НАЧАЛО Други

Petro става официалната валута на Венецуела

АВГ. 16, 2018 15:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Petro става официалната валута на Венецуела

От 20-ти август Венецуела ще разполага с две официални правителствени валути: Petro, подкрепената от петрол криптовалута и новия "суверен" боливар.


В адресиране до телевизията, президентът Николас Мадуро обяви, че държавната петролна компания "Petroleosde Venezuela" (PDVSA) ще използва цифровия актив за издаване на заплати.

ABC International съобщава, че правителството на Венецуела също ще издаде нова задължителна система за отчитане и ценообразуване, свързана с криптовалутите.

Построен на NEM блокчейн, petro беше пуснат през февруари, като всички токени бяха предварително изкопани от венецуелското правителство.

Макар че petro обикновено се нарича криптовалути, това твърдение се оспорва поради контрола на държавата. Weiss Ratings, компания за финансово консултиране, която следи, анализира и оценява крипто, нарича токена фиатна валута.https://twitter.com/NEMofficial/status/966145370060279808При първоначалното стартиране, petro бе предназначен да допълни боливара, болната валута на страната. Но месец по-късно, Венецуела, на ръба на икономическия колапс, все още се бори с хиперинфлация и външен дълг, който върви около $140 милиарда.

Нови суверенни боливарски банкноти също ще бъдат отпечатани, за да се елиминират пет нули от сегашния боливар. Този ход е предназначен да ограничи хиперинфлацията в страната и да намали броя на чувалите, които хората трябва да използват за да правят ежедневни покупки.

Международният валутен фонд смята, че темпът на хиперинфлация на Венецуела ще достигне 1 000 000% до края на годината, като се очаква 18% намаление на БВП, което е третата поредна година на двуцифрен спад в страната.

Президентът Тръмп забрани на американците да инвестират в petro, заявявайки, че е предназначен да задуши американските санкции и да получи достъп до международно финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Основателят на Yearn Finance номинира себе си като делегат на Uniswap

В Twitter публикация Кронйе заяви, че "ще изгради инструментариум за улесняване на делегирането, гласуването извън веригата и прилагането на веригата“, ако бъде превърнат в делегат. Той добави:"Към то...
СЕП. 21, 2020 12:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Две големи крипто борси влизат в партньорство за развитието на индустрията

"KuCoin и Poloniex ще се присъединят към научноизследователска и развойна дейност в областта на търговията, споделяне на ликвидност, итерации на продукти, PoS [доказателство за залог] и PoW [доказател...
СЕП. 21, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Потребителите на хакната крипто борса са на прага да възвърнат парите си

Както бе съобщено, Cryptopia загуби криптовалута на стойност 30 милиона NZD (17,85 милиона долара) поради хак и влезе в процес на ликвидация през май 2019 г. Притежателите на сметки там наскоро постиг...
СЕП. 20, 2020 17:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance пусна дебитната си карта за Европа

Според прессъобщение, Visa картата на Binance позволява на потребителите да извършват транзакции на над 60 милиона места по целия свят и на практика могат да бъдат свързани с Google Pay и Samsung Pay....
СЕП. 19, 2020 20:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света