НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Откраднатите биткойни от Bitfinex започнаха да се движат

ЮНИ. 7, 2019 18:20 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Откраднатите биткойни от Bitfinex започнаха да се движат

Над 170 от биткойните, които бяха откраднати по време на хака срещу Bitfinex през 2016 г. бяха преместени днес в друг неизвестен портфейл. Дали хакерът се опитва да изпере откраднатите средства и ако е така, защо сега?


На 3-ти август 2016 г., водещата крипто борса, Bitfinex, претърпя пробив на сигурността, който доведе до загуба на над 119,756 биткойна (около $953 милиона). По онова време, това беше най-тежкия хак на крипто борса, след скандалната атака срещу Mt.Gox, което доведе до срив в цената на Биткойн пазара с 20% за един ден.

Миналия месец, средствата от хакa бяха преместени за първи път, почти 3 години след събитието. Десет сделки на стойност над 300 биткойна (приблизително $2,38 милиона) бяха преразпределени в неизвестни портфейли.

По-рано тази година бе съобщено, че американските федерални правоохранителни агенции върнаха 28 от откраднатите биткойни, които биват изтеглени от престъпниците.

Сега се появи още един доклад за 170 биткойни ($1,35 милиона), които са преместени тази сутрин чрез 5 отделни транзакции.Според политиката на Bitfinex, описана в бялата книга на LEO, техният нов локален токен на платформата:

Компанията работи с лидерите на индустрията, за да създаде процедура, която да предложи на хакерите шанс за безопасно и анонимно възстановяване на по-голямата част от откраднатите средства, като в същото време запазва процент от тях като награда за сътрудничество при окончателното решаване на този проблем.


По същество това означава, че Bitfinex сега проучва начини да „възнагради” хакерите за връщането на откраднати средства, като им позволява да запазят определен процент от тях, разбира се след като по-голямата част бъде върната. Докато мнозина виждат това като приятен компромис, има хора, които смятат, че това е изключително доходоносен стимул за хакерите да продължат да атакуват централизираните крипто борси.

https://twitter.com/zhaodong1982/status/1136911578417074178

Има ли връзка с първото CoinJoin събитие на портфейла Wasabi?


Още по-интересно е, че портфейла на Wasabi завърши първия си "CoinJoin" от 100 души. CoinJoin e форма на обединяване за разплащане с Биткойн от множество хора, с цел да не се разбира кой на кого праща пари. И тук идва кулминацията.

Средствата от всеки индивид се разделят и разпределят между групата анонимно. Всеки човек си тръгва с точно същото количество средства, които са вкарани в транзакцията, но този път произходът на техните средства е много по-труден за проследяване.

Неотдавнашното CoinJoin събитие беше приветствано като „монументално постижение в поверителността на Биткойн от мнозина, но може да служи и като полезен инструмент за крадците, които по този начин могат да прикрият своите неправомерни средства."

Макар че е малко вероятно хакерите на Bitfinex от 2016-та да имат пръст в случая с портфейла на Wasabi, само въпрос на време е киберпрестъпниците да използват тези видове функции, фокусирани върху поверителността, за да избегнат инструментите за анализ на блокчейн и следователите.


https://t.me/joinchat/GV\KUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще има още един спад при Биткойн преди значителни печалби, твърди анализатор

Анализаторът, подвизаващ се под псевдонима 'Capo'. казва на своите 236,900 последователи в Twitter, че според него Биткойн (BTC) ще падне под $30,000, преди да се възстанови.BTC се търгува около $36,4...
ЯНУ. 27, 2022 00:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда най-лошия сценарий за Биткойн

Коуен казва на своите 700,000 абонати в YouTube, че потенциалният най-лош сценарий за Биткойн през следващите няколко месеца се основава на 200-седмичната плъзгаща се средна стойност на крипто актива,...
ЯНУ. 26, 2022 10:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна банка сподели алармиращо предупреждение за крипто пазарите

Те твърдят, че редица фактори могат да доведат до това, че цените на криптовалутите ще останат по-ниски в продължение на години.Според Business Insider анализаторите на UBS казаха в бележка до клиенти...
ЯНУ. 26, 2022 00:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света