НАЧАЛО Други

Основателят на Alibaba: 'Дигиталните валути' са бъдещето

ОКТ. 26, 2020 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Основателят на Alibaba: 'Дигиталните валути' са бъдещето

Китайският милиардер Джак Ма заяви в събота, че дигиталните валути могат да играят роля в нова глобална финансова система - и атакува световното регулиране.

 

Основателят на най-голямата китайска компания за електронна търговия Alibaba направи коментарите си по време на реч на срещата на върха на Бунд в Шанхай, съобщи Bloomberg неделя.


"Дигиталната валута би могла да създаде стойност и трябва да помислим как да създадем нов тип финансова система чрез дигитални валути“, казва Ма.

Но не е ясно какво предприемачът - чието състояние се оценява на 61 милиарда долара, според оценките на Bloomberg - има предвид под "дигитални валути“.


Както бихме могли да очакваме, крипто общността бързо спекулира за това, което Ма говори за дигиталните валути.


Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен "CZ" Джао написа в Twitter, че това е "невероятна реч", в която Ма "говори много за криптовалутите и бъдещето".


Но съоснователят на Етериум Виталик Бутерин побърза да попита Джао какво точно Ма има предвид под "дигитални валути“.


Джао отговори, че "е въпрос на интерпретация“.Криптовалутите са забранени в Китай, но Биткойн и други дигитални активи все още се търгуват в региона. Китайските BTC копачи също добиват по-голямата част от новите монети в света.


Възможно е Ма да е говорил за дигитални валути на Централни банки (CBDC), като китайския дигитален юан, в речта си.


Но Китай печели състезанието със своя дигитален юан - който вече е в етап на тестване.


Ма също каза по време на речта си, че глобалните разпоредби, особено Базелските споразумения (международна рамка за банков надзор, въведена през 2010 г.), са остарели и са "като клуб на стари хора“.


Той добави, че световните разпоредби затрудняват развитието на Китай и „не мислят за възможностите на младите хора или развиващите се страни“.


Ant Financial, дъщерна компания на Alibaba, е на път да стартира IPO на стойност 30 милиарда долара. Смята се, че ще бъде най-голямото в света.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
BTC пасивен доход! ОКТ. 26, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Други новини

Големите пари си променят мнението за Биткойн

Към момента, според шефа на най-голямата фирма за управление на активи, Биткойн все още е "тънък пазар"."Биткойн привлече вниманието и въображението на много хора. Все още непроверен, доста малък паза...
ДЕК. 3, 2020 10:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Solarisbank се насочва към европейска експанзия през 2021 г.

Базираното в Берлин стартиращо предприятие използва така наречения модел "банкиране като услуга", позволяващ на партньори като южнокорейската фирма Samsung Electronics да предлагат маркови сметки и фи...
ДЕК. 2, 2020 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Coinbase помага на големи компании да диверсифицират с крипто

Използвайки усъвършенствани възможности за изпълнение, водеща крипто платформа за посредничество и извънборсово бюро, Coinbase успяха да закупят значително количество Биткойн от името на MicroStrategy...
ДЕК. 2, 2020 10:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Curve Finance ще разпредели $3 милиона от такси на потребителите

През май 2020 г. Curve разкри, че ще децентрализира своята платформа. Управлението беше посредством нейния токен за управление, CRV. Компанията ще доставя токени на потребителите въз основа на това ко...
НОЕ. 30, 2020 19:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света