НАЧАЛО Други

Отношението на САЩ към криптовалутите е на път да се промени след президентските избори

ФЕВ. 21, 2020 10:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Отношението на САЩ към криптовалутите е на път да се промени след президентските избори

Правителството на Съединените щати, под президента Тръмп, предприе агресивен подход към пазарите на криптовалути, като самият президент твърдеше, че той „не е фен на“ Биткойн, докато министърът на финансите твърди, че липсата на регулации относно зараждащата се технология представлява „проблем за национална сигурност“.

Този враждебен подход със сигурност не е забавил пазарите на криптовалути, но и не им е помогнал, като данъчната несигурност от IRS (Агенцията по приходи на САЩ), наред с липсата на институционално участие в рамките на пазарите.

Сега обаче, един виден демократичен кандидат за президент предлага план за това как правителството ще се справи с обработката на криптовалути, ако той спечели предстоящите избори през 2020 г. - и това е положителна новина за Биткойн.

 

Правителството на САЩ заема враждебна позиция към крипто пазарите

 

Знанията на крипто инвеститорите, за възгледите на правителството за криптовалутите, бяха мъгливи до юли миналата година, когато президентът Тръмп сподели публикация в Twitter за Биткойн и други криптовалути, твърдейки, че американският долар е единствената „истинска“ валута на Америка.

 

Коментарите на Тръмп изглежда са предизвикани от мащабния спектакъл около старта на инициативата на Facebook за децентрализирана дигитална валута, именувана Libra.

 

Малко след като тази публикация беше споделена със света, министърът на финансите, Стив Мнучин, проведе пресконференция, на която отбеляза, че липсата на регулации около крипто пазарите „наистина е проблем за националната сигурност“, като продължава да твърди, че дигиталните валути като Биткойн дават възможност на цял куп престъпления.

 

Това настроение бе допълнително утвърдено, когато Белият дом пусна фискалния бюджет на президента Тръмп за 2021 г., който очертава план за преместване на Тайната служба обратно под опеката на държавната хазна, за да могат по-добре да разследват крипто пазарите.

 

Тази враждебност ще се превърне ли в дружелюбност?

 

Кандидатът за президент Майкъл Блумбърг, който започва да отбелязва по-сериозен рейтинг, наскоро представи документ, в който подробно описва политиката си на финансови реформи, в която той обсъжда пазарите на криптовалути.

 

„Криптовалутите се превърнаха в клас активи за стотици милиарди долари, но регулаторният надзор остава фрагментиран и неразработен.“

 

Милиардерът по-нататък отбелязва, че Биткойн, първичното предлагане на монети и технологията блокчейн, като цяло са обещаващи, но че правителството, под неговото ръководство, ще предприеме действия за ограничаване на измамите и престъпната дейност, нахлуващи на пазарите.

 

„За всичките обещания на блокчейн, Биткойн и първичните предлагания на монети, има и много шум, измами и престъпна дейност. Майк ще работи с регулатори, за да осигури по-ясни правила на играта.“

 

По-нататък се обяснява, че правителството ще създаде рамка за първичните предлагания на монети, ще изясни отговорността за управлението, ще изясни данъчната ситуация на криптовалутите и ще определи изискванията за институционалните инвеститори, които искат да притежават криптовалути.

 

Изглежда, че тези действия биха донесли нетна полза за пазарите, потенциално потвърждавайки дългосрочното обещание на технологията. Всичко обаче зависи от това кой победи в изборите този ноември.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Коронавирус ли ще е катализатора за революцията на дигиталните пари?

Много управители на централните банки вече изтъкнаха потенциалната заплаха от хартиените пари като риск от разпространение на коронавирус, но това е само катализиращ ефект за преминаване към дигитални...
АПР. 6, 2020 17:08 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една платформа позволява залагания на COVID-19 случаите

Платформата създаде токенизирано залагане върху разпространението на вируса в рамките на дадена седмица. На 3-ти април Waves обяви благотворителната кампания в подкрепа на ‘организации и фондо...
АПР. 6, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Вълна от съдебни дела заля Биткойн и крипто компании

Делата за първи път бяха разкрити от Offshore Alert, информационна служба, която се фокусира върху финансовата престъпност. Съобщава се, че общо 11 дела са заведени във федералния съд в Манхатън срещу...
АПР. 6, 2020 11:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Tрадиционните трейдъри демонстрират интерес към криптовалутите

Според доклада "Приемане на дигитални активи за търговия", публикуван от разузнавателната платформа Acuiti, около 100 места, способни да търгуват криптовалути, са стартирали за институционални клиенти...
АПР. 6, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света