НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Petro вероятно не съществува както и запасите на нефт които стоят зад него

СЕП. 3, 2018 12:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Petro вероятно не съществува както и запасите на нефт които стоят зад него
 

Месец след като венецуелският президент Николас Мадуро съобщи за създаването на Petrо, подкрепена от държавната криптовалута, която би предположила, че страната ще излезе от шестцифрената хиперинфлация, единственото място, където изглежда, че Petro съществува, е в медиите.

Специален доклад на Ройтерс наскоро документира ситуацията в богатата на Petrol савана около град Атапирире, където се намират основната част от петролните резерви, за които се предполага, че подкрепят Petro.


"5 милиарда барела суров петрол"


През февруари, когато Мадуро обяви решението за създаване на Petro, районът около Атапирире беше обявен за течна златна мина, съдържаща доказани запаси от над 5,3 милиарда барела суров нефт, цитирайки данни от "независима международна агенция за сертифициране".

Тъй като правителството се бори да намери изход от икономическа ситуация, сравнима само по тежест с Ваймар Германия и Зимбабве след новото хилядолетие, тези петролни запаси в петролно находище, наречено Аякучо I, бяха обявени за подкрепящ актив за новата криптовалута, използвайки цената на Венецуелански суров петрол (приблизително 66 долара за барел).

Според официалната линия средства от инвеститори по целия свят ще се влеят в района, създавайки работни места и вдъхвайки нов живот във венецуелската петролна експортна индустрия, която страда от хронична липса на инвестиции и остарели машини.

Посещението в района от Ройтерс разкри съвсем различна действителност, тъй като жителите очевидно нито са видяли Petro, нито обещания инвестиционен приток в Атапирире. Всъщност, както се оказа, практически никой във Венецуела и извън нея сякаш изобщо не са имали допир до Petro.


Къде е Petrо?


Според доклада понастоящем няма известни магазини във Венецуела, които да приемат Petro, а единствените купувачи, които могат да бъдат достигнати, са анонимни плакати на форуми като Bitcointalk. Някои плакати се оплакват от това, че са "измамени",  докато други плакати повтарят думите на венецуелското правителство, като твърдят, че имат Petro токени и заклеймиха американските санкции и негативното медийно отразяване.

На правителствено ниво противоречието е доказано, тъй като президентът Мадуро твърди, от една страна, че Petro ICO е събрало 5 милиарда долара, а токена вече е активен, докато министърът на труда Хюбел Роа, участвал в проекта, твърди, че технологията зад криптовалутата все още се развива и че никой всъщност няма Petro токени.

Добавка към общото чувство на объркване е липсата на яснота относно местонахождението на Superintendence of Cryptoassets, което е правителствената агенция, която се предполага, че ръководи Petrо. Очевидно няма потвърдено физическо присъствие, уебсайта е неактивен и техния президент Жозелит Рамирес не отговаря на съобщения на социалните си медийни страници.


Къде е Петро ICO?


По-рано през годината президентът Мадуро заяви, че анонимният характер на криптовалутите ще помогне на инвеститорите да заобиколят забраната за американските граждани, които купуват или използват Petro, създадена от президента на САЩ Доналд Тръмп през март.

Той продължава да утвърждава позицията си, като твърди, че Petro ICO е донесло над 5 милиарда долара - сума, която би го направила най-успешното ICO, което някога се е провеждало. Експертите обаче оспорват това, като заявяват, че записите, свързани с ICO, не съдържат достатъчно информация, за да се определи каква сума е събрана или дали всъщност се е състояла това ICO.

Том Робинсън, съосновател на базирания в Лондон Elliptic, е цитиран в доклада на Ройтерс, който казва:

Това определено не прилича на типичното ICO, като се има предвид ниското ниво на транзакционна дейност. Не намерихме доказателства, че има някой на който да му е издадено Petrо, нито че се търгува активно на борсата.

Разбира се, венецуелските власти не са предоставили регистър на покупките на ICO, за да обосноват исканията на Mадуро. В най-добрия случай има предположение, че издаването базиран на NEM токен през март, вероятно от венецуелското правителство, може да е събрало около $850 милиона от продажбата на 82,4 милиона токена, но липсата на заявени инвеститори става практически невъзможно да се провери.

С единственото изключение на Coinsecure от Индия, нито една голяма борса за криптовалути на земята не съдържа Petrо. Вместо това има няколко малко известни борси, разпръснати в Азия и Южна Америка - някои от които нямат присъствие в интернет - които са представени като пазители на предполагаемо процъфтяваща търговия с Petrо.


"Въздух под налягане"


Много хора във Венецуела и извън него виждат всичко това като знак, че правителството на Мадуро е или фундаментално некомпетентно, или активно измамно по въпроса за Petrо.

Говорейки с Ройтерс, Алехандро Мачадо, крипто консултант и компютърен учен във Венецуела, обвинява правителството в изграждането на "замъци във въздуха".

Той казва:

Няма начин да се свържат цените или обменните курсове с токени, които не търгуват, точно защото няма начин да знаем за какво всъщност се продава.

Пълното отсъствие на инфраструктура или индикации за инвестиции за Aтапирире също се приема като знак, че великият план на венецуелското правителство е въздух под налягане.

По думите на Франсиско Моналди, венецуелски професор по латиноамериканска енергийна политика в университета Rice:

Няма инвестиционен план за тази област и няма причина да мислим, че ще се развива преди други полета с по-добри условия.

В Атапирире все още няма признаци нито за Petro, нито за нефтеното производство, което ще го направи жизнеспособна криптовалута. Седейки върху 5 милиарда барела суров петрол, за които се предполага, че формират цялата база на бъдещето на Венецуела, водена от Petrо, никой не знае точно какво е Petro или кога ще бъде на разположение.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

ALPHA демоснтрира сила след интеграции с Binance Smart Chain и Compound

Alpha Finance Lab (ALPHA) претърпя пробив на цената на 25-ти февруари, тъй като поредица от важни партньорства доведоха до нов интерес към DeFi платформата. Данните от TradingView показват, че сл...
ФЕВ. 27, 2021 14:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Този алткойн е един от най-обещаващите проекти за 2021 година (видео)

В ново видео анализаторът и търговецът казва на своите 435,000 абонати, че вярва, че Litentry (LIT), протокол за агрегиране на идентичност, има забележителен потенциал за растеж."Когато излизам на лов...
ФЕВ. 27, 2021 15:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дубайски фонд продава Биткойн за $750 милиона за да купи Cardano и Polkadot

И двата блокчейна са високоскоростни мрежи, които могат да поддържат евтино внедряване на смарт договори и да осигуряват мащабируемост на нови разработчици.Фондът твърди, че притежава нетни активи за ...
ФЕВ. 27, 2021 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale се насочва към Chainlink, Cardano, Polkadot и други

Най-големият хедж фонд за придобиване на Биткойн, Grayscale Investments, потвърди, че обмисля диверсификация на портфолиото си с нови продукти. Новите крипто тръстове, които той обмисля, ще се ос...
ФЕВ. 26, 2021 17:41 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света