НАЧАЛО Други

Още една банка се присъединява към RippleNet

НОЕ. 15, 2018 18:53 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още една банка се присъединява към RippleNet

На 15-ти ноември 2018 г. CIMB Group, петата по големина банкова група в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), с общo $122 милиарда в активи, обяви, че създава стратегическо партньорство с Ripple за "мигновени трансгранични плащания на различните си пазари".


В резултат на това партньорство, CIMB се присъединява към RippleNet, което ще позволи на банковата група да "разшири дейността си за трансгранични плащания".


Технологията на Ripple ще бъде използвана за подобряване на услугата за прехвърляне на парични средства SpeedSend (подобна на Western Union), която стартира през септември 2011 г.

CIMB казват, че това ще разшири мрежата SpeedSend и ще отвори нови коридори за плащане, като по този начин позволяват преводи през Австралия (в партньорство с Instarem, също член на RippleNet), САЩ, Обединеното кралство и Хонконг.

Клиентите на CIMB могат да "изпращат пари от Малайзия до всяко място на SpeedSend, като попълват прост формуляр и показват снимка за идентификация. Възможно е изплащането да стане под формата на пари в брой или чрез "кредитиране на сметка в избрани държави".Според Ripple:
Световната банка твърди, че само тази година преводите за Югоизточна Азия ще нараснат до $120 милиарда. Допълнителните данни от The Boston Consulting Group (BCG) показват, че размерът на глобалния пазар за обем на трансграничните плащания е $27 трилиона, като се предполага, че могат да се добавят още $20 трилиона между 2018-2026 г. Приблизително 39% от този пазар на парични преводи е съсредоточен в региона на АСЕАН. 

Шри Зафрул Азис, главен изпълнителен директор на CIMB Group, заяви:
Радваме се, че сме част от RippleNet и очакваме ползотворно партньорство с Ripple, като се възползваме взаимно от силните страни и възможностите. Това иновативно блокчейн решение ще революционизира международните трансгранични преводи и е доказателство за непрекъснатите усилия на CIMB да подобрят предложението си за цифрово банкиране, като предостави бързи и рентабилни решения на нашите клиенти в АСЕАН.


Главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, който неотдавна се срещна с главния изпълнителен директор на CIMB на финтех фестивала в Сингапур, заяви:
Виждаме банки и финансови институции от цял свят, които се ориентират към блокчейн решения, защото позволяват по-прозрачно, по-бързо плащане, с по-ниски такси. Мрежата на CIMB вече обхваща 15 държави, близо 800 клона и предлага Speedsend - едно от най-добрите решения в региона на АСЕАН. Сега, чрез интегрирането на блокчейн технологията на Ripple, те ще позволят на клиентите си да изпращат жизненоважни средства на семейството, приятелите и близките си по-ефективно. С фокус върху иновациите CIMB ще продължи да бъде доминираща сила в региона през следващите години. 

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света