НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Плановете на Швеция за държавна криптовалута

ОКТ. 28, 2018 15:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Плановете на Швеция за държавна криптовалута

Правителството на Швеция призова да се направят планове за пускане на цифровата версия на тяхната фиатна валута - кроната.

 

Тъй като страната бързо се придвижва към бъдеще без кешови разплащания, има опасения, че гражданите ще се обърнат към средства за плащания, предоставяни от "частни агенти" без "гарантирани от държавата" цифрови пари.


Дигитална фиатна монета вместо кеш.


Миналата година беше издаден доклад на шведската Riksbank, описващ перспективите на правителството да започне цифрова алтернатива на своята национална валута - кроната. Документът подробно описва как ще изглежда и функционира електронната фиатна монета.

Днес правителството публикува втори доклад, в който се очаква датата за стартиране на е-кроната да бъде представена.

Документът на Riksbank гласи:

Ако маргинализирането на паричните наличности продължи цифровата крона, e-кроната, може да гарантира, че широката общественост все още има достъп до държавно гарантирано средство за плащане.

Той посочи, че създаването на такава цифрова валута базирана на съществуващата им фиатна валута би попречило на обществото да търси услуги на "разплащателни средства", предоставяни от "частни агенти". Точно какво има предвид, е неясно.

От една страна, етикетът "частни агенти" може да се отнася до организации като PayPal. Като алтернатива, това би могло да означава компаниите, стоящи зад многото криптовалути, които съществуват днес.

Днешният доклад призовава за стартиране на пилотна схема за е-кроната до 2019 г. Целта ще бъде да започне да се прилага цифровата парична наличност до 2021 г. в очакване на публичното одобрение.

Данните, представени от Fortune, показват, че Швеция бързо се придвижва към общество без кешови плащания.

Много търговци на дребно сега отказват да приемат хартиени пари и наскоро само 13% от шведите платиха за последната си покупка с пари в брой. Това оставя тези, които не са в състояние да са в течение с технологиите, изложени на риск от изключване от икономиката.

Изглежда, че ускоряването на пускането на е-кроната ще изостри, вместо да се оправи тези възникващи проблеми.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Наближава актуализацията на Cardano (ADA)

"Напълно потвърдено за 1-ви март"Според последната публикация в Twitter от IOHK, нейният екип най-накрая потвърди първия ден на пролетта като дата на активирането на мейннет хардфорка на Мери. Актуали...
ФЕВ. 25, 2021 19:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Brave изгражда собствен агрегатор за децентрализиран обмен

Според неговата BAT Roadmap 2.0, обявена на 24-ти февруари, Brave създава агрегатор за децентрализиран обмен (DEX), както и нов 'Brave Wallet', който да замени настоящите му крипто портфейли.Добавките...
ФЕВ. 25, 2021 14:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DigiByte (DGB) се насочва към $0.11 след бавно възстановяване

DigiByte се очаква да се насочи към по-високи нива на съпротива след стабилизиране.Повторен тест за DigiByteЦената на DGB спада, откакто достигна рекорд от $0,091 на 20-ти февруари.Спадът върна DGB до...
ФЕВ. 25, 2021 20:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Golem (GLM) скача с 230%, достигайки 3-годишен връх

Монетата също претърпя силен пъмп на 19-ти февруари, но повечето печалби се изпариха, тъй като Биткойн коригира под $45,000 в последните три дни. Въпреки това GLM все още държи 230% печалба само за фе...
ФЕВ. 25, 2021 13:02 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света