НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пазарната капитализация на Биткойн може да се увеличи десетократно

АПР. 8, 2021 13:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарната капитализация на Биткойн може да се увеличи десетократно

Стойността на глобалния пазар на криптовалути достигна рекордните 2 млрд. долара този понеделник.

 

Сред тях делът от пазарната стойност на Биткойн възлиза на повече от половината, достигайки 1,1 трилиона долара.


Биткойн има още потенциал за растеж


Според Ark Invest, дъщерно дружество на Кати Ууд, подемът на Биткойн далеч не е приключил.


Интересът на хората към BTC се увеличава. Така че има признаци, че Биткойн постепенно се превръща в значителна част от световния финансов пазар. Цената на BTC скочи с повече от 500% през 2020 г. Тя удвои стойността си тази година, като достигна рекордното ниво от $61,606 миналия месец.


Coinbase, най-голямата борса за криптовалути в САЩ, наскоро обяви, че планира да стане публично достояние на 14-ти април.


В тази връзка Ясин Елманджра, анализатор на крипто активи в Ark Investment, заяви, че пазарната капитализация на Биткойн има потенциал да скочи над тази на златото.


Елманджра посочи:


Ако разглеждаме златото по отношение на пазарната капитализация от 10 трилиона долара, Биткойн е около 10 процента от това. Ако вярваме, че Биткойн е 100 пъти по-добра версия [на златото], тогава е доста сигурно да се каже, че има силен шанс Биткойн да залови много сериозен пазарен дял...


Елманджра също критикува политиците, включително министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън. По-рано Йелън предупрежди, че Биткойн е изключително неефективен, нестабилен и често се използва за незаконни дейности. Докато би било некоректно да се каже, че мнението ѝ е абсолютно невалидно, това описание съответства на долара много повече.


В това отношение Елманджра отвърна:


Наистина мисля, че това са просто остарели аргументи като функция от пълната им липса на образование, което е аргумент за липсата им на интерес да научат за това.


Елманджра призна, че Биткойн има “огромни колебания в цените” всеки ден. Но той твърди, че колебанията в този актив подчертават неговата достоверност и независимост.


От друга страна, неестествените движения на големите индекси на САЩ (SP500, DOW), масовите кампании за обратно изкупуване на акции и принтирането на долари демонстрират нереалистичните очаквания на критици като Йелън, че пазарът не само може, но и трябва да върви в една единствена посока – нагоре. По-уважавани и компетентни хора в сферата на финансите и финансовите пазари – като Насим Никълъс Талеб – биха казали, че подобни действия ‘окрехкостяват’ пазарите.


$1 трилион пазарна стойност не е голяма работа


Всъщност не само Елманджра, но и Кати Ууд, ръководител на Ark Investments, също е фен на Биткойн.


Миналата седмица тя каза, че скорошната пазарна стойност на Биткойн от 1 трилион долара не е голяма работа. Освен това тя добави, че пазарната му стойност може да надхвърли това ниво в скоро време.


“Ако добавим цялото потенциално търсене спрямо ограниченото предлагане, ще стигнем до невероятни цифри в дългосрочен план. Тепърва започваме. Един трилион долара е нищо в сравнение с това къде в крайна сметка ще бъде.”


Напоследък все повече участници на пазара започват да се фокусират върху сравнението между златото и BTC.


JPMorgan Chase също посочи в доклад миналия уикенд, че “механично цената на Биткойн ще трябва да се повиши до 130,000 долара, за да съответства на общата инвестиция на частния сектор в злато”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin АПР. 8, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933 Крипто Маниак АПР. 8, 2021 Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Директорите на MicroStrategy ще получават заплащането си в Биткойн

"На 11-ти април 2021 г. Бордът на директорите ("Бордът") на MicroStrategy Incorporated ("Компанията") променя режима на компенсация за директори, които не са служители. Занапред директорите, които не ...
АПР. 13, 2021 15:49 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн удря нов рекорд над 63,000

Криптовалутата достигна нов връх от 63,200, надхвърляйки предишната пикова цена от 61,453 долара, наблюдавана преди около месец. По време на скорошната търговия цената на водещата криптовалута продълж...
АПР. 13, 2021 12:43 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

The Simpsons: Биткойн до безкрайност

В епизода от 31-годишния анимационен филм, озаглавен “Burger Kings”, героите се включват на финансовия пазар за акции на нова верига за бургери, създадена от милиардера на града, Монтгомъри Бърнс.  Ко...
АПР. 13, 2021 12:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

$769.4 милиона в Биткойн бяха изтеглени от Coinbase за 10 минути

BTC на стойност почти $770 милиона напуска CoinbaseГрафика на Glassnode, споделена от ИТ директора на Moskovski Capital, показва, че огромните $769,5 милиона са изтеглени от Coinbase на 11-ти април.Те...
АПР. 12, 2021 13:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света