НАЧАЛО Финтех

Подкрепен от Snoop Dogg стартъп стана най-големият в Европа

АВГ. 8, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Подкрепен от Snoop Dogg стартъп стана най-големият в Европа

Шведската компания за онлайн разплащания Klarna заяви, че достигна оценка от $5,5 милиарда, което я прави най-ценния частен финансов стартъп в Европа.

Klarna обяви във вторник, че достигна оценка от $5,5 милиарда след кръг на финансиране за $460 милиона.


Тази оценка я прави най-голямата частна финансова компания в Европа.


Базираният в Стокхолм стартъп, който предоставя услуга "купете сега, платете по-късно", заяви, че ще използва новите средства за продължаване на експанзията си на американския пазар. 


Кръгът на финансиране бе воден от базираната в Сан Франциско инвестиционна група Dragoneer.


Klarna се конкурира с предприятията в сектора на търговията на дребно и плащанията, като предлага на клиентите възможност да плащат разсрочено, без лихва.


Компанията купува поръчка директно от търговците на дребно и след това фактурира клиентите, така че купувачите никога не плащат директно на търговеца.


Klarna е основана през 2005 г. и каза във вторник, че е "на път" към 1 милиард долара годишни приходи. Компанията, която стартира в САЩ през 2015 г., заяви, че отчита 6 милиона нови американски клиенти годишно.


Фирмата заяви в прессъобщение във вторник:


Уникалността на потребителското предлагане на Klarna, предоставяща по-здравословна, опростена и по-интелигентна алтернатива на кредитните карти, с добавяне на множество услуги за по-гладко пазаруване, онлайн и офлайн, очевидно резонира с американския потребител.


Klarna се присъединява към шепа европейски  финтех стартъп фирми, които се разрастват на пазара в САЩ. Германската онлайн банка N26, която беше оценена на $3,5 милиарда миналия месец, наскоро пусна приложението си за мобилно банкиране в САЩ, докато британското приложение Monzo започна да предлага услугите си на американски клиенти през юни.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Русия, Китай и редица други държави обмислят създаването на 'обща криптовалута'

BRICS, асоциацията на страните с нововъзникващи икономики, планира да въведе своя собствена международна платежна система, която да позволи намаляването на влиянието на икономически санкции, наложени ...
НОЕ. 15, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Revolut търси да набере $ 500 милиона

От края на 2017 г., приложението на Revolut позволява на потребителите да извършват транзакции в криптовалути, включително Биткойн , Лайткойн и Етериум. Според Reuters, компанията планира да на...
НОЕ. 14, 2019 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Alpaca - новият инструмент за разработчици на приложения за търговия с акции

НОЕ. 14, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулирана швейцарска крипто банка официално стартира услугите си

Както бе съобщено, SEBA Bank AG (по-рано SEBA Crypto AG) е напълно регулирана институция, след като през август тази година си осигури лиценз за търговия с ценни книжа и банкиране от Швейцарския орган...
НОЕ. 13, 2019 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света