НАЧАЛО Блокчейн

Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

ОКТ. 20, 2021 11:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Polkadot разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона

Основателят на Polkadot (DOT) Гавин Ууд разкри фонд за развитие в размер на $777 милиона преди търговете за наем на паравериги в мрежата.

Ууд написа в Twitter на 17-ти октомври, че хазната на Polkadot е отпуснала повече от 18.9 милиона DOT (на стойност приблизително $777 милиона към момента на писане) към фонд за развитие, който ще бъде изплатен чрез управление на общността.


Ууд сподели широкообхватни предложения относно начина на изразходване на средствата, като посочи, че капиталът ще бъде мобилизиран, за да се реализира визията на общността за "изграждане, подобряване и образование" в рамките на екосистемата на Polkadot, в допълнение към "всичко друго, което управлението на Polkadot смята за ценно".


Според Wiki на Polkadot, средствата от хазната могат да бъдат изразходвани, ако бъдат одобрени от съвета, който гласува предложенията. Понастоящем съветът на Polkadot се състои от 13 члена, но планира да се разшири до 24 места на някакъв етап в бъдеще.


Тъй като много гласове за управление на Polkadot виждаха слабо участие на общността в миналото, фондът за развитие може да бъде предназначен да засили ангажираността на притежателите на DOT с процеса на управление. Според Polkassembly, три предложения за управление, представени през изминалата седмица, са показали общо избирателна активност от нула, шест и седем гласа съответно.


Заинтересованите страни, които желаят да направят предложение, трябва да запазят депозит от най-малко 5% от предложените разходи, като депозитът или ще премине през процеса на 'slashing' (механизъм за изгаряне за предотвратяване на неправилното поведение на валидатора), ако бъде отхвърлен, или върнат, ако бъде приет. Тъй като средствата са изложени на риск в случай на неуспешно гласуване, механизмът на 'slashing' на Polkadot може да бъде фактор, възпрепятстващ управлението на мрежата.


Новият фонд за развитие също беше разкрит само седмици преди планираните дългоочаквани търгове на паравериги да започнат в началото на ноември, което предполага, че средствата могат да бъдат предназначени за стартиране на развитието, насочено към предстоящата параверижна екосистема на Polkadot.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Пазарната капитализация на криптовалутите достигна $2.6 трилиона


Търговете на паравериги на Polkadot ще бъдат използвани за реализиране на визията на Polkadot за фрагментирана екосистема. Търговете ще видят проекти, изградени върху Polkadot, да се конкурират, за да осигурят един от 100-те слота за параверига, като наддават за заключване на DOT.


Параверигите са странични вериги на Polkadot, които могат да хостват децентрализирани приложения и протоколи, да предлагат специализирани изчисления и да комуникират с механизма за доказателство за залог на Polkadot, за да финализират транзакциите.


Новият фонд за развитие може да има за цел да насърчи разработчиците да започнат да надграждат Polkadot в подготовка на параверигите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Блокчейн новини

Bancor представя нови стейкинг пулове и нов защитен механизъм

Bancor е основан през 2017 г. и е първият DeFi протокол, който въвежда AMMs в блокчейна. Базираната на Етериум платформа за обмен и кредитиране също така позволява на потребителите да печелят награди ...
ДЕК. 1, 2021 18:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

AMC и Sony ще раздадат NFT на купилите предварително билети за 'Spiderman'

AMC разширява своята привързаност към блокчейн до безплатни бонуси, които получавате с предварително поръчани билети. Веригата театри и Sony Pictures раздават 86,000 NFT на членове на Stubs Premiere, ...
НОЕ. 29, 2021 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този протокол нарасна с над 1,500% за 10 дни

Появата на Boba Network предизвика някои установени L2 решения.Решенията на L2 виждат солидна доминантност от Arbitrum, но за второто място има ожесточена конкуренция от известно време.Някога това беш...
НОЕ. 28, 2021 19:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Виталик Бутерин предлага временно решение за проблемите с таксите на Етериум

Модификацията на EIP4488 беше предложена преди три дни в хранилището на GitHub за предложения за подобрение на Етериум от Бутерин и Дитрихс. EIP4488 има за цел намаляване на разходите за 'roll-ups' с ...
НОЕ. 28, 2021 22:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света