НАЧАЛО Други

Патентът на Mastercard планува мулти-валутен блокчейн

ОКТ. 10, 2018 18:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Патентът на Mastercard планува мулти-валутен блокчейн

Mastercard спечели патент за предложена система, която ще позволи пускането на различни видове блокчейн, включително тези, които поддържат няколко валути.

 


Публикуван във вторник от Патентното ведомство на САЩ, патентът обяснява, че група или фирма може да се наложи да съхранява различни видове информация за транзакциите на една платформа - нещо, което понастоящем е трудно да се направи на един блокчейн.

За да се противопостави на този проблем, MasterCard описва как конкретен метод за генериране на блокове за разрешен блокчейн може да гарантира, че различните блокове съхраняват различни типове информация.

Документът, който за първи път е подаден през юли 2016 г., обяснява, че "записите за транзакциите, съхранявани в блоковете, съдържани в блокчейн, често се изисква да бъдат от един и същ формат и да включват същите типове и понякога дори размери данни."

Въпреки това, "в случай на предприятие, което иска да използва множество типове блокчейн, като например различен блокчейн за няколко различни валути", този източник може да се нуждае от няколко платформи, които на свой ред ще изискват голямо количество изчислителна мощ.

Патентът обяснява:

Необходимо е технологично решение за предоставяне на разделена блокчейн, който да може да съхранява множество транзакционни формати и типове на едно място, намалявайки изчислителните ресурси и мощността за обработка, необходими за внедряването и функционирането на блокчейн.

Патентът добавя, че подходящо разделен блокчейн може да получава информация за типовете транзакции от различни изчислителни устройства. Всеки дял, посочен потенциално като "подмрежа" от патента, ще съхранява информация за конкретен вид валута или по друг начин ще държи различни типове информация, отколкото другите подмрежи.

Сред финансовите компании, Mastercard се превърна в една от водещите компаниия, които заявяват много патенти, всички разработени около различни случаи на използване на технологията.

Например, по-рано тази година, фирмата отбеляза патент за система, която, както се предвиждаше, би ускорила плащанията с криптовалути в рамките на предложената система.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Броят на потребителите на криптовалути вече е над 100 милиона

Доклад на борсата Crypto.com изчислява, че през януари има 106 милиона потребители на криптовалути по целия свят, след скок от 16% сред участниците само миналия месец.Отделно проучване от финансовата ...
ФЕВ. 26, 2021 14:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Известно NFT бе препродадено за изумителните $6,6 милиона

Beeple - чието истинско име е Майк Уинкълман, е един от най-големите NFT артисти в пространството. През декември 2020 г. той продаде крипто изкуство на стойност $582,000 само за пет минути, част от из...
ФЕВ. 26, 2021 15:31 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase разкрива ключови детайли преди публичния си листинг

S-1 формулярът ѝ е публикуван от Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC), освобождавайки пътя за дългоочакваното му директно включване в Nasdaq. Този ход ограничава седем месечните уси...
ФЕВ. 25, 2021 16:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Цената на акциите на MicroStrategy бележи спад от 50% за две седмици

След като достигне двадесетгодишен връх, цената на акциите на фирмата преминава през чувствителна корекция. Кои събития в криптосферата стоят зад този спад?MSTR губи 50 процента за две седмициЦената н...
ФЕВ. 26, 2021 09:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света