НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Плановете на Швеция за държавна криптовалута

ОКТ. 28, 2018 15:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Плановете на Швеция за държавна криптовалута

Правителството на Швеция призова да се направят планове за пускане на цифровата версия на тяхната фиатна валута - кроната.


Тъй като страната бързо се придвижва към бъдеще без кешови разплащания, има опасения, че гражданите ще се обърнат към средства за плащания, предоставяни от "частни агенти" без "гарантирани от държавата" цифрови пари.


Дигитална фиатна монета вместо кеш.


Миналата година беше издаден доклад на шведската Riksbank, описващ перспективите на правителството да започне цифрова алтернатива на своята национална валута - кроната. Документът подробно описва как ще изглежда и функционира електронната фиатна монета.

Днес правителството публикува втори доклад, в който се очаква датата за стартиране на е-кроната да бъде представена.

Документът на Riksbank гласи:

Ако маргинализирането на паричните наличности продължи цифровата крона, e-кроната, може да гарантира, че широката общественост все още има достъп до държавно гарантирано средство за плащане.

Той посочи, че създаването на такава цифрова валута базирана на съществуващата им фиатна валута би попречило на обществото да търси услуги на "разплащателни средства", предоставяни от "частни агенти". Точно какво има предвид, е неясно.

От една страна, етикетът "частни агенти" може да се отнася до организации като PayPal. Като алтернатива, това би могло да означава компаниите, стоящи зад многото криптовалути, които съществуват днес.

Днешният доклад призовава за стартиране на пилотна схема за е-кроната до 2019 г. Целта ще бъде да започне да се прилага цифровата парична наличност до 2021 г. в очакване на публичното одобрение.

Данните, представени от Fortune, показват, че Швеция бързо се придвижва към общество без кешови плащания.

Много търговци на дребно сега отказват да приемат хартиени пари и наскоро само 13% от шведите платиха за последната си покупка с пари в брой. Това оставя тези, които не са в състояние да са в течение с технологиите, изложени на риск от изключване от икономиката.

Изглежда, че ускоряването на пускането на е-кроната ще изостри, вместо да се оправи тези възникващи проблеми.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Shiba Inu (SHIB) и още два алткойна показват признаци на възстановяване

Фирмата казва, че меме токена Shiba Inu (SHIB), блокчейна за алгоритмични стабилни монети Terra (LUNA) и децентрализираната борса (DEX) Pancakeswap (CAKE) се възстановяват от падането на пазара по-бър...
ЯНУ. 24, 2022 17:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Да очакваме ли обрат на пазара?

В ново интервю за канала InvestAnswers в YouTube, Коуен казва, че нивото от $30,000 действа като основно ниво на цената за Биткойн.“Ясно е, че $30,000 също са голяма площ. Не искам да кажа, че непреме...
ЯНУ. 23, 2022 15:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Floki Inu започна прехода си към DAO

Floki Inu обяви актуализациите на FlokiDAO на 18-ти януари 2021 г. Фаза 1 от актуализацията започна в 08:00 UTC в събота, 22-ри януари 2022 г. Решението да се превърне Floki Inu в децентрализирана авт...
ЯНУ. 24, 2022 13:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над $1.1 милиарда бяха заличени от пазара през последното денонощие

Според данните за ликвидации на Coinglass, над 359,788 търговци са били ликвидирани през последните 24 часа на обща стойност от над $1.18 милиарда.Биткойн (BTC) води групата с ликвидации на стойност $...
ЯНУ. 22, 2022 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света