НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн

ЮЛИ. 24, 2018 16:15 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Citadel и хедж фонд милиардер Кен Грифин говори за Биткойн
 

На неотдавнашната конференция за институционални инвеститори Delivering Alpha Conference на CNBC, Кен Грифин открито изрази мнението си срещу цифровите активи.


Докато думите на Грифин може да повлияят на някои, това не е първият път, когато милиардерът говори за криптовалута.

Грифин винаги е бил много ясен с неговият неприязън към Биткойн


Kогато Биткойн стигна до $1000, Грифин каза, че токен треската е балон. За разлика от много други гласове, той вярваше, че Биткойн не е измама, но балонът в крайна сметка ще се пръсне. По това време Грифин признава, че блокчейн технологията ще има дълбоко влияние в бъдещия световен ред.

Оттогава насам, мнението му остава същото. Интервюиран от бизнес журналиста Андрю Рос Соркин, Грифин разказва истинските си мисли за криптовалутите в балната зала на Pierre Hotel в Ню Йорк.

Соркин дразнеше Грифин и го попита какво казва на мениджърите на портфолиото си, които искат да инвестират в крипто. Грифин не се поколеба, казвайки: "Нямам нито един портфолио мениджър, който да ми каже, че трябва да купим крипто. Нито един."

Изненадващо, милиардерът призна, че се е чудил дали компанията му трябва да навлезе в крипто. Но в крайна сметка, той не успява да вложи пари в него, тъй като казва, че криптовалутите не са продукт, в който вярва.

https://youtu.be/GbFFxylXt30

Трябва да разполагате с американски долари, за да плащате данъците си. Нямате друг избор.


Грифин вярва, че криптовалутите не могат да пребъдат, защото вече има задължителна алтернатива - фиатните валути. Независимо дали хората го искат или не, те все още са принудени да използват националните си валути, за да плащат данъчните си сметки или да плащат за правителствени услуги.

В този смисъл главният изпълнителен директор на Citadel смята, че криптовалутите са "решение в търсене на проблем", като казва: "Няма нужда от криптовалути".

Приключвайки интервюто, Грифин говори на хората, които в момента инвестират парите си в крипто. Той ги съветва да инвестират в компании, които ще помогнат за развитието на обществото, които ще създават работни места подпомагайки за растежа на икономиката, вместо да погребват средствата си в цифрови активи.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
ArielBuish ФЕВ. 26, 2021 электронная сигарета в арамиле - https://hqd.wiki
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн спада до $43,000 - броят BTC китове спада

Цената на флагманската криптовалута се срина до около $43,000 на някои основни борси. Докато обикновеният потребител се чуди дали дъното вече е достигнато, миньорите и китовете дават смесени сигнали.&...
ФЕВ. 28, 2021 20:09 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

JPMorgan каза, че инвеститорите могат да вложат 1% от портфейлите си в Биткойн

Това може да помогне "да се постигне каквато и да е печалба от ефективността в общата възвръщаемост на портфейла, коригирана откъм риск“, обясниха стратегиите на компанията."Инвеститорите могат да раз...
ФЕВ. 28, 2021 17:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион потребители на Cash App купиха Биткойн за първи път

Говорейки по време на интервю за CNBC в сряда, Ахуджа разкри, че повече от един милион потребители са закупили Биткойн за първи път миналия месец с помощта на Cash App. Тя каза: Имахме 3 мил...
ФЕВ. 28, 2021 15:04 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн миньорите започват да акумулират вместо да продават

Графика от популярната аналитична компания Glassnode казва, че за първи път от 27-ми декември индикаторът Miner Net Positive е станал зелен. Miners have stopped selling and started accumulating #Bitco...
ФЕВ. 27, 2021 19:57 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света