НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Плановете на Швеция за държавна криптовалута

ОКТ. 28, 2018 15:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Плановете на Швеция за държавна криптовалута

Правителството на Швеция призова да се направят планове за пускане на цифровата версия на тяхната фиатна валута - кроната.


Тъй като страната бързо се придвижва към бъдеще без кешови разплащания, има опасения, че гражданите ще се обърнат към средства за плащания, предоставяни от "частни агенти" без "гарантирани от държавата" цифрови пари.


Дигитална фиатна монета вместо кеш.


Миналата година беше издаден доклад на шведската Riksbank, описващ перспективите на правителството да започне цифрова алтернатива на своята национална валута - кроната. Документът подробно описва как ще изглежда и функционира електронната фиатна монета.

Днес правителството публикува втори доклад, в който се очаква датата за стартиране на е-кроната да бъде представена.

Документът на Riksbank гласи:

Ако маргинализирането на паричните наличности продължи цифровата крона, e-кроната, може да гарантира, че широката общественост все още има достъп до държавно гарантирано средство за плащане.

Той посочи, че създаването на такава цифрова валута базирана на съществуващата им фиатна валута би попречило на обществото да търси услуги на "разплащателни средства", предоставяни от "частни агенти". Точно какво има предвид, е неясно.

От една страна, етикетът "частни агенти" може да се отнася до организации като PayPal. Като алтернатива, това би могло да означава компаниите, стоящи зад многото криптовалути, които съществуват днес.

Днешният доклад призовава за стартиране на пилотна схема за е-кроната до 2019 г. Целта ще бъде да започне да се прилага цифровата парична наличност до 2021 г. в очакване на публичното одобрение.

Данните, представени от Fortune, показват, че Швеция бързо се придвижва към общество без кешови плащания.

Много търговци на дребно сега отказват да приемат хартиени пари и наскоро само 13% от шведите платиха за последната си покупка с пари в брой. Това оставя тези, които не са в състояние да са в течение с технологиите, изложени на риск от изключване от икономиката.

Изглежда, че ускоряването на пускането на е-кроната ще изостри, вместо да се оправи тези възникващи проблеми.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Cardano обяви едно от най-значителните си партньорства

Екипът на Cardano сподели блог публикация, обявявайки партньорство с Chainlink, което ще доведе до интегриране на оракулите на блокчейна. Това ще помогне на разработчиците да изградят интелигентни дог...
СЕП. 26, 2021 11:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор споделя възлгедите си за Cardano (ADA)

Анализаторът каза, че най-добрата входна точка за Cardano може да e изчезнала, след като активът отскочи от ключовото ниво на подкрепа на $1.86.“Ако искате да влезете в Cardano, това беше регионът, къ...
СЕП. 26, 2021 10:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн скочи с над 100% на фона на спада

Данните от CoinGecko показват, че цената на Spell Token (SPELL), който в момента има пазарна капитализация от около $213 милиона, се повиши от 7-дневното дъно от $0.00197753 до максимум от $0.00428190...
СЕП. 25, 2021 17:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво следва за Биткойн и Етериум след новините от Китай?

В своя неотдавнашен туит, изпълнителният директор на крипто хедж фонда Galaxy Digital и бивш мениджър на активи на Goldman Sachs, Майк Новограц, заяви, че вярва, че Биткойн и Етериум ще се консолидира...
СЕП. 25, 2021 14:32 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света