НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Отлагането на Биткойн ETF и как крипто общността реагира

НОЕ. 7, 2018 16:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Отлагането на Биткойн ETF и как крипто общността реагира

Решението за отлагане бе оповестено на 7-ми август.

Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) отложи решението си да одобри или отхвърли предложената промяна на правилото.


Промяната би позволила на CBOE BZX Exchange да предлага борсово търгуван фонд (ETF).

Сега, следващият краен срок за действие е 30-ти септември, но в крайна сметка регулаторът на пазара на ценни книжа в САЩ може отново да отложи до 2019 г.

Ако бъде одобрено, това ще даде възможност за първото предлагане на Биткойн ETF в САЩ, направено в партньорство между инвестиционната фирма VanEck и блокчейн стартъпа SolidX. Двете компании представиха своето предложение през юни.

Предлагането на ETF ще се разглежда в някои кръгове като знак за зрялост на крипто пазара и вероятно ще даде възможност на още инвеститори да влезнат в крипто - макар и непряко.


Забавянето на решението беше, както показват публикациите в социалните медии, до голяма степен очаквано от членовете на крипто общността.

Самият пазар реагира лошо. Може би не е изненадващо, че крипто екосистемата на Twitter призова за спокойствие.


Други се чудеха на дали зад разпродаването не стоят манипулации.


В крайна сметка, както се случва в продължение на няколко години, крипто общността ще трябва да изчака, за да разбере дали САЩ ще одобрят Биткойн ETF.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн може да продължи възхода си, според Glassnode

Glassnode отбелязва в доклад, че дългосрочните притежатели на Биткойни са натрупали 79.5% от всички BTC, което е еквивалентно на стойността, постигната през октомври миналата година преди началото на ...
СЕП. 16, 2021 13:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitwise подава документи за ETF на Биткойн фючърси

ETF са инвестиционни продукти, които проследяват цената на актив или група активи и се търгуват като акции на реална борса.ETF Series Solutions се обединиха с Bitwise Index Services, подразделение на ...
СЕП. 16, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Fidelity лобира SEC да одобри Биткойн ETF

На 8-ми септември се проведе частна среща между президента на Fidelity Digital Assets Том Джесоп, шестима от ръководителите на фирмата и няколко служители на SEC.Финансовите ръководители изложиха реди...
СЕП. 15, 2021 12:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

В бичи пазар ли е Биткойн? - ето какво мисли Уили Ву

В редица нови Twitter публикации, Ву информира своите 723,300 последователи, че вижда огромна фаза на разпределение, която се разиграва при Биткойн.“Биткойн продължава да разпределя равномерно монети....
СЕП. 15, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света