НАЧАЛО Финтех

PayPal ще пуска собствена криптовалута?

МАЙ. 6, 2021 16:34 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 PayPal ще пуска собствена криптовалута?

Гигантът за онлайн разплащанията PayPal предполагаемо обсъжда създаването на собствена стабилна монета, подкрепена от фиат.

Приемането на крипто сред големите компании продължава да расте. Този факт е илюстриран от други скорошни дискусии на компании, като главния изпълнителен директор на eBay Джейми Ланон, който обсъди нови потенциални възможности за плащане и потенциално използване на NFT през последните дни.


Какво знаем


Първоначално докладвано от The Block, няколко неназовани лица, цитирани като запознати със ситуацията, заявяват, че PayPal се ангажира с редица различни разработчици, включително Ava Labs, около потенциалното стартиране на собствена стабилна монета.


Тъй като се съобщава, че PayPal се ангажира с редица различни разработчици на стабилни монети, се говори, че PayPal вероятно може да се опре на трета компания, която да разработи монетата на фирмата.


Криптовалутата на Ava Labs, AVAX, започна 2021 г. със страхотен възход, но позабави своя ход и остана на относително стабилно ниво през последните месеци. Ava Labs е на път да обяви партньорства с The Graph и AllianceBlock.PayPal: Не са чужди за крипто плащанията


Това не е първият признак, който да сочи към товa, че PayPal се ангажират с крипто пространството. Преди това платежният гигант бе придобил крипто попечителя Curv и само през последния месец се обедини с Coinbase и помогна за набирането на финансиране от серия Д за крипто и блокчейн стартъпа Paxos.


Тези разработки, разбира се, следват добавените функции на PayPal през последната миналата година, които позволяват на потребителите да купуват, търгуват и държат криптовалути.


Услугата за мобилни плащания на PayPal Venmo стартира "Crypto on Venmo" преди около година и PayPal удобно предлага в рамките на собствения си софтуер "Checkout with Crypto“, позволявайки на притежателите на крипто в САЩ да плащат за онлайн покупки. 


Понастоящем ‘Checkout with Crypto’ поддържа Биткойн, Етериум, Биткойн Кеш и Лайткойн. Coinbase, като част от партньорството на фирмата с PayPal, стартира "Buy with PayPal" в тандем.


Какво следва?


След съобщението от The Block, представител на PayPal заяви пред медията, че компанията "продължава да изследва потенциала на дигиталните валути, инфраструктурата на дигиталните финансови услуги и как можем да помогнем за подобряване на дигиталната търговия като доверен партньор в пространството“.


Неотдавнашните ходове на PayPal да се ангажират с криптопространството, заедно с последните партньорства и придобивания на фирмата, предполагат, че нова стабилна валута със сигурност не е извън възможностите. Тази новина идва по-малко от две седмици след изявление на изпълнителния директор на PayPal Дан Шулман, в което се казва, че търсенето на криптовалути е много по-сериозно от очакваното.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin МАЙ. 6, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Briq - финтех за строителната индустрия

Финансирането е сред най-големите набирания на средства от Серия B от стартъп за строителен софтуер, според компанията, и довежда общата набрана сума на Briq до $43 милиона от създаването ѝ през януар...
ЮНИ. 10, 2021 12:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

'Изкуствените валути' са заплаха за финансовата стабилност, според ЕЦБ

В доклад за международната роля на еврото изследователите подчертават значението на дигиталните валути на централните банки (CBDC) спрямо "изкуствените валути“, които се изграждат от технологични гига...
ЮНИ. 5, 2021 16:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапурската банка DBS емитира $ 11,3 милиона в блокчейн облигации

Най-голямата банка в Югоизточна Азия, базираната в Сингапур DBS, се превърна в последната банка, която емитира облигации на блокчейн.Емитентите се надяват, че свързването на традиционни ценни книжа в ...
ЮНИ. 2, 2021 12:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Goldman Sachs с инвестиция в автомобилния стартъп за рефинсниране MotoRefi

Стартъпът разработи платформа за автоматично рефинансиране, която обработва целия процес на заемане.MotoRefi казва, че използването на неговата платформа спестява на потребителите средно 100 долара на...
МАЙ. 31, 2021 19:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света