НАЧАЛО Други

Партньорството между Bakkt и Starbucks

МАР. 6, 2019 15:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Партньорството между Bakkt и Starbucks

Нови подробности за партньорството на Starbucks с криптовалутната платформа Bakkt, подсказват, че гигантът ще приема Биткойн (BTC) плащанията след сделка с акции, предаде крипто медията The Block на 4-ти март.


За Starbucks, който стана известен основополагащ партньор в Bakkt, се предполага, че ще позволи на клиентите си в САЩ да се разплащат за продуктите им с крипто чрез своя софтуер.

Както The Block съобщават, няма действителна криптовалута, която да бъде обработена от веригата, тъй като криптото ще бъде незабавно прехвърлено във фиат.

Все още в предварителен етап, Bakkt се стреми да се превърне в основен фактор за инвеститорите, които искат да погледнат към крипто. Сред плановете ѝ е издаването на физически доставени Биткойн фючърсни договори, насрочени за по-късно тази година, в зависимост от регулаторното одобрение.

Starbucks първоначално отрече всяка идея, че техния принос ще доведе до "кафе срещу Биткойн". Сега, изглежда, че компанията е осигурила значителна част от капитала в Bakkt, а в замяна ще приеме непряко крипто плащания.

"Има голяма стойност от наличието на бранд от такъв калибър", цитира публикацията неназован експерт, близък до сделката, като коментар. Тhe Block отбелязва, че само клиентите на САЩ ще имат достъп до BTC-USD услугите на Bakkt.

Както бе отбелязано по-рано, Bakkt се сблъсква с продължително забавяне на първоначалното си стартиране, тъй като ръководителите подчертаха необходимостта от пълно спазване на нормативните изисквания. Тhe Block, цитирайки неназован източник, отбелязва, че Starbucks ще изчака да активира новите възможности за закупуване на кафе, докато платформата на Bakkt не стартира и покаже капацитет за съхраняване на крипто.

Източникът на Тhe Block казва:

В много отношения има ограничения за това, което Starbucks може да направи с партньорства, защото има ограничения за това, което клиентите могат да очакват.

Някои коментатори, които се борят с регулаторния ландшафт в САЩ, са били много активни по отношение на способността на платформата да популяризират публично профила на Биткойн, като покажат, че криптовалутата е достойна да бъде основен и надежден актив.

https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Джими Уелс пуска на аукцион първата редакция на Уикипедия като NFT

Какво представлява това NFT? Въпреки че NFT-то се рекламира като съдържащ първата редакция на Уелс, той съдържа по-точно оригиналното състояние на уебсайта на Wikipedia."'Hello, World!' беше...
ДЕК. 7, 2021 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ritholtz Wealth Management и WisdomTree пускат нов крипто индекс

Наречен RWM WisdomTree Crypto Index, новият индекс се състои от 36% Биткойн, 20% Етериум и 4% от 11 други крипто-свързани актива в отделно управлявана сметка, според съобщение на компанията.Индексът с...
ДЕК. 6, 2021 19:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Индийска банка си партнира с крипто борса въпреки забраната в страната

Банковият гигант обяви, че си партнира с водещата крипто борса WazirX, която ще позволи на търговците да използват банковите услуги, за да ликвидират средствата си. Партньорството между двете страни с...
ДЕК. 7, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Едуард Сноудън отправя предупреждение за крипто гейминга

В ново интервю за Parachains, канал в YouTube, фокусиран върху Polkadot и Kusama, Сноудън казва, че е против монетизирането на гейминг платформи, които използват NFT, защото използват фалшиво усещане ...
ДЕК. 6, 2021 08:32 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света