НАЧАЛО Регулации

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

СЕП. 11, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на 10-ти септември.

 


Подкрепен от щатския долар едно към едно, базираният на Етериум stablecoin наречен "Paxos Standard", е одобрен от Държавния департамент по финансовите услуги в Ню Йорк, който ще упражнява регулаторен надзор върху емитирането и търгуването на активите.

Самият Paxos е компания на доверие и се позиционира като "довереник и квалифициран попечител на средствата на клиентите", като пласира новия си токен като предлагащ "по-голяма защита" за клиентските активи от конкурентите си.

Според прессъобщението, депозитите на инвеститорите ще се държат в "сегрегирани" сметки на множество банки със седалище в САЩ, застраховани от FDIC". Освен това в прессъобщението се обяснява:

Когато Paxos Standard токените са в обращение, съответните долари се държат в резерв. При обратното изкупуване на долара, Paxos Standard незабавно се унищожават. Токените са в обращение, само когато съответните долари са под попечителство.

Съоснователят и главният изпълнителен директор на Paxos, Чарлс Каскария, смята, че новият актив "подобрява полезността на парите", като съчетава стабилността и стабилния регулаторен надзор на традиционните фиатни валути с обещанието на крипто да създаде потоци от цифрова стойност без фрикция.

Според прессъобщението, инвеститорите, използващи борсите itBit или OTC, ще могат да изкупят своето крипто активи за Paxos Standard "мигновено". Предполага се, че токенът ще се търгува на други пазари и ще се търгува под символа PAX.

Стана ясно също така и стартирането на одобрен от регулаторите на Ню Йорк, подкрепен от USD, токен на братята Уинкълвос, наречен Gemini долар. И двата проекта съвпадат в подробности - Gemini dollar се издава от доверителна компания, одобрена от Нюйоркската фондова борса, подкрепена от долара едно към едно, и съвместима с ECR-20. Близнаците по подобен начин са постигнали целта си като сливане на отворени, денонощни и децентрализирани деноминални парични потоци с "доверието и регулирането" на традиционния финансов сектор.

Както Paxos, така и Gemini заявяват, че техните токени са "първи в света", като регулирани крипто активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света