НАЧАЛО Други

PayPal транзакциите струват 30 пъти повече от тези на блокчейн

МАЙ. 7, 2019 14:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 PayPal транзакциите струват 30 пъти повече от тези на блокчейн

Докато блокчейн технологията е далеч по-обещаваща от всяка друга съществуваща технология, има някои, които все още се съмняват в нейното превъзходството.

Въпреки това, една от областите, в които блокчейн се оказа много полезна, е в международните плащания.


Според инвеститор, който сравнява цената на трансграничните транзакции. Между $5 и $50 коства да се изпрати $100,000 в Биткойн. Същата услуга ще струва поне $1,500 през Paypal. Като разбира се не се коментират възможните забавяния, които биха били възможни при втория вариант.

Блокчейн транзакциите са почти моментални, което означава, че получателят може да получи средствата във всеки момент от няколко секунди до няколко часа, в случай че обемът на блокчейн трафика е висок в момента.

За Paypal има централен орган, който може да реши да задържи средствата за няколко дни или поради съмнение, или по други причини. Освен това средствата могат да забавят с много дни спрямо обичайната процедура.

Основен проект на блокчейн, който промени начина на производството на парични преводи, е Ripple. Компанията изгради ефективна и невероятно евтина система за изпращане на пари в чужбина с изключително ниска такса. Тези плащания се получават в рамките на секунди и няма централизирани участници, които да цензурират такива транзакции.

Блокчейн технологията, следователно, дава на потребителите свобода и спестява време и много пари. Тази комбинация прави индустрията непобедима. Вече Ripple се конкурира много тясно с водещата компания за плащания SWIFT. Ще е само въпрос на време, преди Ripple да изкара компанията от бизнеса, ако не обнови системата си.

Съществуват и ограничения на старите системи, които я правят неподходяща за глобално използване. Например, Paypal не позволява изпращането на плащания към някои страни по различни причини.

Първоначално изглеждаше, че клиентите губят, но сега е ясно, че Paypal е на загуба, защото повечето от тези страни използват криптовалути, базирани на блокчейн и дори не биха си и помислили да се върнат към използването на Paypal.


Дори Биткойн , който не е нито най-бързият, нито най-евтиният за блокчейн транзакциите, превишава няколко пъти  тези на Paypal. Това е знак, че платежната индустрия може би ще бъде доминирана от криптовалутите в близко бъдеще.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света