъвкавост ще бъдат приоритет във втория рисков фонд, като инвестиции в облачната платформа Dfinity и блокчейн проекти за оперативна съвместимост Cosmos и Polkadot.


С първия си фонд Polychain казва, че е търсил излагане към крипто борси и попечители чрез инвестициите си, които се считат за основополагащи за индустрията. Тази стратегия, стои зад ключовите инвестициите на Polychain в Coinbase.


Междувременно по-новите инвестиции в портфолиото на водещите предприятия са насочени към децентрализирани финансови предприятия - дигитализирани финансови инструменти и брокери, които се саморегулират и избягват ръчния надзор, като често правят сетълмент в криптовалута.


Досега Polychain подкрепяше децентрализираното финансиране (DeFi) Powerhouse Maker DAO, dYdX, blockchain банката Dharma и протокола за кредитиране Compound, сред други.


Към днешна дата никоя от отчетените инвестиции на Polychain Capital не е публикувала публична оферта и не е била придобита.


Съобщава се, че инвеститорите в Polychain Capital са броили технологични дружества за рисков капитал Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Foundation of Founders и Union Square Ventures - някои от които са инвестирали съвместно в портфейлни компании на Polychain.


Записите от SEC показват, че активите във всички фондове на Polychain Capital са намалели от 967,8 милиона долара през август 2018 г. до 595,1 милиона долара през март 2019 г. Общите активи представляват криптовалути, собствен капитал в инвестиции на дружества и изхарчени пари за инвеститори, както са оценени към момента на подаване на формулярите за разкриване.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Децентрализираните финанси предлагат добри инвестиционни възможности, според HyperChain Capital

Изпълнителният директор на HyperChain, Стелиан Балта, заяви, че DeFi „има огромна възможност за растеж“ и че дигиталните валути и блокчейн са нещо, което компанията продължава да разглежда с интерес.„...
ЮЛИ. 5, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Партньор на Visa си колаборира с Ripple

Currencycloud твърдят, че партньорството с Ripple ще помогне за разширяване на бизнеса до места, където регулациите и ограниченията потискат възможностите за малките и средните предприятия (МСП), се к...
ЮЛИ. 4, 2020 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Япония започва да експериментира с дигиталната йена

BoJ иска да дигитализира пари, но остава да видим дали Япония може да настигне Китай, който вече е започнал да тества собствения си CBDC. Това е първият път, когато BoJ разкри, че ще започне процес за...
ЮЛИ. 3, 2020 16:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Обемите на децентрализираните борси са пет пъти по-високи от миналата година

Този брой засенчва обемите от същия период на 2019 г. и се представя добре за DeFi пространството, което вече показва признаци на устойчив растеж.Децентрализираните борси показват огромен растеж, тъй ...
ЮЛИ. 3, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света