НАЧАЛО Други

Платформата за споделяне на музика Audius разяснява за крипто токените си

СЕП. 26, 2018 12:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Платформата за споделяне на музика Audius разяснява за крипто токените си

Скоро след затварянето на кръга за финансиране от $5.5 милиона, фокусираният върху музиката стартъп Audius, разкрива как мрежата ще работи, когато стартира след около година.


Както вече беше съобщено, фирмата създава децентрализирана платформа, която има за цел да предостави на артистите способността да възвърнат контрола върху разпространението на интелектуалната си собственост, като същевременно се свързват по-лесно с феновете.

Сега, както се разкрива, Audius предприема следващата стъпка в процеса с публикуването на своя whitepaper.

Съоснователят Ронийл Ръмбърг казва, че според него Audius се отличава от съществуващите платформи, тъй като не зависи от централизираната инфраструктура и добавя:

Силно вярваме в стойността на напълно прозрачно, децентрализирано и насочено към общността усилие за споделяне на световното аудио съдържание.

Стартъпа планира да пусне два токена: "loud", който да се използва за извършване на транзакции и "audius", който ще служи като токен за управление. Както създателите, така и слушателите могат да използват loud токени, за да "взаимодействат с протокола", според доклада.

"Audius ще бъде използван от доставчиците на услуги, за да участва в събирателни протоколи и да спечели приходи от издаването на loud токени", продължава той. "Това разделя механизма за ценово стабилен трансфер на стойности (loud) от механизма за улавяне и натрупване на стойност (audius), обслужвайки по-добре нуждите на потребителите на всеки токен."

Според предложената схема, създателите, които получават loud токени, ще бъдат "компенсирани пропорционално на това, колко стойност създават". Междувременно потребителите, които специално допринасят за самия протокол, ще получат управленски токени.


Стартъпа също така цели да гарантира, че протоколът е достъпен за всички, според whitepaper-а, при условие че потребителите спазват правилата на протокола.


Audius възнамерява да поддържа алгоритмично стабилна цена за loud токенът и да бъдат създадени или изгорени според нуждите, за да се гарантира наличието на постоянно търсене и предлагане, според документа.

В допълнение към двата токена, протоколът се поддържа от няколко компонента, включително децентрализиран протокол за съхранение, мениджър за качване, протокол за заплащане и споделяне на приходи и протокол за откриване, който помага на слушателите да намерят нова музика.

"Нашата архитектура включва нова работа за това как децентрализираното откритие на съдържанието може да работи, включително и криптоикономически механизъм за налагане на честно поведение на услугите, индексиращи съдържанието", обяснява Ръмбърг.

За да подпомогне управлението на платформата, компанията възнамерява също така да пусне два мета протокола. Първият ще създаде общност от платени арбитри, натоварени със задачата за разрешаване на спорове, а другата ще позволи на членовете на общността, притежаващи audius токени, да предлагат или гласуват подобрения в системата.

Очаква се алфа версията на платформата да започне да се изпълнява в началото на следващата година, като се предполага, че ще бъде напълно пусната края на 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света