НАЧАЛО Регулации

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

СЕП. 11, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на 10-ти септември.


Подкрепен от щатския долар едно към едно, базираният на Етериум stablecoin наречен "Paxos Standard", е одобрен от Държавния департамент по финансовите услуги в Ню Йорк, който ще упражнява регулаторен надзор върху емитирането и търгуването на активите.

Самият Paxos е компания на доверие и се позиционира като "довереник и квалифициран попечител на средствата на клиентите", като пласира новия си токен като предлагащ "по-голяма защита" за клиентските активи от конкурентите си.

Според прессъобщението, депозитите на инвеститорите ще се държат в "сегрегирани" сметки на множество банки със седалище в САЩ, застраховани от FDIC". Освен това в прессъобщението се обяснява:

Когато Paxos Standard токените са в обращение, съответните долари се държат в резерв. При обратното изкупуване на долара, Paxos Standard незабавно се унищожават. Токените са в обращение, само когато съответните долари са под попечителство.

Съоснователят и главният изпълнителен директор на Paxos, Чарлс Каскария, смята, че новият актив "подобрява полезността на парите", като съчетава стабилността и стабилния регулаторен надзор на традиционните фиатни валути с обещанието на крипто да създаде потоци от цифрова стойност без фрикция.

Според прессъобщението, инвеститорите, използващи борсите itBit или OTC, ще могат да изкупят своето крипто активи за Paxos Standard "мигновено". Предполага се, че токенът ще се търгува на други пазари и ще се търгува под символа PAX.

Стана ясно също така и стартирането на одобрен от регулаторите на Ню Йорк, подкрепен от USD, токен на братята Уинкълвос, наречен Gemini долар. И двата проекта съвпадат в подробности - Gemini dollar се издава от доверителна компания, одобрена от Нюйоркската фондова борса, подкрепена от долара едно към едно, и съвместима с ECR-20. Близнаците по подобен начин са постигнали целта си като сливане на отворени, денонощни и децентрализирани деноминални парични потоци с "доверието и регулирането" на традиционния финансов сектор.

Както Paxos, така и Gemini заявяват, че техните токени са "първи в света", като регулирани крипто активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света