НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Първият заем, обезпечен с Биткойн, бе издаден в Канада

НОЕ. 7, 2018 11:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първият заем, обезпечен с Биткойн, бе издаден в Канада

Първият заем, обезпечен с Биткойн, е бил издаден от канадска компания, която позволява на притежателите на криптовалути да ликвидират активите си без да ги продават.


Канадската компания Ledn, се е превърнала в първия и единствен местен заемодател, който издава канадски доларови заеми, използвайки Биткойн като обезпечение, според местната медия Wealth Professional.


Заемът бе предоставен на Bitcoin Payment Processor Bylls. Според главния изпълнителен директор на компанията, Франсис Полит, заемът разреши важни въпроси, тъй като му позволи ефективно да увеличи капитала на Биткойн, който е успял да съхрани.

Ние сме много развълнувани, че сме първата компания, която използва тази услуга, която най-накрая ще ни позволи да поддържаме нашата политика да държим печалби в Биткойн. Това е гейм-чейнджър.


Освен това, кредитите, обезпечени с криптовалута, също могат да се окажат по-изгодни от гледна точка на данъците. По въпроса говори CSO на Ledn, Маурицио Ди Бартоломео:

Ledn заемите също могат да бъдат по-благоприятни за данъчното облагане като начин за достъп до ликвидност: от една страна, продавачите на Биткойн подлежат на облагане с печалбите си, а от друга страна, лихвите по кредитите от Ledn могат да бъдат приспаднати.

Докато Ledn може да е първата компания в Канада, която емитира заеми, подкрепяни от Биткойн, то със сигурност не е единствената в световен мащаб.

Друга компания, която в момента е в процес на ICO, е InLock. Според главния изпълнителен директор, Ксаба Ксабай, тази доста нова форма на кредитиране предлага огромни възможности, които предстои да бъдат реализирани от финансовите институции.

Концепцията за осигуряване на клас на обезпечение с парична ликвидност е сравнително нова ", каза той. "Ръстът ще бъде огромен, след като големите финансови институции осъзнаят възможността, която тази нова форма на кредитиране може да предложи".

Също така е важно да се отбележи, че кредитите с криптовалута също се увеличават, тъй като компанията Genesis Capital, базирана в САЩ, разкрива половин годишен трафик на стойност 550 милиона долара.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн може да отоплява домове в Канада догодина

Със скорошно съобщение беше постигнато споразумение за това между канадската технологична компания MintGreen и Lonsdale Energy Corporation (LEC).Общинската корпорация в момента отоплява 100 сгради, съ...
ОКТ. 22, 2021 15:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн се срина до $8,200 на Binance.US

Това е умопомрачителна загуба на стойност от 87%. Криптовалутата изтри тези загуби в рамките на една минута.Биткойн претърпя жестока корекция в четвъртък, но само на Binance.US. По-специално, борсата ...
ОКТ. 22, 2021 11:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е предпочитан пред златото - Пол Тюдор Джоунс

Хедж фонд мениджърът и милиардер Пол Тюдор Джоунс смята, че Биткойн печели надпреварата срещу златото, според интервю в сряда за CNBC.Водещият Андрю Рос Соркин напомни на американския инвеститор - чия...
ОКТ. 22, 2021 10:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света