НАЧАЛО Други

Paxos търси да стане напълно регулирана крипто банка

ДЕК. 10, 2020 11:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paxos търси да стане напълно регулирана крипто банка

Paxos подаде заявление за откриване на национална банка в сряда.

Ако бъде одобрен, пионерският Paxos General Trust ще бъде със седалище в Ню Йорк, лицензиран да държи криптовалути и да изпълнява задълженията на редовна доверителна банка.

 

Според блог публикация на уебсайта на Paxos, предоставянето на харта на национална доверителна банка от правителството на САЩ би разширило както обхвата на услугите, предлагани от компанията, така и географския район, на който тя може да предложи услугите си.

 

“Нашата мисия е да модернизираме инфраструктурата на финансовия пазар и да дадем възможност за движение на всеки актив по всяко време по надежден начин. Хартата на националната доверителна банка ще ни помогне да осъществим целта си, като ни даде възможност да обслужваме клиентите в цялата страна по най-ефективния начин.”

 

Ако бъде одобрено, заявлението ще е първия път, в който управител на дигитални активи е регулиран както на щатско, така и на федерално ниво в САЩ. Една от първите компании, получили желания BitLicense на щата Ню Йорк, Paxos вече е регулирана от държавния департамент на Финансови услуги (NYDFS). През 2015 г. компанията - тогава известна като ItBit - стана първият доставчик на услуги за “виртуална валута”, който получи харта от NYDFS.

 

През октомври Paxos си партнира с PayPal, за да предостави услуги за търговия и попечителство, свързани с криптовалути, поддържани от гиганта за плащания. 

 

Изборът на Paxos от страна на PayPal е отражение на статута на Ню Йорк като златен стандарт за регулиране на криптовалутите”, заяви главният изпълнителен директор на Paxos Чарлз Каскарила в прессъобщение относно съобщението за партньорство.

 

В допълнение към предоставянето на услуги за PayPal, Paxos продължава да управлява борсата ItBit, предлага услуги за крипто брокерство и поддържа стабилни монети PAX, BUSD и PAXG. Компанията е основана през 2012 г., има офиси в Ню Йорк, Лондон и Сингапур и в нея работят около 150 души.

 

Попечителят на цифрови активи Anchorage също кандидатства за федерална харта миналия месец.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Играчите на крипто слотове ще вземат у дома хиляди от Winz.io Treasure Island Adventure

Winz.io, едно от най-големите крипто казина в интернет, раздава стотици безплатни завъртания и хиляди USDT награди по време на промоцията си Treasure Island Adventure. Играчите се надпреварват да...
АВГ. 4, 2021 19:36 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Следващият хард форк на Етериум се очаква в четвъртък

„Актуализацията London е планирана да бъде пусната на живо на Етериум през август 2021 г., на блок 12,965,000“, пише Ethereum.org. „Тя ще въведе EIP-1559, който реформира пазара на такси за транзакции...
АВГ. 4, 2021 18:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google отменя забраната за крипто реклами

Google премахва забраната за криптоАктуализацията гласи, че борсите за криптовалути и портфейлите, насочени към потребители в САЩ, ще имат право да рекламират своите продукти, ако отговарят на определ...
АВГ. 4, 2021 13:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дневният обем на OpenSea надхвърля общия за 2020 г.

На 2-ри август Девин Финцер, съосновател и главен изпълнителен директор на OpenSea, написа в Twitter, че платформата е обработила транзакции на стойност $95 милиона за два дни.Финцер изчислява, че Ope...
АВГ. 3, 2021 14:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света