НАЧАЛО Други

Philip Morris се обръщат към блокчейн

АПР. 28, 2019 19:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Philip Morris се обръщат към блокчейн

Подобно на много големи предприятия, Philip Morris International, тютюневият гигант, решава да разгледа блокчейн като механизъм за пестене на пари.

Лидер на компанията наскоро обяви, че ще започне да използва технологията.


„Искаме публичен блокчейн“, казва глобалният ръководител на архитектурата и технологичните иновации на Philip Morris, Нитин Манохаран. Той се появи на 25-ти април в лондонския Blockchain Expo.

Специфичното приложение, което той има предвид, е за проследяване на бандерола върху кутиите за цигари. Бандеролите струват много, като се има предвид колко малки са те, около $5,50 за един бандерол и те са лесно фалшифицирани, струващи на индустрията и правителствата $100 милиона годишно. Само за Philip Morris, проследяване на легитимни бендероли с блокчейн ще спести $20 милиона.

Причината, поради която Манохаран иска да се обърне към публичен блокчейн, е чисто от амбициозна гледан тока. Той иска компанията да бъде лидер в индустрията, към която могат да се присъединят и други компании. Той каза:

Стремежът е блокчейн на цялата индустрия, в който заинтересованите страни могат да влязат, да се присъединят и да се възползват от него. Ако не видят никаква стойност, могат просто да си тръгнат.

Планът в момента е да се изгради новата технология в комбинация от Етериум и MultiChain. Тя ще има различия от това да бъде просто още един обществен проект на Етериум, настоя Манохаран.

Той смята, че блокчейн технологията е решение за много проблеми с този бранш и интегрирането и ще бъде правилният ход за компанията.


Разрешените блокчейн проекти са доста прости. Възможността е малка и можете да постигнете всичко, което разрешените блокчейни правят със съществуващата инфраструктура и съществуващите инструменти.

Бандеролите не изглеждат единственото приложение на технологията за Philip Morris. Те имат още пет идеи как да имплементират блокчейн през 2019 година и ще се консултират с местните власти за това как да останат в рамките на закона.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Opera пусна бета версия на своя крипто браузър

Този крипто браузър има за цел да улесни потребителското изживяване при сърфиране в децентрализирани приложения (dApp), игри и платформи за метавселена, като предлага директен достъп до Web3 услуги за...
ЯНУ. 19, 2022 16:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BitMEX придобиват 268-годишна банка в Германия

BXM Operations AG на групата – компания, основана от главния изпълнителен директор на BitMEX Александър Хьоптнер и нейния финансов директор Стефан Луц – подписа договор за покупка с Дитрих фон Боетихе...
ЯНУ. 19, 2022 08:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Основателят на Dogecoin се присмива на 'Web3 общността'

Историята на разработчика на Dogecoin с индустрията на Web3 като цяло започна, след като Илон Мъск започна да се присмива на "хората от Web3" в Twitter, които му изглеждат досадни. Първоначалният туит...
ЯНУ. 18, 2022 13:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Associated Press създава NFT пазар за снимки

Фоторепортерите на AP ще създадат първоначална колекция от NFT, която ще включва снимки на различни теми като космос, война и климат. Уебсайтът на платформата съобщава, че това ще продължи няколко сед...
ЯНУ. 18, 2022 10:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света