НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Пътувай с крипто: Туристически компании които приемат Биткойн

ДЕК. 4, 2018 12:57 4 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Пътувай с крипто: Туристически компании които приемат Биткойн

Биткойн беше създаден за пръв път през 2008-ма година и стана първата криптовалута, въведена в света. Биткойн често се нарича "валутата на интернет", тъй като може да се използва за онлайн покупки от различен вид.


Тъй като цената на Биткойн поскъпна през последните две години, криптовалутата привлече голямо внимание както от инвеститорите, така и от търговците. Инвеститорите купуват Биткойн и го държат, докато чакат стойността им да се увеличи. Ако случаят е такъв, много хора започват да се питат дали Биткойн е загубил статута си на валута. Резултат с изображение за travel

Въпреки че до известна степен може да е вярно, че употребата на Биткойн като валута не е толкова честа, колкото трябва да бъде, приемането и излагането на токените се увеличава ежедневно.

Търговците започнаха да научават повече за Биткойн и неговите предимства и затова решават да приемат BTC за своите стоки и услуги.

Тъй като започват да се появяват повече приложения за крипто, все повече и повече индустрии започват да ги прилагат. Една от тях, която показа своята подкрепа доста рано, е тази на туристическите услуги. Има агенции за резервации на пътувания и авиокомпании, които решават да донесат повече възможности на потребителите, като започнаха да приемат плащания в Биткойн.

Ето списък на онлайн туристически компании, които приемат топ криптовалутата като начин на плащане за предлаганите от тях услуги:

aBitSky


aBitSky е уебсайт за пътувания, който позволява на потребителите да резервират самолетни билети, да търсят хотели и да намират оферти в последния момент от цял свят. Фирмата е регистрирана в Литва и позволява на клиентите да извършват плащания в Биткойн.

Тази онлайн туристическа агенция разполага с изчерпателен и лесен за навигация сайт, който ви позволява да осъществите достъп до местоположенията, от които се интересувате. Сайтът предлага и няколко съвета как да използвате BTC за пътуване и извършване на плащания.

airBaltic


Резултат с изображение за airbaltic

airBaltic е друга онлайн агенция за резервации, която позволява на клиентите да резервират полети до над 50 различни дестинации. Този въздушен превозвач от Латвия започна да приема Биткойн още през 2014 година. Компанията използва BitPay, за да осигури обработката на плащанията. За всяко плащане се прилага "такса за копача", която се прави чрез сканиране на QR код.

AirTreks


AirTreks е друг уебсайт за резервация на полети, който приема Биткойн. За да могат да плащат за услугите си, потребителите трябва да имат един от следните Биткойн портфейли: BitPay, Copay, Mycelium, Bitcoin.com и Edge (бивш Airbitz).

BTCtrip.com


Това дружество се рекламира като туристическата агенция на крипто общността. BTCTrip е агенция със седалище в Ню Йорк, основана от Мартин Фернандес и Ямил Алис през 2013 година. За разлика от конкурентите си, BTCtrip не само приема BTC като начин на плащане, но и други алтернативи като Litecoin, Dogecoin и Dash. Плащанията се обработват чрез портфейли като BitPay и GoCoin.Резултат с изображение за btc trip

Това позволява на пътниците да плащат за полети и хотели с крипто, които се намират в дълъг списък с дестинации от цял свят. Интерфейсът е лесен за ползване, позволявайки на потребителите да попълнят дестинацията към която желаят да пътуват, заедно с датите на заминаване и връщане.

Expedia


Една от най-големите агенции за онлайн резервации в света, Expedia се активира в тази индустрия от юни 2014 година, като дава възможност на потребителите да плащат за хотелските си резервации с BTC.

expedia

Expedia влезе в партньорство с Coinbase, за да направи новата опция за плащане достъпна. В момента плащанията с Биткойн се приемат само за хотелски резервации, но тази опция може да бъде разширена, за да включва плащания за полети и други услуги.

CheapAir


CheapAir е много запален поддръжник на крипто и използването им в пътната индустрия. В допълнение към BТC, те също приемат Litecoin, Биткойн Кеш и Dash за плащания. Това изпълнение беше направено, за да задоволи клиентите си, които "бяха ясно изразителни за това, което искат - нещо, което оценяваме много", заяви изпълнителният директор Джеф Клей.Свързано изображение

Както вътрешните, така и международните полети могат да се правят с помощта на CheapAir.

Компанията за пътувания дава възможност на потребителите да извършват плащания с Биткойн от 2013 година насам и е единствената, която ще приеме токена за услуги за въздушен транспорт. Транзакциите се обработват с Coinbase портфейл.

Destinia.com


Destinia е туристическа агенция със седалище в Испания, създадена през 2002 година от Амауда Гоели и Иън Уебър. Destinia.com заявява на своя уебсайт, че поддържа Биткойн плащания, но има ограничения, когато става въпрос за някои хотели, коли и други наеми.Те също така заявиха, че въпреки възможността за плащане в крипто, някои дестинации могат да се плащат само с кредитни карти.

Surf Air


Surf Air е базирана в Калифорния авиокомпания, създадена през 2017 гoдина, която приема BТC, ETH и LTC. Възможността да кандидатствате за членство и заявки за чартърна дейност можете да намерите на уебсайта им.Резултат с изображение за surf air

За да се извършат крипто плащания, потребителите трябва да изберат един от наличните планове: Unlimited California или Texas, Unlimited U.S, Unlimited Europe или Unlimited Global.

Bitcoin.Travel


Bitcoin.Travel е един от най-известните и утвърдени сайтове, посветени на пътувания и Биткойн. Той позволява на потребителите си да резервират всичко: полети, хотели, настаняване, атракционни обиколки, всички от които могат да бъдат платени с помощта на флагманската криптовалута. Сайтът функционира от юли 2011 година.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света