НАЧАЛО Регулации

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

СЕП. 11, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на 10-ти септември.

 


Подкрепен от щатския долар едно към едно, базираният на Етериум stablecoin наречен "Paxos Standard", е одобрен от Държавния департамент по финансовите услуги в Ню Йорк, който ще упражнява регулаторен надзор върху емитирането и търгуването на активите.

Самият Paxos е компания на доверие и се позиционира като "довереник и квалифициран попечител на средствата на клиентите", като пласира новия си токен като предлагащ "по-голяма защита" за клиентските активи от конкурентите си.

Според прессъобщението, депозитите на инвеститорите ще се държат в "сегрегирани" сметки на множество банки със седалище в САЩ, застраховани от FDIC". Освен това в прессъобщението се обяснява:

Когато Paxos Standard токените са в обращение, съответните долари се държат в резерв. При обратното изкупуване на долара, Paxos Standard незабавно се унищожават. Токените са в обращение, само когато съответните долари са под попечителство.

Съоснователят и главният изпълнителен директор на Paxos, Чарлс Каскария, смята, че новият актив "подобрява полезността на парите", като съчетава стабилността и стабилния регулаторен надзор на традиционните фиатни валути с обещанието на крипто да създаде потоци от цифрова стойност без фрикция.

Според прессъобщението, инвеститорите, използващи борсите itBit или OTC, ще могат да изкупят своето крипто активи за Paxos Standard "мигновено". Предполага се, че токенът ще се търгува на други пазари и ще се търгува под символа PAX.

Стана ясно също така и стартирането на одобрен от регулаторите на Ню Йорк, подкрепен от USD, токен на братята Уинкълвос, наречен Gemini долар. И двата проекта съвпадат в подробности - Gemini dollar се издава от доверителна компания, одобрена от Нюйоркската фондова борса, подкрепена от долара едно към едно, и съвместима с ECR-20. Близнаците по подобен начин са постигнали целта си като сливане на отворени, денонощни и децентрализирани деноминални парични потоци с "доверието и регулирането" на традиционния финансов сектор.

Както Paxos, така и Gemini заявяват, че техните токени са "първи в света", като регулирани крипто активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Кентъки ще предлага данъчни облекчения за крипто добив

Във вторник депутатите от Кентъки одобриха няколко държавни данъчни облекчения, включително House Bill 230, които щяха да премахнат данъка върху продажбите от електричество, закупено от местни операто...
МАР. 3, 2021 16:27 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцарският кантон Цуг вече приема Биткойн и Етериум за данъчни плащания

Кантонът Цуг си партнира с Bitcoin Suisse за инициативата, което означава, че швейцарската крипто фирма ще преобразува данъчните плащания на BTC и ETH на местните жители в швейцарски франкове за власт...
ФЕВ. 22, 2021 13:52 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското правителство подготвя закон за данъчно облагане на криптовалутите

Според официално съобщение на руската Държавна дума, Комисията по държавното строителство и законодателство на Дума е одобрила законопроект за данъчното облагане на криптовалутите на 15-ти февруари. Н...
ФЕВ. 17, 2021 14:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Хестър Пиърс призова за регулаторна яснота за криптовалутите

Комисарят на SEC Хестър Пиърс вярва, че сега повече от всякога са необходими ясни правила за криптовалутата, поради активното възприемане на класа активи от страна на фирми като Tesla и Mastercard.&nb...
ФЕВ. 15, 2021 21:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света