НАЧАЛО Крипто Крими

Отново Илън Мъск и крипто ботовете в Twitter

ОКТ. 29, 2018 14:18 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Отново Илън Мъск и крипто ботовете в Twitter

Едва няколко часа след като измамните крипто ботове на Twitter насочени към официалната страница на папа Франциск за насърчаване на фалшиво раздаване на Биткойн , Илон Мъск отново е бил жертва на тази измама.


В отговор на под tweet от Techmeme, в който се споменава последното прочистване на Twitter от измамни ботове, Мъск отбеляза:https://twitter.com/elonmusk/status/1034478990663274497Невероятно, точно под tweet-a на Мъск, фалшив профил на Илон скоро се появи, като агитираше за предполагаемото крипто раздаване от основателя на Тesla, във вече изтрит tweet.

Както и при други подобни случаи на известни профили в Twitter, които са жертви на измамния ботнет, мрежата от фиктивни сметки използва retweet и обича да изтласква измамните отговори до самия връх на thread-а, така че да се появи веднага след tweet-а на Мъск.

Този вид астротърфинг улеснява потенциалните мишени да станат жертва на измамата.

Когато потребителят кликне, те се пренасят в уебсайт, наречен "https://musk-surprise.info/", където средната статия, за която се предполага, че Мъск очертава основния формат на популярната измама, предлагайки безплатно както BTC, така и ETH плюс модел Tesla 3 до един щастлив победител след като "потвърди" адресите на потребителските портфейли, като ги кара първо те да изпратят някаква сума в крипто.На пръв поглед името и снимката в горната част на страницата изглежда легитимни, особено като URL адресът на плаката е www.medium.com/@elonmusk, което показва, че е правилно написано името на основателя на Space X.

Кликването върху името на постера обаче води потребителя до страницата на напълно различен потребител, наречен "Rahul", с URL адреса www.medium.com/@elonmusk.


Статия в Medium, която рекламира предполагаемото ETH и BTC раздаване от маркетинговия отдел на Tesla, има редица подозрително ентусиазирани и положителни отговори в коментарите, което е ключов знак за същия вид бот астротърфинг, който ботнета използва в Twitter.


Както по-рано бе съобщено, Twitter измамници са таргетирали известни профили през февруари, с цел да ги компрометират, за да насърчат измамнически дарения.


Оттогава киберпрестъпниците зад ботнета изглежда са променили тактиката, като се фокусират върху създаването на няколко дублиращи се сметки на известни профили и гейминг алгоритми в Twitter, за популяризиране на измамно съдържание.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света