НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Парагвай подкрепят плана за създаване на най-голямата Биткойн ферма в света

НОЕ. 26, 2018 15:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Парагвай подкрепят плана за създаване на най-голямата Биткойн ферма в света

Blockchain Technology Foundation, която също се нарича Commons Foundation, е основана в Южна Корея, но наскоро завърши преговорите с правителството на Парагвай за създаването на нещо доста масивно: най-голямата ферма за добив на биткойн и крипто обмен.

Много читатели може да бъдат изненадани когато научат, че Парагвай е център на възобновяемата енергия, като цялата електрическа енергия се произвежда от водноелектрически язовири. Хидроелектрическата централа Itaipu е "най-значимата" в света с годишна продукция от 103 TW. Само 20 процента от националната енергията се консумира от страната, а останалата част се изнася.

Важното е, че електроенергийната мрежа е национализирана и Commons Foundation са сключили споразумение с правителството за най-малко пет години на конкурентна цена - около 80% по-евтино от всяка сделка, която фондацията може да осигури в Южна Корея.

Освен това, правителството предоставя пет парцела земя, общо 50 000 квадратни метра, за стартирането на проекта "Златна гъска", който се предполага, че включва най-големия Биткойн обмен и ферма за копаене на крипто, които света някога е виждал.


Зачитат ли се криптовалутите от конституционната ревизия?


Commons Foundation възнамеряват да финансират разработването на проекта по модела на ICO, наричайки го "първоначално обменно предлагане". На притежателите на токени са им обещани 30% от печалбите от добива на крипто и 70% от обменните печалби дневно, което ще бъде платено в MicroBitcoin -безизвестна криптовалута, която може да се продава срещу щатския долар на няколко борси.

"Правителството на Парагвай ще подкрепи активно проекта и ще осигури данъчни облекчения чрез конституционни ревизии", каза президентът на Парагвай, Юго Веласкес Морено.

Последната част от цитата на Морено е доста значима. Ако се окаже вярно и Парламентът на Парагвай всъщност преразгледа конституцията на страната, за да осигури данъчни облекчения - или дори просто да признае съществуването и правния статус на крипто, това би било сериозен пробив за криптосферата на световно равнище.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света