НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пет причини, поради които Биткойн може и да не види нови върхове през 2018 г.

ДЕК. 14, 2018 15:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пет причини, поради които Биткойн може и да не види нови върхове през 2018 г.

За Биткойн няма да има по-голям растеж тази година, според анализа на добре известния крипто-инвеститор Туур Демистер.

Много от членовете на крипто общността вярват, че Биткойн (BTC) вече е ударил дъното и сега ще направи дълго възходящо движение. Не всички смятат така.


Икономистът и независимият инвеститор, Туур Демистер, твърди, че през останалата част от текущата година можем да видим Биткойн да се търгува странично или с намалена пристрастност.

Демистер добави, че Биткойн ралито до 20,000 щатски долара всъщност е започнало още през август 2015 г. от нива под $ 200, така че пазарът се нуждае от известно време, за да се успокои и усвои този 30-месечен исторически ход.

При запазване на възходяща позиция по отношение на дългосрочните перспективи на Биткойн , Демистер счита 2018-та за година, изискваща голяма грижа и предпазливост.

Мисля, че за тази година има големи шансове да бъде запомнена като една тревожна година: пазар за "лимони" при алткойните, регулаторите наваксват и инфраструктурата се разраства...


Уважаваният икономист и крипто инвеститор предлага пет основни причини за това.


1 - Разрастването на минното дело на Биткойн се свива на фона на спадащите цени, което прави процеса твърде скъп. Онези, които не успяха да подобрят оборудването си, бяха изправени пред сериозен спад в рентабилността и бяха принудени да се отърват от монетите си на гърба на спадащите маржове и цени.

С маржа на печалбата под силен натиск, не е малко вероятно миньорите да са, и да останат отговорни за значителен обем на продажбите на пазара...


2 - Търговските обеми са доста под нивата, наблюдавани миналата зима и пролетта, което добавя към тезата.

3 - Интереса от търговците на дребно спада. Демистер се позовава на резултатите от проучването на Gallup, проведено през последното тримесечие, което показва, че по-малко от 0,5% от американските инвеститори обмислят да купят Биткойн в близко бъдеще. Освен това, тенденциите в търсенето с Google и данните за търговците не са в подкрепа на голямо възходящо движение.

4 - Институционалните инвеститори, занимаващи се с криптовалути, се занимават със спекулативна търговия, което означава, че те ще се радват да поемат къси и дълги позиции.

Институциите, за които е известно, че са отдавна пристрастни, като взаимни фондове и пенсионни фондове, не са готови да инвестират, защото все още не се чувстват комфортно с наличните решения за попечителство.


5 - Няма Биткойн ETF все още. Демистър вярва, че първият такъв няма да бъде одобрен тази година, което може да разстрои онези, които чакат този ход следващия месец. Но когато накрая се случи, пазарът може да стане балистичен, тъй като ще направи актива много по-достъпен за инвеститорите на дребно. Той припомня, че след старта на първия ETF на злато, цената на златото се е повишила с 350% и всички се надяват, че нещо подобно може да се случи с Биткойн.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света