НАЧАЛО Други

Платформата за споделяне на музика Audius разяснява за крипто токените си

СЕП. 26, 2018 12:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Платформата за споделяне на музика Audius разяснява за крипто токените си

Скоро след затварянето на кръга за финансиране от $5.5 милиона, фокусираният върху музиката стартъп Audius, разкрива как мрежата ще работи, когато стартира след около година.

 


Както вече беше съобщено, фирмата създава децентрализирана платформа, която има за цел да предостави на артистите способността да възвърнат контрола върху разпространението на интелектуалната си собственост, като същевременно се свързват по-лесно с феновете.

Сега, както се разкрива, Audius предприема следващата стъпка в процеса с публикуването на своя whitepaper.

Съоснователят Ронийл Ръмбърг казва, че според него Audius се отличава от съществуващите платформи, тъй като не зависи от централизираната инфраструктура и добавя:

Силно вярваме в стойността на напълно прозрачно, децентрализирано и насочено към общността усилие за споделяне на световното аудио съдържание.

Стартъпа планира да пусне два токена: "loud", който да се използва за извършване на транзакции и "audius", който ще служи като токен за управление. Както създателите, така и слушателите могат да използват loud токени, за да "взаимодействат с протокола", според доклада.

"Audius ще бъде използван от доставчиците на услуги, за да участва в събирателни протоколи и да спечели приходи от издаването на loud токени", продължава той. "Това разделя механизма за ценово стабилен трансфер на стойности (loud) от механизма за улавяне и натрупване на стойност (audius), обслужвайки по-добре нуждите на потребителите на всеки токен."

Според предложената схема, създателите, които получават loud токени, ще бъдат "компенсирани пропорционално на това, колко стойност създават". Междувременно потребителите, които специално допринасят за самия протокол, ще получат управленски токени.


Стартъпа също така цели да гарантира, че протоколът е достъпен за всички, според whitepaper-а, при условие че потребителите спазват правилата на протокола.


Audius възнамерява да поддържа алгоритмично стабилна цена за loud токенът и да бъдат създадени или изгорени според нуждите, за да се гарантира наличието на постоянно търсене и предлагане, според документа.

В допълнение към двата токена, протоколът се поддържа от няколко компонента, включително децентрализиран протокол за съхранение, мениджър за качване, протокол за заплащане и споделяне на приходи и протокол за откриване, който помага на слушателите да намерят нова музика.

"Нашата архитектура включва нова работа за това как децентрализираното откритие на съдържанието може да работи, включително и криптоикономически механизъм за налагане на честно поведение на услугите, индексиращи съдържанието", обяснява Ръмбърг.

За да подпомогне управлението на платформата, компанията възнамерява също така да пусне два мета протокола. Първият ще създаде общност от платени арбитри, натоварени със задачата за разрешаване на спорове, а другата ще позволи на членовете на общността, притежаващи audius токени, да предлагат или гласуват подобрения в системата.

Очаква се алфа версията на платформата да започне да се изпълнява в началото на следващата година, като се предполага, че ще бъде напълно пусната края на 2019 г.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света