НАЧАЛО Други

Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

ОКТ. 15, 2019 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Още една ключова фигура се отказва от криптовалутата на Facebook

Има ли бъдеще плануваната криптовалута на Facebook и как може тя да се интегрира? След поредица от неприятни новини за проекта, това изглежда все по-малко вероятно.

Водещата туристическа платформа Booking Holdings, чиито годишни приходи надхвърлят $14 милиарда, официално напускат Libra Association, съобщава CNBC. Така компанията се присъединява към бързо нарастващия списък на бивши членове, който вече включва Mastercard, PayPal, eBay и Stripe.

Частните компании изоставят Facebook


Както бе съобщено преди няколко дни, стратегът за дигиталните активи на VanEck, Габор Гурбакс, нападнa Сената на САЩ за това, че притискат частните компании да изоставят Libra.

Само дни преди гореспоменатите компании да се оттеглят от асоциацията, техните директори са получили писмо от двама американски сенатори, които почти изрично са заплашили с повече регулаторен надзор, само за това, че са свързани с Libra.

По-късно изпълнителният директор на Coinbase, Брайън Армстронг, лицето на американската крипто индустрия, също сподели доза критика, твърдейки, че подобни действия се усещат като „много неамерикански“.
По време на скорошно интервю с CBNC, министърът на финансите на САЩ, Стивън Мнучин, заяви, че всички тези големи имена изоставят Libra, защото не отговарят на регулаторните стандарти.

"Мисля, че те осъзнаха, че не са готови, не са равнопоставени и предполагам, че някои от партньорите са се загрижили и са се оттеглили, докато не се изпълнят тези стандарти."


Facebook не отстъпва


Въпреки оттеглянето на високопрофилните партньори, Facebook няма да изостави плана си за пускане на стабилна монета, която ще бъде обезпечена с множество дигитални и фиатни валути.

Говорител на асоциацията, Данте Диспарт, за пореден път заяви, че гигантът на социалните медии "продължава да действа" с Libra, докато изрази своята благодарност на Booking Holdings за подкрепата на целите на проекта.

Изпълнителният директор на Facebook, Марк Зукербърг ще даде показания пред Комитета за финансови услуги в изслушване на 23-ти октомври.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Криптовалутата на Facebook ще бъде по-добре под контрола на МВФ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Дигитализираното евро е необходимост, според основателя на Ledger

Той смята, че това е най-добрият начин да се отвърне на плановете на Facebook за Libra.Ledger е един от водещите производители на хардуерни портфейли за криптовалути. Oснователят на компанията наскоро...
НОЕ. 16, 2019 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изчезнал Биткойн е предполагаемо свързан с разузнавателната служба на Русия

Неотдавнашното разследване на BBC по делото за крипто борсата BTC-e, в което съоснователят Александър Виник е обвинен в измама и пране на цели $4 милиарда в Биткойн (BTC) в продължение на шест годи...
НОЕ. 16, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-голямата армия в света може да получава възнаграждения в криптовалути

Китайските войници може да получат възнаграждения в криптоThe South China Morning Post цитира PLA Daily, официалния вестник на Народоосвободителната армия, като съобщи, че китайската армия ще стимулир...
НОЕ. 15, 2019 19:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

На този етап Binance няма да отварят офис в Пекин

"Нямаме офис в Пекин. Това е просто неверен слух."Що се отнася до стратегията им в Китай, CZ казва, че те ще се съсредоточат върху научните изследвания и развойна дейност, като същевременно ще помагат...
НОЕ. 15, 2019 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света