НАЧАЛО Други

Petro става официалната валута на Венецуела

АВГ. 16, 2018 15:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Petro става официалната валута на Венецуела

От 20-ти август Венецуела ще разполага с две официални правителствени валути: Petro, подкрепената от петрол криптовалута и новия "суверен" боливар.

 


В адресиране до телевизията, президентът Николас Мадуро обяви, че държавната петролна компания "Petroleosde Venezuela" (PDVSA) ще използва цифровия актив за издаване на заплати.

ABC International съобщава, че правителството на Венецуела също ще издаде нова задължителна система за отчитане и ценообразуване, свързана с криптовалутите.

Построен на NEM блокчейн, petro беше пуснат през февруари, като всички токени бяха предварително изкопани от венецуелското правителство.

Макар че petro обикновено се нарича криптовалути, това твърдение се оспорва поради контрола на държавата. Weiss Ratings, компания за финансово консултиране, която следи, анализира и оценява крипто, нарича токена фиатна валута.https://twitter.com/NEMofficial/status/966145370060279808При първоначалното стартиране, petro бе предназначен да допълни боливара, болната валута на страната. Но месец по-късно, Венецуела, на ръба на икономическия колапс, все още се бори с хиперинфлация и външен дълг, който върви около $140 милиарда.

Нови суверенни боливарски банкноти също ще бъдат отпечатани, за да се елиминират пет нули от сегашния боливар. Този ход е предназначен да ограничи хиперинфлацията в страната и да намали броя на чувалите, които хората трябва да използват за да правят ежедневни покупки.

Международният валутен фонд смята, че темпът на хиперинфлация на Венецуела ще достигне 1 000 000% до края на годината, като се очаква 18% намаление на БВП, което е третата поредна година на двуцифрен спад в страната.

Президентът Тръмп забрани на американците да инвестират в petro, заявявайки, че е предназначен да задуши американските санкции и да получи достъп до международно финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една от най-старите швейцарски банки вече предлага крипто търговия

Bordier си партнира със Sygnum Bank за инициативата, което означава, че B2B банковото решение на Sygnum е интегрирано с вътрешната инфраструктура на Bordier. Интеграцията позволява на клиентите н...
ФЕВ. 24, 2021 14:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ЕЦБ може и да наложи вето на издателите на стабилни монети

Тъй като стабилните монети извличат стойността си от официалните валути, централните банкери са особено предпазливи към тях. Те се опасяват, че тази връзка може да повлияе на контрола върху плащанията...
ФЕВ. 24, 2021 17:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SpaceX проучват конвертирането на част от баланса си в Биткойн

Сейлър каза на д-р Сайфдийн Амус, че представители на SpaceX са били сред 7000 компании, представени на неотдавнашната среща на върха на Биткойн на MicroStrategy, на която фирмата за бизнес разузнаван...
ФЕВ. 24, 2021 14:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise вече има над $1 милиард в активи под управление

Bitwise 10 Crypto Index Fund, който осигурява диверсифицирана експозиция към Биткойн (BTC) и други водещи криптовалути, представлява над 90% от общите активи под управление.Хънтър Хорсли, изпълнителен...
ФЕВ. 24, 2021 12:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света