НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пазарът на криптовалути загуби $1.2 трилиона в рамките на две седмици

МАЙ. 23, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарът на криптовалути загуби $1.2 трилиона в рамките на две седмици

Мащабният срив на пазара на криптовалути се влоши в неделя, тъй като вълната от мерки за репресии в Китай продължава да разтърсва настроенията на инвеститорите, довеждайки загуби от близо $1,3 трилиона от 12-ти май насам - денят, в който милиардерът Илон Мъск обяви в Twitter, че Tesla вече няма да инвестира или продава Биткойн поради големите разходи за околната среда.

Пазарната стойност на криптовалутите в света спадна още $200 милиарда в неделя сутринта, достигайки ново дъно след скорошните върхове от $1,3 трилиона, след като спадна до около $1,4 трилиона.


Освен шепа стабилни монети (чиито цени са фиксирани към определена фиатна стойност), няма нито една криптовалута сред първите 100 по пазарна капитализация, която да не е отбелязала значителен спад през последните 24 часа.


Пазарът, чийто връх достигна близо $2,6 трилиона, е почти наполовина само след 11 дни, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Dogecoin (DOGE) и Cardano (ADA) спаднаха съответно с 31%, 47%, 43% и 50% през последната седмица.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Кой е най-големият Dogecoin (DOGE) кит?


Анализаторите приписват неотдавнашни загуби на страховете на инвеститорите от засилване на крипторегулацията в Китай, където властите в петък се ангажираха да "предприемат мерки срещу добива и търговията с Биткойн" в опит да "контролират решително финансовите рискове".


Яркото предупреждение дойде само три дни след като националните финансови регулатори издадоха поредното известие, което спомогна за срива в средата на седмицата, казвайки на банките и разплащателните институции, че извършването на всякакъв бизнес с криптовалути е забранено и подлежи на наказание.


Въпреки катастрофата, главният изпълнителен директор на Ark Investment Кати Ууд казва, че все още вярва, че цените на Биткойн ще се повишат до $500,000 (зашеметяващ ръст от 15 пъти на текущите цени от $33,350), настоявайки, че се очаква волатилност на крипто пазара. 


"Никога не знаете колко ниско е дъното, когато пазарът стане много емоционален", каза тя.

 

Регулаторните проблеми са разтърсвали зараждащия се крипто пазар и преди. Въпреки нарастването над 10 пъти през 2017 г., комбинираната стойност на криптовалутите в света се срина с повече от 80% в рамките на месеци, след като страни като Южна Корея започнаха да предприемат репресии върху процъфтяващите тогава първични предложения на монети, които издава нови токени и подхранваха инвеститорска мания, което не е по-различно от скорошния скок на относително неизвестни алткойни. 


Едва при пандемията инфлационните опасения и засиленото институционално приемане отново издигнаха пазара до нови върхове в края на миналата година. Пазарът все още нараства с около 50% от своя връх в началото на 2018 г., но това, което предстои, все още е много несигурно. Някои експерти смятат, че пазарът е узрял достатъчно, за да възстанови загубите си, но други предупреждават, че все още има място за по-стръмна корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света