НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Падението и възхода на Биткойн пазара

ДЕК. 25, 2018 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Падението и възхода на Биткойн пазара

Всичко започна през август 2017-та, месецът и годината, които ще бъдат последвани от последните неописуеми болки, нанесени на крипто пазара като цяло.


Генезисът на тази разруха произтича от хард форка на Биткойн (BTC), който създаде Биткойн Кеш (BCH). Форка се превърна в четвъртата топ криптовалута по пазарна капитализация, и нещата бяха наистина страхотни за пазара. Имаше период на относителна стабилност, докато през ноември 2018 година, избухна Биткойн Кеш "гражданска война".

Резултат с изображение за BITCOIN CASH FORK

Бойният фронт на 15-ти ноември


Преди нещо наистина тревожно да се случи на 15-ти ноември 2018 година, имаше много разговори за предстоящия хард форк на ВСН. Въпреки това, за разлика от предишния форк на BTC, този беше засенчен от много противоречия, които в крайна сметка се превърнаха в "крипто гражданска война".

От едната страна, Роджър Вер водеше екипа си в подкрепа на Биткойн Кеш ABC, а от друга страна беше Крег Райт с Bitcoin SV. Двата лагера не можеха да се споразумеят как да се справят с хард форка и да оформят бъдещето на Биткойн Кеш с обща цел. Имаше заплахи за пазарни смущения, търгувани обвинения и дори лични атаки, хвърлени и от двете страни. Всеки от лагерите се опитваше да се превърне в легитимния BCH. И тогава се случи.


Хеш войната на BCH след хард форка


Разбира се, и като се има предвид голямата крипто общност, която е много чувствителна спрямо Биткойн и неговите роднини, неразбирателството между двата лагера привлече много внимание. Имаше заплахи за манипулиране с хеш мощност и дори слухове за някои големи играчи, които планират да изхвърлят цифровите си активи и да хвърлят пазара в хаос.Резултат с изображение за BITCOIN CASH FORK

Всички те до голяма степен допринесоха за мечите разпродажби, които започнаха след като форка се случи и мрежата на ВСН се раздели на две вериги - BCH ABC и BCH SV.

BCH ABC най-накрая спечели войната и претендира за първоначалното BCH обозначение.

След това започна хеш войната. И двата лагера посветиха ресурсите си, за да насочат колкото се може повече хеш мощност към своите вериги. В резултат на това, много копачи загубиха пари и дори стотици излязоха от бизнеса. Страхът обзе хората и цената на Биткойн продължи да пада свободно.


Възходът на Биткойн 


Когато BCH падна от $300 до под $100 след форка, загуби позицията си до ETH. Това изглежда се промени през последните два дни, след като биковете отново поеха контрола. Въпреки това, BSV е бил най-големият бенефициент, тъй като претърпяват голям ръст в цената.

Падението и възхода на Биткойн и крипто пазара като цяло, може да се дължи на нестабилната среда на крипто пространството, която от своя страна се дължи най-вече на въодушевлението (хайпа) и реакциите на пресата.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света