НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

НОЕ. 28, 2020 19:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарната капитализация на Tether расте с рекордни темпове

Пазарната капитализация на Tether (USDT), фиксирана към щатския долар стабилна монета, отчете значителен прогрес през последните седмици, като потенциално спомогна за подхранването на неотдавнашното Биткойн (BTC) рали, което доведе цените до почти рекордни стойности.

 

Паоло Ардоино, който служи като технически директор на Bitfinex и Tether, написа в Twitter в четвъртък, че предлагането на USDT се е увеличило с 1 милиард за девет дни, отбелязвайки второто най-бързо разрастване в историята му.

Рекордът беше поставен на 4-ти септември 2020 г., когато в продължение на осем дни предлагането на USDT се увеличи с 1 милиард.


Към момента на писане Tether имаше пазарна капитализация от близо $19 милиарда, което означава, че има около 19 милиарда USDT в обращение на цена от $1,00.


Пазарната капитализация на Tether се е увеличила почти четири пъти от началото на 2020 г., според данните на CoinMarketCap.


При текущото циркулиращо предлагане Tether има четвъртата най-голяма пазарна капитализация от всички криптовалути.


USDT и други така наречени стабилни монети се явяват като моста между фиатни валути и пазарите на криптовалути, като по този начин минимизират волатилността на цените и осигуряват лесно обратимост след продажба на дигитални активи. Въпреки че се предполага, че USDT е подкрепен от реални резерви в щатски долари, Tether никога не е извършвал пълен одит на банковите си сметки.


През 2019 г. доклад на Bloomberg твърди, че USDT на Tether не е напълно обвързан с долара, а по-скоро циркулиращото предлагане е подкрепено само на 74% в кеш и краткосрочни ценни книжа.


Tether също се управлява от същата управленска група, която контролира Bitfinex, една от най-големите борси за криптовалути в света. Твърди се, че Tether и Bitinex са манипулирали бичия пазар през 2017 г., въпреки че доказването на подобно твърдение е трудно поради сложния характер на децентрализираните пазари на криптовалути.


Юридическите експерти информираха по-рано тази година, че ще бъде трудно да се установи обхватът на манипулацията на пазара в един толкова нов продукт, какъвто е Биткойн.


Междувременно, Tether остава доминиращата стабилна валута в индустрията, като представлява повече от три четвърти от пазарната капитализация на стабилни монети.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн сезонът на 2021 година тепърва започва

2021 г. досега беше вълнуваща година на пазара на криптовалути. За първи път в историята видяхме капитализацията на всички токени да надхвърли $1 трилион.И макар че голяма част от тях от това е свърза...
ЯНУ. 25, 2021 19:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

DeFi пазарът отново в изключителен подем

Пазарната капитализация е текущата цена на актива, умножена по общото му предлагане - показател, който ви позволява да сравнявате множество монети, които имат различно предлагане. С други думи, това о...
ЯНУ. 25, 2021 15:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Защо Polkadot е най-горещата криптовалута в Китай?

И двата проекта имат вдъхновяващи чуждестранни - по-специално бели лидери - които посещават китайските блокчейн конференции и коктейлни партита. Това е знаичтелно, защото някои от китайските измамници...
ЯНУ. 25, 2021 14:30 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум стига $1,500 - $2,600 на хоризонта?

Впоследствие бяха направени доста екстравагантни прогнози за цените от някои от най-големите гласове в бранша. Преди няколко часа определени борси, включително Binance, отчетоха най-високите си ц...
ЯНУ. 25, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света