НАЧАЛО Други

Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

ОКТ. 15, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

Има ли бъдеще плануваната криптовалута на Facebook и как може тя да се интегрира? След поредица от неприятни новини за проекта, това изглежда все по-малко вероятно.

Водещата туристическа платформа Booking Holdings, чиито годишни приходи надхвърлят $14 милиарда, официално напускат Libra Association, съобщава CNBC. Така компанията се присъединява към бързо нарастващия списък на бивши членове, който вече включва Mastercard, PayPal, eBay и Stripe.

Частните компании изоставят Facebook


Както бе съобщено преди няколко дни, стратегът за дигиталните активи на VanEck, Габор Гурбакс, нападнa Сената на САЩ за това, че притискат частните компании да изоставят Libra.

Само дни преди гореспоменатите компании да се оттеглят от асоциацията, техните директори са получили писмо от двама американски сенатори, които почти изрично са заплашили с повече регулаторен надзор, само за това, че са свързани с Libra.

По-късно изпълнителният директор на Coinbase, Брайън Армстронг, лицето на американската крипто индустрия, също сподели доза критика, твърдейки, че подобни действия се усещат като „много неамерикански“.
По време на скорошно интервю с CBNC, министърът на финансите на САЩ, Стивън Мнучин, заяви, че всички тези големи имена изоставят Libra, защото не отговарят на регулаторните стандарти.

"Мисля, че те осъзнаха, че не са готови, не са равнопоставени и предполагам, че някои от партньорите са се загрижили и са се оттеглили, докато не се изпълнят тези стандарти."


Facebook не отстъпва


Въпреки оттеглянето на високопрофилните партньори, Facebook няма да изостави плана си за пускане на стабилна монета, която ще бъде обезпечена с множество дигитални и фиатни валути.

Говорител на асоциацията, Данте Диспарт, за пореден път заяви, че гигантът на социалните медии "продължава да действа" с Libra, докато изрази своята благодарност на Booking Holdings за подкрепата на целите на проекта.

Изпълнителният директор на Facebook, Марк Зукербърг ще даде показания пред Комитета за финансови услуги в изслушване на 23-ти октомври.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: G20 поставя основни правила за стейбълкойна на Facebook
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Telegram оттеглиха жалбата си срещу разпореждането на федералния съд

Този ход изглежда подсказва, че компанията е напълно изоставила своите планове на TON. По-рано този месец изпълнителният директор на Telegram - Павел Дуров обяви, че „активното им участие“ в проекта е...
МАЙ. 27, 2020 18:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и SpaceX са ключови за бъдещето на човечеството

Според Пишевар, който е бил ранен инвеститор в такива гиганти като Uber и Airbnb, това са двете ключови иновации за бъдещето на човечеството.Отвеждането на хора на МарсВ едно от своите интервюта, амер...
МАЙ. 27, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Samsung обяви решение за сигурността при транзакции с криптовалути

Решението се състои от чип на Secure Element (SE) S3FV9RR и "подобрен" софтуер. Той е предназначен да осигури процеса на зареждане, изолирани хранилища и плащания на базата на мобилни устройства.Новия...
МАЙ. 27, 2020 10:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Дългосрочните притежатели на криптовалути се представят по-добре от трейдърите

В поредица от публикации в Twitter, споделени на 24-ти май, CZ изтъкна иронията на инвеститорите, вярващи, че са попаднали в крипто пространството „твърде късно“ по отношение на пазара, включително и ...
МАЙ. 27, 2020 09:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света