НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Пазарната капитализация на Tether достигна $50 милиарда

АПР. 26, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пазарната капитализация на Tether достигна $50 милиарда

Пазарната капитализация на Tether (USDT), най-голямата стабилна монета в света, стигна $50 милиарда в понеделник, в знак, че бичият пазар на криптовалути все още набира инерция.

Tether Operations Limited потвърди постижението в петък, като около 50 милиарда USDT сега са в обращение. Предлагането на Tether, а оттам и пазарната му капитализация, се се увеличили с повече от 10 пъти през последните 12 месеца. Това включва 25% ръст в рамките на един месец.


Като стабилна монета, обезпечена с щатски долари, един USDT е еквивалентен на $1, държан от Tether.


"Достигането на пазарна капитализация от $50 милиарда представлява изключително важен етап за Tether", каза Паоло Ардоино, главен технологичен директор в Tether. Той продължи:


Успехът на Tether е план за дигитална валута на централна банка (CBDC) и банкова система на бъдещето. Наистина сме смирени от ключовата роля, която Tether сега играе в екосистемата на дигиталните токени в безброй протоколи и приложения.


USDT се радва на уникална позиция в криптовалутната общност. Като първата емитирана стабилна монета, USDT сега е най-ликвидната и широко използвана валута на пазара (която да е фиксирана към долара).


Към момента на публикуване USDT представлява около 66% от общия пазар на стабилни монети. USD Coin, следващата по големина стабилна валута, има стойност по-малка от $11 милиарда.


Издателят на стабилни валути е бил обект на спекулации относно неговите резерви, като някои коментират, че дезинформацията на Tether е основен източник на страх, несигурност и съмнение в общността. Изглежда, че Tether е успокоил тези опасения, след като доклад от базираната на Каймановите острови Moore Cayman потвърди, че USDT са напълно обезпечени от резервите.


Докладът за уверение, който не е еквивалентен на одит, се появи месец, след като Tether уреди глоба в размер на $18,5 милиона с прокуратурата на Ню Йорк. Като част от сетълмента, Tether се съгласи да представя периодични документи, доказващи статута на резерва.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Free Bitcoin АПР. 26, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Тези малки криптовалути са на път към 100x растеж, според Ларк Дейвис (видео)

В ново видео Дейвис подчертава, че Polkadot и Kusama (KSM), тестовата мрежа за Polkadot, пускат своите паравериги.Параверигите и на двете платформи са форма на персонализиран блокчейн, който е специфи...
ЮНИ. 12, 2021 14:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

$4 милиона печалба от Dogecoin: Основателят на Етериум говори за инвестицията си

Виталик разкри, че е направил повече от $4 милиона от инвестиция в Dogecoin. Всичко това през 2016 г. И разбира се, Илон Мъск се съгласява с някои от неговите коментари.Всъщност, въпреки че беше впеча...
ЮНИ. 12, 2021 13:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Братът на министър-председателят на Канада раздава безплатен Dogecoin (DOGE)

За всеки, който не следи отблизо крипто пространството: шеговитата криптовалута, създадена през 2013 г. като конкурент на Биткойн, сега се превърна в шестия най-голям дигитален актив по пазарна капита...
ЮНИ. 11, 2021 17:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Съосноватeлят на Reddit обяви подкрепата си за Етериум

Оханян предпочита ЕтериумОханян разкри, че основният му интерес е към Етериум блокчейна, добавяйки, че Етериум "има най-много какво да доказва“.Той обясни, че харесва Етериум заради многобройните му п...
ЮНИ. 11, 2021 19:14 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света