НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн

ЮЛИ. 24, 2018 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн

На неотдавнашната конференция за институционални инвеститори Delivering Alpha Conference на CNBC, Кен Грифин открито изрази мнението си срещу цифровите активи.


Докато думите на Грифин може да повлияят на някои, това не е първият път, когато милиардерът говори за криптовалута.

Грифин винаги е бил много ясен с неговият неприязън към Биткойн


Kогато Биткойн стигна до $1000, Грифин каза, че токен треската е балон. За разлика от много други гласове, той вярваше, че Биткойн не е измама, но балонът в крайна сметка ще се пръсне. По това време Грифин признава, че блокчейн технологията ще има дълбоко влияние в бъдещия световен ред.

Оттогава насам, мнението му остава същото. Интервюиран от бизнес журналиста Андрю Рос Соркин, Грифин разказва истинските си мисли за криптовалутите в балната зала на Pierre Hotel в Ню Йорк.

Соркин дразнеше Грифин и го попита какво казва на мениджърите на портфолиото си, които искат да инвестират в крипто. Грифин не се поколеба, казвайки: "Нямам нито един портфолио мениджър, който да ми каже, че трябва да купим крипто. Нито един."

Изненадващо, милиардерът призна, че се е чудил дали компанията му трябва да навлезе в крипто. Но в крайна сметка, той не успява да вложи пари в него, тъй като казва, че криптовалутите не са продукт, в който вярва.

https://youtu.be/GbFFxylXt30

Трябва да разполагате с американски долари, за да плащате данъците си. Нямате друг избор.


Грифин вярва, че криптовалутите не могат да пребъдат, защото вече има задължителна алтернатива - фиатните валути. Независимо дали хората го искат или не, те все още са принудени да използват националните си валути, за да плащат данъчните си сметки или да плащат за правителствени услуги.

В този смисъл главният изпълнителен директор на Citadel смята, че криптовалутите са "решение в търсене на проблем", като казва: "Няма нужда от криптовалути".

Приключвайки интервюто, Грифин говори на хората, които в момента инвестират парите си в крипто. Той ги съветва да инвестират в компании, които ще помогнат за развитието на обществото, които ще създават работни места подпомагайки за растежа на икономиката, вместо да погребват средствата си в цифрови активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Bloomberg твърди, че Биткойн е масивно подценен

Според Bloomberg, еди верижен индикатор предполага, че Биткойн е силно подценен към момента. Крипто анализатора на медията Майк МакГлоун вярва, че скорошните рекордни стойности в хеш-рейта на фла...
СЕП. 25, 2020 11:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето как Биткойн може да достигне $200,000 още в този пазарен цикъл (видео)

В скорошно видео от DataDash, Мертен отбелязва, че пазарната капитализация както на DeFi, така и на криптовалутите е сравнително малка в сравнение с останалите световни пазари, като все още има много ...
СЕП. 24, 2020 20:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Милиардер продължава да разширява своето Биткойн портфолио

Той също така твърди, че "нищо" не може да се сравни с неговия залог на Биткойн, който той направи през далечната 2012 г."Отделете време, за да разберете какво притежавате. Толкова дълбоко, че може да...
СЕП. 24, 2020 14:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн спадна до $10,130 - традиционните пазари затвориха на червено

Флагманската криптовалута падна под $10,300. Повечето алткойни последваха BTC, като около $10 милиарда се изпраиха от пазара. Биткойн успя да завърне част от загубите си наскоро и се търгуваше ок...
СЕП. 24, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света