НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пазарът на криптовалути загуби $1.2 трилиона в рамките на две седмици

МАЙ. 23, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарът на криптовалути загуби $1.2 трилиона в рамките на две седмици

Мащабният срив на пазара на криптовалути се влоши в неделя, тъй като вълната от мерки за репресии в Китай продължава да разтърсва настроенията на инвеститорите, довеждайки загуби от близо $1,3 трилиона от 12-ти май насам - денят, в който милиардерът Илон Мъск обяви в Twitter, че Tesla вече няма да инвестира или продава Биткойн поради големите разходи за околната среда.

Пазарната стойност на криптовалутите в света спадна още $200 милиарда в неделя сутринта, достигайки ново дъно след скорошните върхове от $1,3 трилиона, след като спадна до около $1,4 трилиона.


Освен шепа стабилни монети (чиито цени са фиксирани към определена фиатна стойност), няма нито една криптовалута сред първите 100 по пазарна капитализация, която да не е отбелязала значителен спад през последните 24 часа.


Пазарът, чийто връх достигна близо $2,6 трилиона, е почти наполовина само след 11 дни, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Dogecoin (DOGE) и Cardano (ADA) спаднаха съответно с 31%, 47%, 43% и 50% през последната седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Кой е най-големият Dogecoin (DOGE) кит?


Анализаторите приписват неотдавнашни загуби на страховете на инвеститорите от засилване на крипторегулацията в Китай, където властите в петък се ангажираха да "предприемат мерки срещу добива и търговията с Биткойн" в опит да "контролират решително финансовите рискове".


Яркото предупреждение дойде само три дни след като националните финансови регулатори издадоха поредното известие, което спомогна за срива в средата на седмицата, казвайки на банките и разплащателните институции, че извършването на всякакъв бизнес с криптовалути е забранено и подлежи на наказание.


Въпреки катастрофата, главният изпълнителен директор на Ark Investment Кати Ууд казва, че все още вярва, че цените на Биткойн ще се повишат до $500,000 (зашеметяващ ръст от 15 пъти на текущите цени от $33,350), настоявайки, че се очаква волатилност на крипто пазара. 


"Никога не знаете колко ниско е дъното, когато пазарът стане много емоционален", каза тя.

 

Регулаторните проблеми са разтърсвали зараждащия се крипто пазар и преди. Въпреки нарастването над 10 пъти през 2017 г., комбинираната стойност на криптовалутите в света се срина с повече от 80% в рамките на месеци, след като страни като Южна Корея започнаха да предприемат репресии върху процъфтяващите тогава първични предложения на монети, които издава нови токени и подхранваха инвеститорска мания, което не е по-различно от скорошния скок на относително неизвестни алткойни. 


Едва при пандемията инфлационните опасения и засиленото институционално приемане отново издигнаха пазара до нови върхове в края на миналата година. Пазарът все още нараства с около 50% от своя връх в началото на 2018 г., но това, което предстои, все още е много несигурно. Някои експерти смятат, че пазарът е узрял достатъчно, за да възстанови загубите си, но други предупреждават, че все още има място за по-стръмна корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко ще продължи бичият пазар?

В ново интервю с Престън Пиш за ‘Bitcoin Fundamentals’, Ву каза, че дългосрочните притежатели на BTC са много по-богати, отколкото в предишни бичи цикли, което е добре за кралската криптовалута, която...
ОКТ. 28, 2021 09:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Всеки, който проучи Биткойн, ще инвестира в него'

"Напишете си домашното за Биткойн, разберете какво е", каза основателят и управляващ партньор на SkyBridge Capital пред "Capital Connection" на CNBC в понеделник. Той предложи да бъде прочетена бялата...
ОКТ. 27, 2021 13:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рязка корекция удари пазара - какво да следим?

Данни от TradingView показват, че BTC/USD се приближава до $58,000 към момента на писане, което е най-ниското ниво от 15-ти октомври.Този ход следва многократни повторни тестове от $60,000, като флагм...
ОКТ. 27, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто кит се събуди след 11 години неактивност

На 17-ти май 2010 г. Биткойн миньор получи 50 BTC и за следващите 11 години остави портфейла си недокоснат. На 22-ри октомври беше съобщено за активност на адреса, тъй като миньорът изглежда е осребри...
ОКТ. 27, 2021 20:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света