НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн

ЮЛИ. 24, 2018 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн

На неотдавнашната конференция за институционални инвеститори Delivering Alpha Conference на CNBC, Кен Грифин открито изрази мнението си срещу цифровите активи.


Докато думите на Грифин може да повлияят на някои, това не е първият път, когато милиардерът говори за криптовалута.

Грифин винаги е бил много ясен с неговият неприязън към Биткойн


Kогато Биткойн стигна до $1000, Грифин каза, че токен треската е балон. За разлика от много други гласове, той вярваше, че Биткойн не е измама, но балонът в крайна сметка ще се пръсне. По това време Грифин признава, че блокчейн технологията ще има дълбоко влияние в бъдещия световен ред.

Оттогава насам, мнението му остава същото. Интервюиран от бизнес журналиста Андрю Рос Соркин, Грифин разказва истинските си мисли за криптовалутите в балната зала на Pierre Hotel в Ню Йорк.

Соркин дразнеше Грифин и го попита какво казва на мениджърите на портфолиото си, които искат да инвестират в крипто. Грифин не се поколеба, казвайки: "Нямам нито един портфолио мениджър, който да ми каже, че трябва да купим крипто. Нито един."

Изненадващо, милиардерът призна, че се е чудил дали компанията му трябва да навлезе в крипто. Но в крайна сметка, той не успява да вложи пари в него, тъй като казва, че криптовалутите не са продукт, в който вярва.

https://youtu.be/GbFFxylXt30

Трябва да разполагате с американски долари, за да плащате данъците си. Нямате друг избор.


Грифин вярва, че криптовалутите не могат да пребъдат, защото вече има задължителна алтернатива - фиатните валути. Независимо дали хората го искат или не, те все още са принудени да използват националните си валути, за да плащат данъчните си сметки или да плащат за правителствени услуги.

В този смисъл главният изпълнителен директор на Citadel смята, че криптовалутите са "решение в търсене на проблем", като казва: "Няма нужда от криптовалути".

Приключвайки интервюто, Грифин говори на хората, които в момента инвестират парите си в крипто. Той ги съветва да инвестират в компании, които ще помогнат за развитието на обществото, които ще създават работни места подпомагайки за растежа на икономиката, вместо да погребват средствата си в цифрови активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
ArielBuish ФЕВ. 26, 2021 электронная сигарета в арамиле - https://hqd.wiki
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Какво не трябва да правите, когато цената на Биткойн пада

Ако традиционната търговия изисква изключителна дисциплина, крипто изисква изключителна умствената сила. Пазарът на криптовалути е по-волатилен от всеки друг. Едно от най-важните неща, които тряб...
СЕП. 20, 2021 19:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн китовете са изкупили над $8.8 милиарда в BTC от юли

Позовавайки се на данни от Glassnode, Уил Клементе каза на Антъни Помплиано, че въпреки продажбите от страна на китовете или организациите с поне 1,000 BTC през май, те са започнали “агресивно да купу...
СЕП. 20, 2021 16:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Какво стои зад спада на крипто пазара?

Докато средният вход на текущия пазар е около $45,000, падането на Биткойн под тази силна подкрепа може да доведе до началото на по-силна корекция на пазара.Заслужава да се отбележи, че по-голямата ча...
СЕП. 20, 2021 15:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ветеран трейдър споделя прогнозата си за Биткойн (BTC)

В нова стратегическа сесия той прогнозира повторение на значителното рали на Биткойн от края на юли до началото на септември, където BTC скочи от $32,000 на $52,000.Въз основа на неговия индикатор за ...
СЕП. 20, 2021 08:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света