НАЧАЛО Регулации

Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

СЕП. 11, 2018 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Paxos пуска токен, подкрепен от USD и одобрен от Нюйоркския регулатор

Blockchain Trust фирмата Paxos стартира stablecoin (токен подкрепен от стабилен актив - злато, фиатни валути), след одобрение от регулаторните органи в Ню Йорк, съобщи прессъобщението, публикувано на 10-ти септември.


Подкрепен от щатския долар едно към едно, базираният на Етериум stablecoin наречен "Paxos Standard", е одобрен от Държавния департамент по финансовите услуги в Ню Йорк, който ще упражнява регулаторен надзор върху емитирането и търгуването на активите.

Самият Paxos е компания на доверие и се позиционира като "довереник и квалифициран попечител на средствата на клиентите", като пласира новия си токен като предлагащ "по-голяма защита" за клиентските активи от конкурентите си.

Според прессъобщението, депозитите на инвеститорите ще се държат в "сегрегирани" сметки на множество банки със седалище в САЩ, застраховани от FDIC". Освен това в прессъобщението се обяснява:

Когато Paxos Standard токените са в обращение, съответните долари се държат в резерв. При обратното изкупуване на долара, Paxos Standard незабавно се унищожават. Токените са в обращение, само когато съответните долари са под попечителство.

Съоснователят и главният изпълнителен директор на Paxos, Чарлс Каскария, смята, че новият актив "подобрява полезността на парите", като съчетава стабилността и стабилния регулаторен надзор на традиционните фиатни валути с обещанието на крипто да създаде потоци от цифрова стойност без фрикция.

Според прессъобщението, инвеститорите, използващи борсите itBit или OTC, ще могат да изкупят своето крипто активи за Paxos Standard "мигновено". Предполага се, че токенът ще се търгува на други пазари и ще се търгува под символа PAX.

Стана ясно също така и стартирането на одобрен от регулаторите на Ню Йорк, подкрепен от USD, токен на братята Уинкълвос, наречен Gemini долар. И двата проекта съвпадат в подробности - Gemini dollar се издава от доверителна компания, одобрена от Нюйоркската фондова борса, подкрепена от долара едно към едно, и съвместима с ECR-20. Близнаците по подобен начин са постигнали целта си като сливане на отворени, денонощни и децентрализирани деноминални парични потоци с "доверието и регулирането" на традиционния финансов сектор.

Както Paxos, така и Gemini заявяват, че техните токени са "първи в света", като регулирани крипто активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Индия са на път да забранят търговията с криптовалути

Появяват се нови инвеститори, а пазарите виждат укрепване на основите и техническите аспекти.Но в Индия, нещата се разват по начин, който заплашва да върне пазара назад, тъй като страната следва стъпк...
СЕП. 17, 2020 11:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералното лицензиране на разплащателни компании е от голямо значение за криптосферата

Федералното лицензиране за разплащателни фирми, които не приемат депозити, може да отвори вратата за по-нататъшно масово приемане на виртуални валути, като позволи на фирмите за крипто разплащания да ...
СЕП. 12, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руското министерство предлага промяна в закона, забраняващ крипто транзакциите

Съобщава се, че руското министерство на финансите е предложило набор от изменения на закона „За цифровите финансови активи“ или DFA, който забранява много операции с крипто.Според местната информацион...
СЕП. 4, 2020 22:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Държавните служители в Русия трябва да декларират криптовалутите си

Указът е подписан от един от местните управители след приемането на новия закон за цифровите финансови активи.Фактори, довели до постановлениетоЗаконът класифицира криптовалутите и цифровите токени ка...
СЕП. 4, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света