НАЧАЛО Други

Патентът на Mastercard планува мулти-валутен блокчейн

ОКТ. 10, 2018 18:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Патентът на Mastercard планува мулти-валутен блокчейн

Mastercard спечели патент за предложена система, която ще позволи пускането на различни видове блокчейн, включително тези, които поддържат няколко валути.


Публикуван във вторник от Патентното ведомство на САЩ, патентът обяснява, че група или фирма може да се наложи да съхранява различни видове информация за транзакциите на една платформа - нещо, което понастоящем е трудно да се направи на един блокчейн.

За да се противопостави на този проблем, MasterCard описва как конкретен метод за генериране на блокове за разрешен блокчейн може да гарантира, че различните блокове съхраняват различни типове информация.

Документът, който за първи път е подаден през юли 2016 г., обяснява, че "записите за транзакциите, съхранявани в блоковете, съдържани в блокчейн, често се изисква да бъдат от един и същ формат и да включват същите типове и понякога дори размери данни."

Въпреки това, "в случай на предприятие, което иска да използва множество типове блокчейн, като например различен блокчейн за няколко различни валути", този източник може да се нуждае от няколко платформи, които на свой ред ще изискват голямо количество изчислителна мощ.

Патентът обяснява:

Необходимо е технологично решение за предоставяне на разделена блокчейн, който да може да съхранява множество транзакционни формати и типове на едно място, намалявайки изчислителните ресурси и мощността за обработка, необходими за внедряването и функционирането на блокчейн.

Патентът добавя, че подходящо разделен блокчейн може да получава информация за типовете транзакции от различни изчислителни устройства. Всеки дял, посочен потенциално като "подмрежа" от патента, ще съхранява информация за конкретен вид валута или по друг начин ще държи различни типове информация, отколкото другите подмрежи.

Сред финансовите компании, Mastercard се превърна в една от водещите компаниия, които заявяват много патенти, всички разработени около различни случаи на използване на технологията.

Например, по-рано тази година, фирмата отбеляза патент за система, която, както се предвиждаше, би ускорила плащанията с криптовалути в рамките на предложената система.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Morgan Stanley стартира специализиран екип за изследване на криптовалути

"Стартирането на този екип е в знак на признание за нарастващото значение на криптовалутите и други цифрови активи на световните пазари", казаха от банката.Morgan Stanley създава нов изследователски е...
СЕП. 20, 2021 13:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase влиза в партньорство с Имиграционната и митническа служба на САЩ

Съгласно споразумението, Coinbase са сключили договор за доставка на "софтуер за разработка на приложения като услуга" за Имиграционна и митническа служба на Съединените щати (ICE).Договорът влезе в с...
СЕП. 20, 2021 09:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Президентът на ЕЦБ нарича криптовалутите 'спекулативни' и 'подозрителни'

“Мисля, че трябва да [уточним], че са силно спекулативни, от време на време подозрителни и с висока интензивност по отношение на консумация на енергия, но те не са валута”, каза Лагард, говорейки в по...
СЕП. 19, 2021 16:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света