НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Основателят на Twitter създава нов Биткойн фонд

ЯНУ. 13, 2022 14:28 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Twitter създава нов Биткойн фонд

Бившият главен изпълнителен директор и основател на Twitter Джак Дорси обяви планове за създаване на „Биткойн Фонд за Правна Защита“ със съоснователя на Chaincode Labs Алекс Моркос и Мартин Уайт, който изглежда е академик в университета в Съсекс.

Съобщението беше изпратено в пощенски списък за разработчиците на Биткойн на 12-ти януари от имейл адрес, който изглежда принадлежи на Дорси.


В съобщението се посочва, че фондът ще помогне да осигури правна защита за разработчиците на Биткойн, които "в момента са обект на многостранни съдебни спорове"."Съдебните спорове и продължаващите заплахи имат предвидения ефект; отделните обвиняеми са избрали да капитулират при липса на правна подкрепа", се казва в имейла, позовавайки се на разработчици на отворен код, които често са независими и следователно податливи на правен натиск.


Предлагаме координиран и формализиран отговор, за да помогнем за защитата на разработчиците.


Съобщението продължи да описва Биткойн Фонда за Правна Защита като "субект с нестопанска цел, който има за цел да сведе до минимум правните главоболия, които обезкуражават разработчиците на софтуер от активно разработване на Биткойн и свързани проекти".


ПРОЧЕТИ ОЩЕБиткойн (BTC) може да се готви за значителен отскок


"Основната цел на този фонд е да защитава разработчиците от съдебни дела относно дейността им в екосистемата на Биткойн, включително намиране на адвокат, разработване на стратегия за съдебни спорове и плащане на правни сметки", се казва в него.


Първоначално фондът ще включва доброволци и адвокати на непълно работно време, от които разработчиците да се възползват, ако желаят, въпреки че имейлът също така посочва, че "бордът на фонда ще бъде отговорен за определянето на кои съдебни дела и ответници ще помогне защитава."


Понастоящем фондът не се стреми да набира допълнителни пари за своите операции, но ще го направи по указание на борда, ако е необходимо за по-нататъшни съдебни действия или за плащане на персонал.


Според имейла, първият проект на фонда ще поеме съществуващата защита на иска на Рамона Анг срещу разработчиците за предполагаема злоупотреба с достъп до цяло състояние в BTC.


Дорси, който се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter в края на ноември 2021 г., е дългогодишен привърженик на Биткойн. Остава неясно дали Дорси напусна фирмата за социални медии, за да се съсредоточи върху плановете на Square за разработване на децентрализирана борса за BTC.


На 19-ти ноември проектът за децентрализиран обмен, наречен tbDEX, пусна бяла книга, в която подробно описва плановете си за създаване на протокол за съобщения, предназначен да улесни отношенията на доверие, без да разчита на федерация за контрол на достъпа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света