НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Първият Биткойн ETF ще направи ли крипто пазара още по-волатилен?

ДЕК. 14, 2018 16:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Първият Биткойн ETF ще направи ли крипто пазара още по-волатилен?

Първият борсово търгуван фонд (ETF) на Биткойн се очаква да бъде одобрен до февруари 2019 г. Но някои експерти заявиха, че тази опция може да увеличи нестабилността на пазара.


През последните няколко месеца, анализаторите бяха разединени в мнението си за ефекта от решението на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) по отношение на ETF за Биткойн на крипто пазар.


Бриан Кели, сътрудник на Fast Money на CNBC и главен изпълнителен директор на BKCM, преди това обясни, че повишаването на цената на Биткойн от долната граница от $ 7,000 до $ 8,000 в началото на август може да се дължи на нарастващата популярност на Биткойн ETF.

Миналата седмица, след като цената на BTC спадна значително спрямо щатския долар, Кели подчерта, че отхвърлянето на Биткойн ETF-и на близнаците Уинкълвос от SEC вероятно е имало въздействие върху пазара и че инвеститорите са реагирали твърде силно.

В скорошна сесия "Въпроси и отговори", уважаваният криптовалутен изследовател и експерт по сигурността, Андреас Антонопулос, разкри позицията си относно ETF на Биткойн , твърдо заявявайки, че е против въвеждането на ETF на регулираните пазари.

Антонопулос каза, че докато опцията има възможността да отвори Биткойн пазара за група от институционални инвеститори и търговци на дребно, които не са успели да търгуват с доминиращи криптовалути поради проблеми, свързани с регулирането, те също така осигуряват платформа за големите инвеститори да манипулират цена на BTC.

Той обясни:

Всеки е толкова развълнуван от ETF. Това, което видяхме на други пазари, е, че когато ETF стане достъпен, цената наистина се увеличава драстично, тъй като внезапно тази стока става достъпна за много повече инвеститори и тези инвеститори се натрупват. Но другата страна е, че винаги има такива твърдения, че стоковите пазари са силно манипулирани, а отварянето на тези ETF само увеличава възможността на институционалните инвеститори да манипулират цените.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света