НАЧАЛО Други

Плановете на BlackRock за крипто ETF

НОЕ. 5, 2018 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Плановете на BlackRock за крипто ETF

BlackRock, най-голямата фирма за управление на активи в света, няма да предлага борсово търгуван крипто фонд, докато пазарите не бъдат легитимирани.


Въпреки че главният изпълнителен директор на компанията, Лари Финк, е бичи по отношение на блокчейн технологията, той все още има малко скептично отношение към криптовалутите.

Коментарите на Финк по отношение на пазарите на криптoвалути бяха направени по време на Dealbook конференцията на New York Times в Манхатън, съобщава CNBC. Там, той бе запитан за това доколко компанията е склонна да навлезне на крипто пазарите.

Финк отбеляза, че BlackRock не казва твърдо не на инвестиционните продукти, свързани с криптовалути, а по-скоро не са готови да предприемат тази съпка. Когато са запитани дали някога биха пуснали крипто ETF, Финк каза: "Не бих казал никога, по-скоро когато стане законно, да."

През миналите няколко месеца инвеститорите бяха изключително любопитни за това дали Комисията за ценни книжа и борси (SEC) на САЩ ще одобри някое от приложенията за Биткойн ETF, които понастоящем очакват своето решение.

Въпреки че вече отхвърлиха няколко заявления, едно от тях, издадено от VanEck и SolidX, се счита за най-вероятно да бъде одобрено.


SEC отложи решението си по това заявление и не е ясно кога регулаторната агенция ще издаде официално решение по заявлението.


В неотдавнашно интервю с Fox Business, директорът на стратегиите за дигитални активи във VanEck, Габор Гурбац, заяви, че е предпазливо оптимистичен по отношение на одобрението на ETF, като каза:

Ние сме най-близкото, което можем да бъдем. За мен е много ясно, че Америка иска да има ETF на  Биткойн и ние сме тук, за да го изградим.

Одобрението на SEC на VanEck Биткойн ETF може да бъде легитимиращото събитие, което компании като BlackRock чакат, преди да влязат на пазара.

Финк обаче изглежда вярва, че характеристиките на анонимността ще останат проблем за криптовалутите и че правителствата няма да дадат благословията си на Биткойн, докато няма по-нататъшно регулиране в индустрията.

В крайна сметка ще трябва да бъде подкрепено от правителство. Не чувствам, че всяко правителство ще позволи това, освен ако нямат представа къде отиват тези пари...

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

CFTC разследва Binance за пазарни манипулации

U.S. authorities are examining possible insider trading and market manipulation at cryptocurrency exchange Binance https://t.co/qFg9aA5kzG— Bloomberg Crypto (@crypto) September 17, 2021Най-голямата кр...
СЕП. 18, 2021 17:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

CEO-то на Coinbase сподели гръмка прогноза за криптовалутите

Армстронг казва, че вярва, че предстоят значителни промени, които ще засилят науката, технологиите и благотворителните каузи през следващите години.В блог публикация на Coinbase, Армстронг казва:Олаф ...
СЕП. 18, 2021 13:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света