НАЧАЛО Други

Отоплявай дома си докато копаеш Биткойн

НОЕ. 20, 2018 08:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Отоплявай дома си докато копаеш Биткойн
Биткойн добива изразходва много енергия за захранване на процесорите, което на свой ред генерира много топлина. Също така използваме много енергия, за да стоплим нашия дом и работната среда. Ако можеше само да комбинираме... момент - всъщност можем.

Heatmine


Много се обсъжда темата за това колко всъщност вреди добива на Биткойн на планетата ни. Макар че почти всеки може да се съгласи, има полза от намаляване на необходимата консумация на енергия, колкото и да е тя. Но ако това не е опция, тогава има и други алтернативи за повишаване на ефективността.

Канадската компания за копаене Heatmine се намира в Квебек, където по-голямата част от енергията вече идва от възобновяеми източници. Това не ги спира да се опитват да направят процеса още по-екологичен, като събират и използват повторно вече изразходваната топлина.


Топла вода


Първото начинание на компанията в рециклирането на топлинна енергия беше в собствения им склад, като използваха излишната топлина от съоръженията за крипто добив, за да загряват водата. Тъй като Квебек има студен климат за около 10 месеца от годината, Heatmine разработи тази система, за да позволи на платформите за копаене да бъдат разположени от разстояние, където има нужда топлина.

Скорошна пилотна схема включва инсталирането на устройствата Heatmine в местна оранжерия, където се отглеждат ягоди. Разходите за отопление са намалели с 75-100%, което означава, че производителите са в състояние да се конкурират с вносните ягоди от по-топъл климат.

Heatmine понастоящем приема заявления от домове и фирми, които се надяват да се присъединят към схемата. Риг на Heatmine, който е инсталиран извън къщата може да отоплява няколко стаи и открит плувен басейн, според уебсайта им. Или дружеството може да инсталира няколко единици, за да покрие по-голяма площ. Всяка машина може да осигури 75 000 BTU на час, което може да загрява площ до 300 кв.м.

Heatmine планира да продължи да се разширява в Канада, а също така да разгледа и областите на САЩ, които имат евтина електроенергия и имат студен климат.

Докато дългосрочните решения за потреблението на енергия за добив на Биткойн ще трябва да се развият, това е един малък начин за компенсиране на част от въглеродния отпечатък, генериран днес.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Една седмица до водещото кариерно изложение Career Show 2021

Седмица остава до водещото кариерно експо за квалифицирани кадри - Career Show 2021. Събитието ще се проведе на 29-ти септември в Sofia Event Center (мол “Paradise Center”) и на 30-ти септември в онла...
СЕП. 21, 2021 12:27 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase се отказват от плановете си за платформа за крипто заеми

През септември изпълнителният директор на борсата Брайън Армстронг обяви, че Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) е казала на Coinbase, че ще съди борсата, ако пусне продукта, наречен „Lend“....
СЕП. 21, 2021 12:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-скъпият пентхаус в Маями Бийч бе продаден за рекордните $22.5 милиона в крипто

Изключителният имот, разположен на над 470 квадратни метра площ и разполагащ с 4 спални и 4 бани, бе продаден за $22.5 милиона.При средна цена от $47,270 / кв.м., сделката разби всеки предишен рекорд ...
СЕП. 21, 2021 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Положението в Китай всява паника на световните пазари

Рисковите активи по целия свят намаляват поради опасенията за последствията от наближаващия дефолт на китайския предприемач Evergrande.Въпреки този спад, се очаква Биткойн заедно с остатъка от крипто ...
СЕП. 20, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света