НАЧАЛО Други

Petro става официалната валута на Венецуела

АВГ. 16, 2018 15:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Petro става официалната валута на Венецуела

От 20-ти август Венецуела ще разполага с две официални правителствени валути: Petro, подкрепената от петрол криптовалута и новия "суверен" боливар.


В адресиране до телевизията, президентът Николас Мадуро обяви, че държавната петролна компания "Petroleosde Venezuela" (PDVSA) ще използва цифровия актив за издаване на заплати.

ABC International съобщава, че правителството на Венецуела също ще издаде нова задължителна система за отчитане и ценообразуване, свързана с криптовалутите.

Построен на NEM блокчейн, petro беше пуснат през февруари, като всички токени бяха предварително изкопани от венецуелското правителство.

Макар че petro обикновено се нарича криптовалути, това твърдение се оспорва поради контрола на държавата. Weiss Ratings, компания за финансово консултиране, която следи, анализира и оценява крипто, нарича токена фиатна валута.https://twitter.com/NEMofficial/status/966145370060279808При първоначалното стартиране, petro бе предназначен да допълни боливара, болната валута на страната. Но месец по-късно, Венецуела, на ръба на икономическия колапс, все още се бори с хиперинфлация и външен дълг, който върви около $140 милиарда.

Нови суверенни боливарски банкноти също ще бъдат отпечатани, за да се елиминират пет нули от сегашния боливар. Този ход е предназначен да ограничи хиперинфлацията в страната и да намали броя на чувалите, които хората трябва да използват за да правят ежедневни покупки.

Международният валутен фонд смята, че темпът на хиперинфлация на Венецуела ще достигне 1 000 000% до края на годината, като се очаква 18% намаление на БВП, което е третата поредна година на двуцифрен спад в страната.

Президентът Тръмп забрани на американците да инвестират в petro, заявявайки, че е предназначен да задуши американските санкции и да получи достъп до международно финансиране.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Илон Мъск струва 861 милиарда Dogecoin (DOGE)

Докато Илон Мъск се надява тези пари да са достатъчни, за да стигнем до Марс, някои от DOGE общността мечтаят меме криптовалутата да стане валутата на червената планета в бъдеще.Илон Мъск е на стойнос...
ОКТ. 16, 2021 17:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

5 съвета за висока продуктивност от Career Show

Постигането на висока продуктивност на работа обаче често се оказва сериозно предизвикателство. Нерядко задачите, които сме си поставили в началото на деня, не само че не намаляват, а дори се увеличав...
ОКТ. 16, 2021 12:14 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бившата звезда на UFC Хабиб Нурмагомедов става представител на криптовалута

В съобщение, публикувано в профила му в Instagram, Нурмагомедов описва GMT като "най-напредналия токен в света".Той продължи да сравнява блокчейн с интернет, прогнозирайки, че блокчейн и Биткойн ще из...
ОКТ. 16, 2021 15:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Steam забраняват блокчейн игрите и NFT

Steam, популярна услуга за дигитално разпространение на видеоигри, управлявана от Valve, се насочи към това да изчисти всички игри, които включват незаменими токени (NFT) или криптовалути, съобщава NM...
ОКТ. 16, 2021 21:24 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света