НАЧАЛО Други

Основателят на Wikipedia Джими Уелс: Нямам никакъв интерес към ICO

АВГ. 5, 2018 21:03 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Wikipedia Джими Уелс: Нямам никакъв интерес към ICO

Основателят на Wikipedia, Джими Уелс, е изключил възможността за безплатната онлайн енциклопедия да се замеси с криптовалутите.

 


На въпроса дали Wikipedia има някаква криптовалутна или ICO амбиция, по време на интервю с Business Insider Уелс каза, че платформата няма "никакъв интерес". "Ние абсолютно никога няма да направим това", добави той.

Интернет предприемачът също така повтори своите възражения, които има по отношение на блокчейн технологията.

"Имам възражения относно блокчейн. Това е супер интересна технология, но явно е балон с много мания и хайп около нея", каза Уелс.


Blockshow Europe 2018


Тези забележки отекнаха по думите на основателя на Wikipedia по време на конференцията Blockshow Europe, проведена в края на май тази година в Берлин.https://twitter.com/BlockShowcom/status/1003586676579434496И както бе съобщено, основателят на петия най-посещаван сайт в света е споделил критични забележки относно ICO през октомври миналата година.

"Мисля, че блокчейн е супер интересна технология, но има много неща, които се случват точно сега ... Има много от тези ICO-та, които по мое мнение са абсолютни измами и хората трябва да са много предпазливи от нещата, които се случват в тази област ", заяви Уелс в телевизионно интервю.


Двугодишният съперник на Wikipedia


Възгледите и възраженията на Уелс за блокчейн са в ярък контраст със съоснователя на Wikipedia Лари Сангер, който сега е главният информационен директор на Everipedia, онлайн енциклопедия, която се представя като "първата блокчейн енциклопедия" в света. Според Сангер, да бъдеш на блокчейн, ще направи Everipedia по-добра от вдъхновението си.

"В епоха на дезинформация светът може да се възползва от прозрачен, неизменен и децентрализиран протокол за достъп и споделяне на знания", каза Сангер в изявление, след като беше назначен за CIO на Everipedia в края на миналата година.

Ние не само ще направим Everipedia по-изчерпателна от Wikipedia, а и с моята роля ще помогна да се създаде неутрална рамка, която да позволи на света да намери най-добрите енциклопедични статии на всяка тема.

Четири години приемане на Биткойн дарения


Въпреки резервациите на Уелс по отношение на криптовалутите, Фондацията Wikimedia (организация с нестопанска цел, която хоства Wikipedia, както и други проекти, базирани на Wikipedia), приема дарения в Биткойн от 2014 г. насам. Това обаче се материализира само след като организацията с нестопанска цел показваше много нежелание отхвърляйки потенциалните дарители само защото планират да дадат Биткойн.

По онова време бе обяснено, че нежеланието на фондацията се основаваше на факта, че съществуваше в правната сива зона, фондация Wikimedia започна да приема тези дарения, след като службата за вътрешни приходи на САЩ даде указания как да се отнасят с флагманската криптовалута за данъчни цели. До днес Фондация Wikimedia" все още не приема други криптота за информация на страницата си за дарения.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Даниел Петканов отговаря на Любо Жечев - показва крипто портфейла си

В оригиналния клип, който отразихме по-рано, Лудият Репортер говори за инвестицията си в криптовалути, какво го е тласнало към това и как в крайна сметка е успял да инвестира. Много хора, включително ...
АПР. 17, 2021 15:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-старият магазин за вино в Америка ще приема плащания в Dogecoin (DOGE)

Според прессъобщението на Acker фирмата ще приеме Биткойн, Биткойн Кеш, Етериум, Dogecoin, PAX, Gemini Dollar и BUSD с помощта на криптопроцесора BitPay.Председателят на Acker Джон Капон каза следното...
АПР. 17, 2021 11:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Rothschild Investment Corp купува 250,000 акции от Етериум тръста на Grayscale

Базираната в Чикаго финансова институция Rothschild Investment Corp е придобила 265,302 акции в ETH тръста на Grayscale, според декларация от 15-ти април до Комисията по ценни книжа на САЩ (SEC).Фирма...
АПР. 16, 2021 20:40 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Немски програмист дарява $1,2 милиона от своя Биткойн за политическа партия

Според базирания в Хамбург вестник Die Zeit, Мориц Шмид, разработчик на софтуер от североизточния град Грайфсвалд, е изпратил 1 милион евро (около $1,2 милиона) на зелената партия в Германия, известна...
АПР. 17, 2021 10:19 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света